Jak oblékat květnové novorozeně

2.2.16 09:26

chtela bych se zep

Rada bych se zeptala, jak oblikat kvetnove novorozene, ven, doma, na spani nebo na kontrolu k pediatrovi. Jakou jste pro jarni mimi porizovali vybavicku, porizovat jeste zimni fusk, nebo staci letni od emitex? Jsem neznla, takze dekuju… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
2.2.16 09:33

@Mimísek Elis záleží, jak bude.. může být 30 st, může být chladno..zimní fusak ani náhodou, to je fakt moc.. pořiď pár teplých ks, ale jen pár, pak to doladíš dle počasí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.2.16 09:41

Já si pamatuju, že když já jsem rodila na konci června 2013, tak na začátku měsíce rodila ve skupince ještě jedna a ta s fusakem jezdila :lol: Ale ona bydlela na horách a ten rok tou dobou byla fakt kosa.
Ale účelně bych na květnový fusak nepoužívala. Když už by došlo fakt na zimu, tak bych kočár vycpala dekou (já na to mám takovou větší chlupatou - ovečku) a oblékla víc vrstev. Výbavu pořídit prostě normální jako na každé jiné dítě. Něco s krátkými rukávy, něco s dlouhými, mít v zásobě nějaký ten kabátek, čepku, ale nepřehánět to. Jinak prostě oblíkat podle potřeby. Já teda jdu spíš cestou „otužovací“, než navlékací. K doktorce oblékat tak, že budeš svlékat a oblékat, takže co nejjednodušeji. Doma jsem měla v overalu nebo body a dupačky nebo polodupačky (teda předpokládám, že doma neklepete kosu :lol: )

• Citovat
  • Upravit
31281
2.2.16 09:53

Soupisů, co nakoupit na miminko je na netu tuna ;) a stejně ti každý poradí trochu něco jiného. Zimní fusak kupovat nemusíš, na druhou stranu, na půlroční ho ještě určitě užiješ, takže ho budeš stejně muset koupit napodzim ;)

Jinak všeobecně je ideální novorozence oblíknout body s dlouhým a dupačky. A pak podle počasí přidávat a ubírat. Novorozenci moc nezvládají termoregulaci a leží a nehýbou se, takže potřebují trochu tepleji, ale pozor na přehřívání. je to prostě pokus-omyl, každý dítě je jiný, každý kraj má jiné teplotní rozdíly…

Takže bych doporučila větší množství body s dlouhým, jen jednotlivé kousky s krátkým, dupačky a polodupačky. Na ven na tuto vrstvu přidat overal, bavlněnou čepičku, případně bavlněné rukavičky, když by bylo jo chladno.
K lékaři nosit ty fajnovější kousky, ale typově stejné. je zbytečné cpát miminko do džínů :roll: Na doma klidně jetější (blinkání, slintání), na spaní to samé nebo si holky chválí overaly (spojený hořejšek a spodek, náš malej spával v body s krátkým a přes to overal.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
2.2.16 09:58

Já jsem syna oblíkala jako sebe + 1 díl navíc, že leží. Nijak zvlášt jsem to neřešeila. taky jsem volila podle „domácího odchovu“. Máme spíš chladněji, tedy když je dítě zvyklé na nepřetopené místnosti, nebudu ho naven balit do několika teplých věcí + dek a fusaků.
v květnu může být teplo i zima. Já měla né zimní fusak, ale takovou tlusčí rychlozavinovačku (na zip po stranách),mám prosincové dítě a užil jí, dokud z ní nevyrostl, kromě doby, kdy byly vedra.. Představila jsem si, že je v ní jak pod peřinou. V zimě..dupačky, tepláčky, měla jsem takovou akorát teplou do kočáru+ fusak, případně, když jó mrzlo a my museli třeba k Dr. (museli jsme dost často). A jak bylo tepleji, odkládala jsem věci… Když bylo v období okolo května asi chladněji, tak bych dala dupačky, slabší tepláčky, zavinovačka, když tepleji, tak dupačky+ zavinovačka. Když bylo teplo, zavinovačku jsem rozepla a ležel na ní. Byla bavlněná, příjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí