Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj. Pro mě citlivé - anonym. Jsem mama 2 dětí, které nadevse miluju. Starší holčička a mladší chlapeček. Vzdycky jsem chtěla dve holčičky, teď jsem šťastná za ty svoje dve krasne deti.Ale poslední dobou mi vrta hlavou, jaké by to bylo mit jeste jednu DCERU. Vím, ze uz si třetí neporidime, je mi 35, porody těžké, vracím se do prace a stejne bych určitě mela kluka, prostě je to jen takove nenaplněné přání… Když nekde vidim malo holku, úplně me to dostane, vzpomenu si na dceru a chtela bych jeste jednou mit malou holku, ale fakt jen tu holku, klucik mi jeden staci, i kdyz je to mazel nejvetsi.
Jak si takove myšlenky zakázat?? Jsem asi blazen.
J.
To, že chceš dceru mi připadá přirozené, vztah matka-dcera je jiný než matka- syn.
V životě mnohokrát toužíme po něče, co nemáme a mít nebudeme. Musíš se s tím smířit.
Alespoň jednu už máš. Jsou ženské, co majuí třeba tři syny a nezažijou to nikdy. ![]()
ježiš co pořád máte s těma holkama? to už je další diskuze
v čem je holka lepší než kluk ? to že si maluje obličej a nosí šatičky? to ti nezaručí že ti na stará kolen bude utírat zadek s prominutím
Ty se nudis co? A pak resis blbiny. Holku i kluka už mas, tak víš jaké to je. Co by na další dceři mělo byt tak výjimečné?
@ka2ka píše:
ježiš co pořád máte s těma holkama? to už je další diskuze
v čem je holka lepší než kluk ? to že si maluje obličej a nosí šatičky? to ti nezaručí že ti na stará kolen bude utírat zadek s prominutím
Já to taky nechápu… ![]()
Tenhle způsob myšlení vážně nikdy nepochopím
běž už do té práce ať nevymýšlís kraviny
V tvém případě mi to přijde trochu jako rouhání, však jednu dceru máš, ne??
Chápu, že si postesknou maminky chlapečků, že by chtěly aspoň tu jednu holčičku, případně maminky holčiček, že by chtěly chlapečka. Ale ty máš oboje
Mám taky chlapečka a holčičku, vždy jsem se viděla obklopena syny, ale víš co? Přijde mi to takhle ideální. Vyvážené (2 na2)
, zkusím si oboje. Co tak vidím v okolí, mít doma dvě holčičky je často víc za trest, než mít samé kluky, jsou to často pranice a tahanice, ječení, pištění, závidění hraček, oblečení atd. Buď vděčná, za to co máš, a tyhle myšlenky si zakaž hned v zárodku. Nemysli si, že tvůj klučík nevycítí, že bys radši měla holčičku ![]()
Nejlepší je, že takovým pak vyroste nějaká lesbická punkerka, celá potetovaná, kterou šatičky zajímat nebudou ![]()
Vidíš a my do toho v 34 praštili, že chceme ještě jedno a šiknul by se spíš kluk, protože máme kluka i holčičku a ta je s velkým H a je to s ní o nervy
jak říká manžel „móda, extravagance, manýry“
, a samozřejmě čekám holčičku. Svět je strašně nespravedlivý
Jinak ti přeju, že máš takové „starosti“ podívej se někdy okolo sebe, co řeší jiní lidé. My tu v té středoevropské rozežranosti řešíme vážně někdy kraviny. Ale nic ve zlém ![]()
Jo já taky chtěla dceru, mám 2 kluky, to je teprv smůla co??
neřeš blbosti, máš páreček co víc si přát? Je spousta zenskejch co by dala nevím co i za jednoho chlapečka a mají smůlu. Lidi prostě budou pořád nespokojený ![]()
Nerikam, ze bych syna vyměnila za holku. To ani náhodou. Jsem fakt rada, ze to takhle mame. Kazdeho mam rada jinak a přitom stejne. Jen mě obcas prepadne touha po 2. holce. Ta moje je spíš kluciciho smýšlení, žádné pisteni, je skvělá. I syn. Jen prostě malinko zavidim maminkam se třemi detmi - dve holky, jeden kluk, pro me ideál.
Já si vzdy přála dceru. Jednu. Měla jsem dva kluky, milovala jsem je a už na holku ani nepomyslela, dostala jsem úžasne nabídky a chystala se je využít. Kdyz jsem 11m po narození druhorozeného zjistila, že jsrm těhotná. Počítala jsem s klukem, pohlaví jsem si ani nenechala rict. Narodila se holka. Je přesně taková holka do nepohody, kterou jsem si přála. Ano, ten vztah je jiný a jsem za ní moc vděčná. Ted čekám čtvrté, určitě kluk
mě jedna holka stačí, ale malá chodí s pláčem ze školky, že doma nemá holčičku
zakladatelko, já bych na tvem místě byla ráda, „alespoň za tu jednu“. Mimochodem, my zvažovali a stále zvazujeme adopci starší holčičky, třeba i kluka, ráda bych jednou byla pestounkou… Možnosti je spousta. ![]()
@Anonymní píše:
Nerikam, ze bych syna vyměnila za holku. To ani náhodou. Jsem fakt rada, ze to takhle mame. Kazdeho mam rada jinak a přitom stejne. Jen mě obcas prepadne touha po 2. holce. Ta moje je spíš kluciciho smýšlení, žádné pisteni, je skvělá. I syn. Jen prostě malinko zavidim maminkam se třemi detmi - dve holky, jeden kluk, pro me ideál.
Tak počkej do puberty, mám dvě neteře 12 a 14 a švára se švagrovou by zasloužili svatozář.
@Anonymní píše:
Taky bys mohla do třetice čekat dvojčata - kluky ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Ahoj. Pro mě citlivé - anonym. Jsem mama 2 dětí, které nadevse miluju. Starší holčička a mladší chlapeček. Vzdycky jsem chtěla dve holčičky, teď jsem šťastná za ty svoje dve krasne deti.
Ale poslední dobou mi vrta hlavou, jaké by to bylo mit jeste jednu DCERU. Vím, ze uz si třetí neporidime, je mi 35, porody těžké, vracím se do prace a stejne bych určitě mela kluka, prostě je to jen takove nenaplněné přání… Když nekde vidim malo holku, úplně me to dostane, vzpomenu si na dceru a chtela bych jeste jednou mit malou holku, ale fakt jen tu holku, klucik mi jeden staci, i kdyz je to mazel nejvetsi.
Jak si takove myšlenky zakázat?? Jsem asi blazen.
J.