Chůvy a dětské koutky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3211
25.10.10 22:14

Chůvy a dětské koutky

Ahoj holky,
Chtěla jsem se zeptat.Co si myslíte o tetách na hlídání, jestli ňákou máte tak podle čeho jste vybírali a pořípadně jak často Vám hlídá děti a kolik je dětem let.A nebo jestli jste i někdy třeba uvažovali o hlídání.A ještě jakou máte důvěru k dětským koutkám. Asi se ptáte proč se ptám, když sama děti nemám. Totiž pracuju v jednom nejmenovaném koutku a dneska jsme tam měli dvě paní (chůvy) s dětma jednomu byli necelé 3 a malému bylo skoro 7měsiců. Tak mě to docela překvapilo proto se ptám jak to máte vy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13114
25.10.10 22:19

Ahoj, já žiju v zahraničí, jsem bez babiček a manžel pracuje, takže není moc doma. Proto jsem si vzala k malé babysitter. Chodí k nám 6krát týdně od 10hod do 18hod. Ale není to tak, že by byla pořád s malou sama. Já tím, že nepracuju, tak ji mám spíš k ruce, takže mi pomůže i s domácností. A jak jsem vybírala, dostala jsem doporučení, pracovala u mé kamarádky, která se přestěhovala, takže mi ji vlasně přenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.10 22:36

Moje mamka měla něco přes 5 let k ruce chůvu, paní do domácnosti…Chodila a každý den,pomáhalavařit prát, žehlit uklízet, hlídat děti sestře tehdy byly 2 roky a bratrovi sotva měsíc,(+ já 12 a bratr 9) byla skvělá, ale nikdy by mamka nechtěla aby s dětmi někam šla jako chůva. vždy byla jen doma, nebo popřípadě na hřiště u nás na vesnici, dál ne… Důvěra se sbírá postupně, jde hlavně o tom jak se chová k dětem a jak na ní děti reagují, ona sama má 3 děti tak je znát, že se starat uměla. jakmile děti odrostli odešla, ale díky nám si našla další 2 takové rodiny kam dochází obden… Podle mě je to o štěstí najít někohodobrého, já osobně bych nevěřila mladé holce bez dětí… Tuším, že mamka na tuto tetu narazila u otce v práci, dělala tam uklízečku a padli si donoty :-)

• Citovat
  • Upravit
43028
26.10.10 06:42
Bozdechovaterka píše:
Ahoj holky,
Chtěla jsem se zeptat.Co si myslíte o tetách na hlídání, jestli ňákou máte tak podle čeho jste vybírali a pořípadně jak často Vám hlídá děti a kolik je dětem let.A nebo jestli jste i někdy třeba uvažovali o hlídání.A ještě jakou máte důvěru k dětským koutkám. Asi se ptáte proč se ptám, když sama děti nemám. Totiž pracuju v jednom nejmenovaném koutku a dneska jsme tam měli dvě paní (chůvy) s dětma jednomu byli necelé 3 a malému bylo skoro 7měsiců. Tak mě to docela překvapilo proto se ptám jak to máte vy :wink:

Jakoze dite odlozila do detskeho koutku chuva?
Teda nevim, na jednu stranu jeji prace je dite hlidat a ne odlozit, za to je placena, na druhou stranu premejslim, ze to asi diteti neublizi, koutek si urcite uzije vic, nez nakupovani a mozna i vic, nez prochazku s chuvou.
Ale sedmimesicni dite - se divim, ze jste ho vubec vzali, neberou koutky od tri let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
26.10.10 07:23
Pudloslava píše:
Bozdechovaterka píše:
Ahoj holky,
Chtěla jsem se zeptat.Co si myslíte o tetách na hlídání, jestli ňákou máte tak podle čeho jste vybírali a pořípadně jak často Vám hlídá děti a kolik je dětem let.A nebo jestli jste i někdy třeba uvažovali o hlídání.A ještě jakou máte důvěru k dětským koutkám. Asi se ptáte proč se ptám, když sama děti nemám. Totiž pracuju v jednom nejmenovaném koutku a dneska jsme tam měli dvě paní (chůvy) s dětma jednomu byli necelé 3 a malému bylo skoro 7měsiců. Tak mě to docela překvapilo proto se ptám jak to máte vy :wink:
Jakoze dite odlozila do detskeho koutku chuva?
Teda nevim, na jednu stranu jeji prace je dite hlidat a ne odlozit, za to je placena, na druhou stranu premejslim, ze to asi diteti neublizi, koutek si urcite uzije vic, nez nakupovani a mozna i vic, nez prochazku s chuvou.
Ale sedmimesicni dite - se divim, ze jste ho vubec vzali, neberou koutky od tri let?

Já to asi napsala špatně ty chůvy tam byli s nima, protože jak píšeš berem od tří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
26.10.10 13:27

Tak v čem je problém???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
27.10.10 11:56
derida píše:
Tak v čem je problém???

Ahojky já jsem tu otázku asi špatně napsala. Problém nebyl v ničem jen mě překvapilo že chůva hlídala 7měsični díte,ale ocenila jsme že rodina měla dvě děto a na každé jeno chůva :potlesk: nemyslím to zle.A proto jsem se ptala na názor jestli necháváte taky hlídat děti a kolik jim je let.A jak to máte z důvěrou..Ale nebylo to myšleno špatně. :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.10 12:01

Jo to byly dvě chůvy na dvě děti - sourozence? Tak to je maso :lol: Ale když na to někdo má, proč ne… I když bych čekala, že to bude proro, aby každé dítě mohlo mít jiný program, že mají třeba chůvu k oběma stejnou a jednu „záložní“, která třeba toho většího bozí na nějaké kroužky, když už… Tohle mi přijde jako zbytečné „separování“ těch sourozenců.
Jinak bych proti chůvě nic neměla, jen na to mít. O hlídání rozhodně uvažuju, nemám hlídací babičky, manžel odchází do práce v 7 a vrací se kolem 18.30, je pro mě strašný problém zajít si třeba k dr. nebo ke kadeřnici.

• Citovat
  • Upravit
43028
27.10.10 14:40

No tak tak bohata bych chtela taky byt :-)))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
27.10.10 15:14

Holky já bych chtěla být taky bohatá :-D Zrovvna teď s manžílkem a jeho rodičema řešíme hypotéku no oni se ňák neumějí domluvit tak bude dneska ještě veselo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
27.10.10 21:03

Moje známá má taky dvě chůvy, holčička má 1rok a chlapeček 3. Chce, aby o děti bylo dobře postaráno, oba s manželem pracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
29.10.10 14:27
derida píše:
Moje známá má taky dvě chůvy, holčička má 1rok a chlapeček 3. Chce, aby o děti bylo dobře postaráno, oba s manželem pracují.

To musejí teda hodně dobře vydělávat :think: Platit dvě chůvy, to stojí majlant, a musí to těm rodičům stát za to. Já teda nevím - osobně bych se raději starala o svoje děti sama, než vydělávat na to, abych mohla zaplatit chůvu. Tím nikoho neodsuzuju. Když má někdo fajn práci, která ho baví a naplňuje, vydělává spoustu peněz, a má chůvy, na které se může spolehnout, pak to může být fajn. Ale osobně si to nedokážu představit - tolik náhod najednou :lol:
A že byla chůva s prcekm v dětském koutku? Asi pro něj chtěla nějakou změnu, než jen sedět doma. Nebo si to mohli přát klidně i rodiče, aby chůvy vytáhly děti ven mezi lidi :think: Ale jak říkám - pro mě je tato situace sci-fi. Chůvy nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
29.10.10 20:43

Lulje, oni oba vydělávají hodně, takže pro ně zaplatit dvě chůvy je pakatel. Bohužel doma být nemůžou, jinak by přišli o práci. V Itálii není mateřká tak dlouhá jako u nás. Já tomu rozhodně nefandím, dítě má být s matkou. Já mám sice taky holku na výpomoc, ale děti si vychovávám sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.10.10 13:36
derida píše:
Lulje, oni oba vydělávají hodně, takže pro ně zaplatit dvě chůvy je pakatel. Bohužel doma být nemůžou, jinak by přišli o práci. V Itálii není mateřká tak dlouhá jako u nás. Já tomu rozhodně nefandím, dítě má být s matkou. Já mám sice taky holku na výpomoc, ale děti si vychovávám sama.

Jo, proto jsem šťastná za to, že můžu žít tady - ta mateřská na 3 roky je fakt nadstndard, který nám můžou všichni jen závidět. Škoda jen, že si pořád většina mamin ještě stěžuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzi000
5.6.12 22:47

POZOR NA TYTO CHUVY!

Maminky, sama jsem šla do práce dřív a všechny dobře víme, jak je těžké sehnat školku i jesle. Využila jsem nabídky soukromé školky Rožnov, České Budějovice- katastrofa přístup. Chtějí je peníze, děti jim lezou na nervy, nevěnují se jim, nechávají hlídat svěřené děti svými dětmi…
Další: chůva Zevelová Věra- až moc přesladká- zpočátku. Je to psych.nemocný člověk, který bije děti, když nejste spokojení a nechcete hlídat, začne vás vydírat, posílá sprosté SMS atd. Stále po několika měsících mne obtěžuje a již jsem ve spojení s policií ČR.
Chůva Brychtová Martina zmlátila našeho syna tak, že jsem s ním jela do nemocnice. Měl zřezaná a podlitá celá záda. Jsou mu dva roky. Podala jsem na ní trestní oznámení. Je to hrozné, co se děje a policie není tak činná, jak bych si přála. Měl by existovat seznam takto porouchaných žen, které trápí dětí a využívají nedostatku školek a chtějí zbohatnout na hlídání. Pro představu, já platila 6-7 tisíc měsíčně. A také by s tím měl myslím dělat něco stát! Tuhle děsnou situaci má též na svědomí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová