Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHoj, opět si jdu na emimi pro radu, nebo spíš zhodnocení situace. Máme totiž velké problém, poslední cca týden-10dní nám(resp. u mamky, kde mám ovšem pro většinu zásilek doručovací adresu) buď někdo vykrádá schránku, nebo pošťák neroznáší. Mojí mámě odesílali dopis z jedné cestovky - nepřišel, už je to přes týden. Mě 12: poslali zelenou kartu k povinnému ručení - nepřišlo to. A dneska si postupně začínám dávat 2 plus 2 dohromady, že mi ještě nedošla složenka s rodičákem, i když náš pracák je v tomhle jakž takž spolehlivej(i minulý měsíc jak byly problémy, jsem ho na složence měla 17.)Že mi v půlce měsíce chodí Betynka a Family Star, že už mi dlouho nepřišla veselá farma. Prostě že jsem s mámou za posledních cca 10 dní čekali několik zásilek, a nedorazila ani jedna. Jde o klasickou schránku v paneláku, ne takové ty vysoké a mělké, jak v nich dopisy stojí, ale nízké a hluboké. Když se dopis nevhodí cíleně až dozadu, tak je možné ho s trochou šikovnosti vytáhnout, když má člověk dlouhé prsty(vyzkoušeno, jako dítě jsem neměla klíče od schránky, tak jsem všechno vždycky tahala
) Ovšem nevím, kdo by měl důvod nám schránku vykrádat, mamka žádné spory se sousedy nemá. Na druhou stranu, pošta(jestli někdo zná - Praha, Sluneční náměstí) je celkem nespolehlivá, je známá tím, že lidi po zkušebce vyhazuje, aby nemuseli zvyšovat plat, takže pošťáci se tam střídají často
Menší problémy jsme s nimi měli už několikrát, např. se nikdo neobtěžoval dát do schránky výzvu k vyzvednutí dopisu nebo balíku, natožtak ještě zvonit, a balíček doručit(máma je většinou doma, v době kdy chodí pošťák)
Takže teď přemýšlím, co s tím. Každopádně zítra zavolám, nebo zajdu na úřad, jestli už mi peníze poslali. A co když ano? jak se k těm penězům můžu dostat? musím to řešit na poště, nebo na úřadě? jestli mi vystaví novou složenku, nebo jeslti mi to pošta nějak vydá bez ní? A každopádně hodlám jít na poštu, a trochu je tam seřvat, ale vedoucí je tam opravdu strašná mrcha
Poradíte co s tím? ![]()
Ještě pro upřesnění, schránky jsou v baráku uvnitř, tudíž pokud ji někdo pravidelně vykrádá, tak připadá v úvahu jen někdo, kdo v domě bydlí, kdo má klíče. Jelikož nedovřený dveře tam nejsou prakticky nikdy
Já už tam nebydlím, ale jsem si jistá, že mamka tam s nikým spory nemá, ona je hrozně nekonfliktní typ, tichá, čistotná ![]()
Prostě mě to strašně moc štve. v sobotu mám jet s mámou a s dětma na hory na 4 dny, ubytování mám už 2 měsíce zaplacený, a kvůli nějakýmu idiotovi asi nepojedu nikam, když nemám na benzín, ani na jídlo, skipas, a tak ![]()
Prvně bych se zašla slušně zaptat na poštu. protože mi přijde divné až tolik selhání najednou. Znám případy, kdy podobné zlo nepáchali nájemníci domu, ale jejich návštěvy. Jenže my máme po celém domě kamery, a tak se na to přišlo. Bohužel, pokud je to tak, zásilky už neuvidíte. S penězi by být problém neměl, protože vaši složenku nikdo nevyzvedne, úřad to zjistí a pošta by vám je pak měla vydat.
Pokud by jsi zjistila, že je chyba na straně pošty, tak stížnosti se posílají SEM . Když si člověk stěžuje na pobočce pošty tak nevyřeší nic protože tak si všichni kryjí záda. My už takhle vycvičili dvě pošty
Držím palce ať se to vyřeší.
Zrovna řeším podobný problém, často mi chodí různé vzorky, brožurky, drobné předměty, které pak testuji atd. Skoro polovina těch věcí v posledních třech měsících nikdy nedorazila, schránky máme přitom zamčené uvnitř v baráku a máme kamerový systém. Na pobočce to řešit odmítají, takže pošlu stížnost.
Díky moc @Knofletka, snad to zabere.
@slavuska1 Hele, je to trochy OT, ale nechat si posilat penize (jestli chapu, tak jediny!) slozenkou je fakt riskantni. Na ucet je to rozhodne spolehlivejsi.
Jinak me napada taky jen nejaci sousedi. Ze nekdo slohne casak nebo vzorky se mozna stane, ale ze by si bral i normalni dopisy, co jsou k nicemu? To jedine nekdo, kdo chce delat problemy.
Jinak u nas je taky povedena posta, nejakou dobu nejezdili s balikama, pac byl postak nemocnej, tak jsem musela vsechny vyzvedavat na poste a nenechali ani upozorneni ve schrance. Stiznost nepomohla
. Ale urcite zkus, treba tam maj postaka, co to hazi do kanalu, to je taky moznost.
Popravde se priklanim k poste. Zavolej na ten urad a pak resit dle toho co ti reknou. Ale pokud pises jak to praktikuji tak nejvetsi pravdepodobnost je ze za to muze posta.
Složenku ti ale dají jinou v dalším termínu, kdy váš úřad vyplácí peníze. Nikdo ti ji nevystaví hned a nikdo ti bez ní peníze nedá. Jedině si na poště zřídit odnášku či P.O.Box, pokud by škodná byla v sousedovi ![]()
Já osobně bych se snažila vše řešit ze začátku v klidu bez řvaní. Občas to dělá divy když někdo slušně přijde a chce řešit situaci v klidu, mám zkušenost že chování mého protivníka je slušnější a chce mí spíše pomoci
Samozřejmě pokud budeš mít jistotu že problém je váš pošťák či vedoucí na poště bude nepříjemná nevidím jediný důvod proč si nestěžovat.
Teď k řešení. Jak má tvoje maminka označenou schránku? Má na ní napsané i tvé jméno?
U poukázky si na UP zjisti zda ji poslala a kdy. V případě že se složenku už odeslali a ztratila se, zjisti si podací znaky poukázky od UP a na poště lze provést zákaz výplat a peníze dostaneš na náhradním dokladě za 3 pracovní dny.
Pokud by jsi ode mě chtěla více poradit, protože mám jisté zkušenosti s poštou napiš mi soukromou zprávu.
Přeji ať vše rychle vyřešíš…
Taky bych šla na tu poštu
Nejednou jsem byla svědkem, jak se lidi rozčilovali na poště u vedoucí, že jim spousta věcí nepřišla. Mně vytočili nedávno taky. Člověk si připlatí za balík do ruky, aby to nemusel tahat z pošty, čeká doma jako jouda a pak pošlou sms, že jsme nebyli k zastižení a balík máme na poště.
Udělala jsem bengál, pošťák dorazil ještě ten den a omlouval se, že jezdí sám to a má toho moc
.To jsou ale služby ![]()
Ja bych asi nejdriv obesla sousedy, zda maj taky problem s nedorucenou postou. pAK bych asi jednala s postou.
Zkus na nějakou dobu udělat na poště odnášku a uvidíš. Nevidím důvod, proč by si doručovatelka nechávala dopis z cestovky, složenku. Ještě bych tak pochopila ty vzorky.
Měli jsme podobný problém, střídaly se u nás pořád doručovatelky, přikládala jsem to tomu. A hle, po odstěhování problémového souseda vedle v baráku se problém vyřešil ![]()
Asi bych taky oběhla sousedy, jestli taky nepozorují něco divného, navíc by jste to pak mohli řešit hromadně. S tou složenkou to bude horší, záleží na tom, jak ochotný bude pracák s tebou spolupracovat. V nejhorším případě bys musela čekat, až vyprší platnost složenky a peníze se jim vrátí - což je cca měsíc a půl, teprve potom by ti je mohli opakovaně vyplatit.
Nevim co by z toho posta mela. ostatni v dome postu maji? vsadila bych na nekoho v dome..
@Almira-Alm píše:
Nevim co by z toho posta mela. ostatni v dome postu maji? vsadila bych na nekoho v dome..
Ona nic.Ale nedostatek dorucovatelu atd…