Dodaný telefon bez záručáku

86
21.3.13 13:56

Dodaný telefon bez záručáku

Ahoj, potřebovala bych poradit. Před vánoci mi byl doručen z e-shopu telefon ale nebyl u něj záručák, pán přislíbil že ho pošlou, do teď nic nepřišlo. Telefon se rozbil a já bych ho potřebovala reklamovat, nebo nejlépe vrátit a aby mi vrátili peníze-jde to vůbec?? Takový telefon už nechci, byla bych rači kdyby si ho vzaly a nebo vyměnily za jinou značku, ale nevím jestli to jde?
Poradíte jak postupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
21.3.13 13:58

Peníze ti vrátí, pokud by měl telefon 3× stejnou vadu nebo pokud by byl neopravitelný. Snad se nepletu. Vše je samozřejmě o dohodě. Emailovou komunikaci s pánem ohledně záručáku máš schovanou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
21.3.13 14:01

K reklamaci záruční list nepotrebujes, stačí doklad o zaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.3.13 14:02

No když pán není schopnej dovalit ani záručák, tak to sním asi jednoduché nebude. Potvrzení o platbě nějaké máš?

• Citovat
  • Upravit
3011
21.3.13 14:03
@Tyme píše: …Takový telefon už nechci, byla bych rači kdyby si ho vzaly a nebo vyměnily za jinou značku, ale nevím jestli to jde?

:roll: Raději nekomentuji tento příspěvek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.3.13 14:04
@Anonymní píše: :roll: Raději nekomentuji tento příspěvek :roll:

a jen si hezky anonymně rejpnu, co?

• Citovat
  • Upravit
3011
21.3.13 14:06

@ohýnek Klidně se odtajním…To nebylo rýpnutí, spíše „pozastávka“ nad tím výrokem zakladatelky, že takový telefon už nechce, že chce jiný…to by bylo krásné, kdyby vše šlo po např. půl roce vyměnit za něco jiného nového.
Chápu, že má telefon vadu, OK, ale ten přístup :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.3.13 14:08

@Katrinka mě to taky nepříjde normální, ale já tady musím být už hodná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
86
21.3.13 14:13

Doklad o zaplacení mám. Komunikaci ne, říkal to při předání.
Tak snad to půjde bez toho záručáku…

Je naprosto logický že už ho nechci když po pár měsících odejde, fakt nechci za další 4 měsíce řešit to samí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
21.3.13 14:14

@ohýnek Máš vroubek? :mrgreen:

Zakladatelko, je to, jak píše @micelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.3.13 14:15

@Tyme jestli máš ten doklad tak ti to stačí. On ti to předával tedy osobně? Tak mu napiš jestli to chce zase osobně nebo to máš poslat, ať máš nějakou komunikaci, kdyby se cukal.4 měsíce na funkčnost telefonu je trochu málo.

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
21.3.13 14:16

@Katrinka několik :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3011
21.3.13 14:18

A z vlastní zkušenosti doporučím obejít dodavatele-prodejce a přímo poslat přístroj /s dokladem o zaplacení/ do autorizovaného servisního střediska - záruční servis, je to rychlejší a méně komplikované :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
21.3.13 14:18

Co s tím telefonem je že „odešel“?

• Citovat
  • Upravit
19131
21.3.13 14:20

Jak píšou ostatní holky, záručák k reklamaci nepotřebuješ, stačí doklad o koupi. Peníze ti s největší pravděpodobností nevrátí, ale telefon opraví, resp. nechá orpavit (pokud to půjde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová