Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maky.p píše:
@tiffany proč ji strašíš? Uz tak je z toho vyklepana.Zakladatelko, nechej to tak. Pokud na to kontrola přijde, jako že nejspíš ano, vysvětlíš jim, jak to bylo. Oni lístek vyřádí, zapíší to do protokolu a upraví přiznání. Neni to extra velkej problémchyba se stane i u lepších rodinách, obrazně napsáno.
Straším? A kde ty peníze podle tebe jsou, když je zaplatili ve skutečnosti jednou a podle účetnictví 2×? Mají tam prostě bordel a pozná to každý, kdo se v účetnictví vyzná. Musely by tam fyzicky ty peníze přebývat
A jako promiň, ale na jeden doklad účtovat 2×, to je taky síla. Proto mají být doklady originály, aby k tomuhle nedocházelo, ale stane se, ale od toho se dělají inventury. Invetury totiž nejsou jen pro finančák, ale především pro podnikatele, aby měli přehled o hospodaření.
@tiffany píše:
Straším? A kde ty peníze podle tebe jsou, když je zaplatili ve skutečnosti jednou a podle účetnictví 2×? Mají tam prostě bordel a pozná to každý, kdo se v účetnictví vyzná. Musely by tam fyzicky ty peníze přebývatA jako promiň, ale na jeden doklad účtovat 2×, to je taky síla. Proto mají být doklady originály, aby k tomuhle nedocházelo, ale stane se, ale od toho se dělají inventury. Invetury totiž nejsou jen pro finančák, ale především pro podnikatele, aby měli přehled o hospodaření.
Jenže u nás probíhají inventury řevem a invektivy, že teď není čas. V den uzávěrky přijede bývalá účetní mi nadat, že něčemu nerozumím. Dělal jsem uzávěrku úplně poprvé od nuly a Vždycky když jsem se chtěla zeptat tak mě vždy odbyla ať si to najdu dle toho a toho paragrafu. Dívala jsem se na to, ale potřebovala jsem to vysvětlit lidsky moc se v těch zákonech nevyznám. Pokladnu si vedla svojí, třeba s jinými počátečními stavy než jsme měli my v roce 2011. O naší pokladně z Excelu říkala, že není třeba jí dávat ani ukazovat. Že to nikdo řešit nebude
@Alisa25 píše:
Jenže u nás probíhají inventury řevem a invektivy, že teď není čas. V den uzávěrky přijede bývalá účetní mi nadat, že něčemu nerozumím. Dělal jsem uzávěrku úplně poprvé od nuly a Vždycky když jsem se chtěla zeptat tak mě vždy odbyla ať si to najdu dle toho a toho paragrafu. Dívala jsem se na to, ale potřebovala jsem to vysvětlit lidsky moc se v těch zákonech nevyznám. Pokladnu si vedla svojí, třeba s jinými počátečními stavy než jsme měli my v roce 2011. O naší pokladně z Excelu říkala, že není třeba jí dávat ani ukazovat. Že to nikdo řešit nebude
Ale tak to je tvoje rozhodnutí, že děláš práci, které nerozumíš. Nechápu, proč přehazuješ zodpovědnost za svojí práci na druhé.
Já dělala účetní léta a fakt mě bavili lidi, co si udělali kurz a hned se prezentovali, že uměj účetnictví. Pořád je co se učit a tohle jsou podle mě fakt základy. ![]()
@tiffany píše:
Ale tak to je tvoje rozhodnutí, že děláš práci, které nerozumíš. Nechápu, proč přehazuješ zodpovědnost za svojí práci na druhé.Já dělala účetní léta a fakt mě bavili lidi, co si udělali kurz a hned se prezentovali, že uměj účetnictví. Pořád je co se učit a tohle jsou podle mě fakt základy.
@Alisa25 píše: Šla jsem do toho, protože řekla že mě všechno naučí. Kurz říkala ať si nedělám žádný že to nemá cenu, ale udělala jsem si ho abych měla aspoň základ. Bohužel nedávno nám přišlo do datovky, že jednatel agentury kurzy poskytující je stíhaný policií ČR protože jejich společnost neměla povolení kurzy pořádat. Tak mám sice papír ale k ničemu
Šla jsi do toho, protože jsi se tak rozhodla. Dokud tohle nepochopíš, tak se ti bude dít vše tak nějak mimochodem. Až začneš přistupovat zodpovědně ke svému životu, k účtování i k výběru kurzů, tak se ti už nic „dít“ nebude. Držím ti palce. Tentokrát to je pitomých 13 tisíc, ale může jít i o víc.
Kurzy s akreditací jsou na stránkách mšmt.
@tiffany píše: Šla jsi do toho, protože jsi se tak rozhodla. Dokud tohle nepochopíš, tak se ti bude dít vše tak nějak mimochodem. Až začneš přistupovat zodpovědně ke svému životu, k účtování i k výběru kurzů, tak se ti už nic „dít“ nebude. Držím ti palce. Tentokrát to je pitomých 13 tisíc, ale může jít i o víc.Kurzy s akreditací jsou na stránkách mšmt.
@tiffany píše:
Straším? A kde ty peníze podle tebe jsou, když je zaplatili ve skutečnosti jednou a podle účetnictví 2×? Mají tam prostě bordel a pozná to každý, kdo se v účetnictví vyzná. Musely by tam fyzicky ty peníze přebývatA jako promiň, ale na jeden doklad účtovat 2×, to je taky síla. Proto mají být doklady originály, aby k tomuhle nedocházelo, ale stane se, ale od toho se dělají inventury. Invetury totiž nejsou jen pro finančák, ale především pro podnikatele, aby měli přehled o hospodaření.
Zakladatelka začínala z nuly. Vím to, protože jsem si s ní dopisovala tenkrát ještě pod jiným nickem, který už nemám. Myslím, že každý může udělat chyby, jen se na ně nesmí přijít
. A že jí nikdo ve firmě nepomůže ani neporadí, to už je jiná věc.
A jestli nedělá jen účetnictví a ještě jí k tomu honí kvůli jiným věcem, tak to je fakt problém. Vím sama, jak jsem začínala a taky to nebylo nic moc. To se prostě může stát. A za dva roky, nebo jak dlouho to dělá, ještě nemůže umět všechno. Zvlášť, když jí někdo zkušenější radí, v jakých paragrafech to najde (a neřekne jí přímo, jak to má udělat).
Každá z nás se musela vypracovat, jen někomu to jde rychleji a někomu pomaleji.
@Alisa25 píše:
Inventury si musíš dělat sama. A potřebuješ na ně čas. Nejde nechat si je na konec března. V účetnictví to prostě nejde.
A jestli nemáš ty inventury účtů, tak doporučuji je co nejdřív dodělat. Ale tak, aby to nebylo poznat, že je to dodatečně. Neprůkazné účetnictví by mohl být docela problém.
@Kobea píše:
Zakladatelka začínala z nuly. Vím to, protože jsem si s ní dopisovala tenkrát ještě pod jiným nickem, který už nemám. Myslím, že každý může udělat chyby, jen se na ně nesmí přijít. A že jí nikdo ve firmě nepomůže ani neporadí, to už je jiná věc.
A jestli nedělá jen účetnictví a ještě jí k tomu honí kvůli jiným věcem, tak to je fakt problém. Vím sama, jak jsem začínala a taky to nebylo nic moc. To se prostě může stát. A za dva roky, nebo jak dlouho to dělá, ještě nemůže umět všechno. Zvlášť, když jí někdo zkušenější radí, v jakých paragrafech to najde (a neřekne jí přímo, jak to má udělat).
@Alisa25 píše:
Mám na starosti ještě sklady a řízení a obsluhu prodejny v Ostravě, dělám ještě korekce cizojazyčných mailů. Někteří kolegové píší některá slovíčka foneticky, tak to vždycky projdu a upravím podle gramatiky (ale tohle mě baví asi nejvíc)
Když jsem dělala v soukromé sféře, tak jsem taky měla práce nad hlavu. A účto nikoho nezajímalo, dokud se nemělo platit DPH nebo daň z příjmu.
Je škoda, že Tě hodili do vody a ještě Ti drží hlavu pod vodou. Myslím si, že bys měla víc klidu, kdybys to účetnictví dělat nemusela. A nemyslím to nijak zle
. Je to práce nevděčná, i když zajímavá
.
@Kobea píše:
Zakladatelka začínala z nuly. Vím to, protože jsem si s ní dopisovala tenkrát ještě pod jiným nickem, který už nemám. Myslím, že každý může udělat chyby, jen se na ně nesmí přijít. A že jí nikdo ve firmě nepomůže ani neporadí, to už je jiná věc.
Zakladatelky problém je podle mě hlavně její nezodpovědnost. Zodpovědnost háže na druhé a tak ze všeho vyjde vlastně jako nesvéprávná chudinka. Když jí tahle životní role vyhovuje, má jí mít. Já si jen myslím, že by se mohla mít lépe, ale musela by chtít. Asi jako bych já nastoupila na místo lékaře a udělala pár chyb, prostě začínám no. Nikdo mi neporadí, kurz jsem navštěvovala nějakej podvodnej a jak se léčí vím jen nějaké knihy, kde si to mám přečíst. Já vím, že v účetnictví nejde o životy, ale je to prostě stejné diletanství. ![]()
@Alisa25 dnes, kdyz te v praci nekdo zaskoli, tak je to vzacnost. Neni na to cas a diky internetu je dost veci dostupnych pro samostudium. Nerozumim ti, proc konecne nezvednes hlavu, neodejdes z rodinneho hnizda, z rodinne firmy a nezacnes si budovat svuj zivot. Ale to jsi tady cetla uz 1000×.