Zvětšení poprsí a péče o dítě

5483
24.10.14 12:12

Zvětšení poprsí a péče o dítě

Hezký den :kytka: Měla bych takový dotaz na maminky co si nechali po porodu zvětšit prsa. Konrétně by mě zajímalo jak se následně zvládáte starat o svojí ratolest ;) Mám nyní 4 měsíce od porodu, 2 měsíce již nekojím kvůli nedostatku mléka. Na klinice mi řekli, že operace je možná nejdříve 6-12 týdnů od posledního kojení. Na konzultaci se chystám v lednu. První dny po operaci jsou asi náročné, byl by se mnou 14 dní doma manžel, ale chtěla jsem se zeptat zda některá z Vás byla na zvětšení taky cca rok po porodu, kdy mimčo třeba ještě nechodí a musíte ho nosit, atd. Za jak dlouho jste zvládali starost bez problémů, jak dlouho vám trvala rekonvalescence, atd. Chystám se k MuDr. Doležalovi, tak kdyby některá z Vás měla s ním taky osobní zkušenost budu ráda za každou informaci :kytka: :kytka: Hezký den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9819
24.10.14 12:18

Ahoj, na operaci jsem byla sice 4 roky po porodu, ale když si představím, že bych se měla starat o roční, nevím, nevím. Navíc mně řekli, že bych mohla až rok po kojení :nevim: první dny byly hodně náročné, nemohla jsem nic, ani se sama zvednout z postele, ale týden po operaci jsem už chodila zase do práce. Mám sedavé zaměstnání, tak to šlo. Zvedat věci jsem mohla až tak za měsíc, dříve bych to ani nezkoušela, bála jsem se, abych si neublížila, nebo nezničila výsledek :mrgreen:
Vím určitě, že po 14 dnech bych ještě roční dítě zvedat nemohla, ještě by to bolelo a bylo by cítit napínání v prsou. Individuální to sice je, ale u mně rekonvalescence byla velice rychlá, přesto to vynechat námahu pár týdnů chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5483
24.10.14 12:21

@silvik.sk moc děkuji za zkušenost a radu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.10.14 12:23

@lenkatrenka není za co, jinak moc držím palce, ať se vše vyvede ke spokojenosti ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.10.14 12:26

Vlastní zkušenost nemám, ale asi jedině… přizpůsobit domácnost - hodně zatopit a dělat vše na zemi, krmit, přebalovat, spaní na matraci na zemi. Večer už pak manžel okoupe a uloží do postýlky sám. Roční už zase tak moc nezvedáš. Zabezpečit místnost kde budete, abys ho třeba nemusela lovit zpoza gauče :) Vše si připravit a mít po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.10.14 12:34

@Akivasha
:lol: to je opravdu rada od člověka, co nemá zkušenost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
24.10.14 13:10

Taky nad tim uvazuju, ale odrazuje me, ze nebudu schopna nic jak dlouho a to mám tři deti a to nejmensi bude chtít zvednout porad. Pokud je to navíc cca pul roku po posledním kojení, mám jeste cas, stále kojim.
Hlavne by se mi líbila metoda zvětšení vlastním tukem, zbavila bych se zadku a stehen a měla z toho prsa, jenže na to uz bCh potřebovala minimalne 2 mesice klidu a to je nereálný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
24.10.14 13:17

@babetka333 taková metoda existuje?? 8o Pane jo, to slyším poprvé. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.10.14 13:34
@bjetuschka píše:
@babetka333 taková metoda existuje?? 8o Pane jo, to slyším poprvé. :palec:

jo, existuje, ale je to zlouhavé a mnohem dražší. Tuk se odsává a doplňuje postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.10.14 13:38

Proč? já to tak dělala týden a šlo to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.10.14 13:50

@Akivasha protože po tom je nejhorší vstávání, zvedání. Nějaký čas se sotva zvedneš z poslele. Mně bylo nejlíp, když jsem seděla na gauči a za zádama podepřená o několik polštářů. Při představě, že bych se měla zvedat ještě ze země, mám husinu :D Navíc to vyžaduje dýl, než týden klidný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.14 13:57

@lenkatrenka taky mám prsa od pana doktora Doležala ;) Na operaci jsem sice byla dávno před tím, než jsem vůbec začala uvažovat o založení rodiny, za sebe bych ti ale doporučila to ještě odložit. Žláza se po kojení vrací do normálu až rok, to mi říkali v centru, kam chodím každý rok na kontrolní sono. Dva týdny na rekonvalescenci je málo, pokud máš doma tak malé dítě. Představ si jenom, jak velká je to operace, po 14 dnech prostě normálně fungovat nebudeš. Další dítě už neplánuješ? Pokud ano, tak bych to odložila úplně.

• Citovat
  • Upravit
9226
24.10.14 18:27

@silvik.sk dražší to asi bude, kdyz jsou to dva zákroky, ale co jsem četla a zjišťovala, tak by mělo stačit jedno doplnění po nejaky době.
Ted takova „blba“ otázka: jaky jsou prsa na omak, kdyz je tam silikon? Je ta hrana cítit? Jsou tvrdý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.10.14 19:19

@babetka333
Ze zacatku jsou, ale postupne kuze povoluje, gravitace zafunguje a prsa trosku poklesnou :mrgreen: Prsa jsou pevna, ale na omak nijak tvrda. Ja mam implantaty pod svalem a vypadaji jako „opravdove“, hrana neni citit. Opravdu nelituji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
24.10.14 19:35

@silvik.sk díky, me by se to líbilo, ted jsou prsa plny mlika, tak dobry, jak přestanu kojit zas to bude kde nic tu nic a hlavne vytaženy az kam :cert: no, muzu si jeste nechat zajít chut, holt az cvrcek povyroste a nebude vyžadovat tolik maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová