Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pOSLALA JSEM PENÍZE NA ŠPATNÝ ÚČET, DOSTANU JE ZPĚT? aSI MUSÍ SOUHLASIT MAJITEL ÚČTU, VÍM, STALO SE vÁM TO NĚKDY? vRÁTILY SE vÁM PENÍZE ZPĚT? dÍKY.
Zkušenost s tím nemám, ale slyšela jsem, že kdyby majitel účtu manipuloval s takto neoprávněně přijatými penězi, je to dokonce trestné - jak kdyby je ukradl. A tos posílala ze svého účtu na účet cizí, nebo jsi složila v bance hotovost? Domluv se raději nejprve s bankou, primárně tou svou.
zajdi do csob rekni jim ze jsi poslala penize na spatne cislo uctu, dej jim to cislo a myslim ze vyzvou majitele uctu nebo banku o vraceni. Kdyby nic tak to muzes z nej vymahat
Vložila jsem peníze na pobočce přímo. Paní z banky mi psala, že sepíše reklamační protokol. No jsem zvědavá, jestli je vůbec šance dostat peníze zpět…
Já myslím, že dokud to ten majitel nevybere, tak že ta banka to bude moci v pohodě stáhnout zpět. Až kdyby to majitel neoprávněně vybral, musela by zasáhnout PČR.
Pokud jsi poslala na účet soukromé osobě, domluv se s bankou a ona ti pomůže vyzvat majitele účtu o navrácení.
Pokud jsi to poslala na účet nějaké firmě a víš jaké, musíš ji vyzvat sama, doporučeným dopisem - písemně tedy, o vrácení peněz zpátky. Banka ti pomůže (poradí, nám sesmolili i formulaci dopisu).
Pokud by se majitel účtu cukal, jedná se bezdůvodné obohacení a peníze vrátit musí stejně.
http://www.pravnik.cz/…ohaceni.html
Ale měli by jste to ztížené, muselo by to jít jinudy (podat trestní oznámení na PČR,…
Stalo se nám to, omylem jsme poslali 1700 místo na ČEZ na Jihomoravskou plynárenskou a peníze vrátili. Celá akce od podání doporučeného psaní trvala asi 10 dní.
Kamarad takhle poslal penize na spatny ucet.Banka se spojila s panem a ten s dotycnym a domluvili se na vraceni nebot pan penize mezitm stacil pouzit(poslal to v dobe kdy pan cekal na penize a stejnou castku a uz nekukl od koho dosli)do par dni eml penize kamarad penize zpet.Vratit je musi jinak se podava trestni oznameni jak uz tu nekdo zminoval.
a paní ti potvrdila, že účet který jsi chybně zadala skutečně existuje?
řekla bych, že je dost pravděpodobné, že neexistuje vůbec a zůstane to viset hned v bance jako nedoručitelné- a o to to bude snazší.
har.
jinak přesně jak udělal paní v bance, jsitě ti to vysvětlila - šance je velká.
č.ú. patří člověku kterého neznám jménem, takže jsem na to přišla, až dotyčnému, kterému měly peníze správně dojít nedošly…