Chytré hodinky pro babičku - tipy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
96
19.1.25 20:54

Chytré hodinky pro babičku - tipy

Ahoj,
chceme babičce (85let) koupit chytré hodinky. Nejlépe s eSIM nebo s vlastní SIM, aby se náhodou neodpojili od telefonu.
Před dvěma měsíci spadla a zlomila si krček, naštěstí měla zrovna v kapse telefon, tak zavolala pomoc. Ale často se stává, že telefon zapomene třeba v ložnici… stěhovat se nikam nechce (třeba ke své dceři, mojí mamince), chce být u sebe doma. A my jsme už teď trochu nervózní (zatím je ještě v rehabilitačním zařízení), aby se to neopakovalo a tentokrát bez mobilu v kapse…
Kupovali jste někdo chytré hodinky pro prarodiče? Na trhu je jich mraky, takže hledám doporučení, které se osvědčili.
Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1161
19.1.25 21:08

Budeme pro dědu pořizovat SOS hodinky od Strazny Anděl. Tam hodinky vyhodnocují pad a jsou připojeny na operační středisko, které se seniorem začne komunikovat. Zároveň jde lokalizovat poloha přes GPS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
20.1.25 00:17

@Lam.T já jsem chtěla hodinky pořizovat taky, ale nakonec jsme je zavrhli.
Mínusy:

• čím jsou chytřejší, tím častěji se musí nabíjet a tím častěji si je senior zapomene nasadit nebo nabít
  • v krizových situacích je člověk ve stresu a často nezvládne zavolat/pokud mají automatické volání při pádu, tak to nefunguje 100% -buď to nedetekuje, nebo to dělá plané poplachy
  • může vypadnout signál a tím pádem se nedovolá

Nakonec jsme vybrali senzoor. Super je, že dlouho vydrží baterka (už ho má cca 2.5 let a ještě to nehlásilo, že by ji chtěl vyměnit). Jednoduchý na obsluhu. Funguje i když nemá mobilní signál. My jsme ho hlavně kupovali kdyby spadla ve sklepě, kde není signál. Není vysoký měsíční paušál (90 Kč).
Jako nevýhodu vidím to, že se přes něj nedá dovolat. V době, kdy jsme ho pořizovali, tak ještě nenabízeli tu lepší verzi s detekcí pádu, teď bych brala tu. Vypadá i líp, než ten náš původní.

Jinak naše babička má i chytré hodinky, na kterých si měří kroky, okysličení, tep atd, ale má to spíš jako hračku a nedá se na ně spolehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
22.1.25 10:36

@TaLucie můžete mi prosím poslat odkaz? Našla jsem jen klasická tlačítka. Hodinky ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
22.1.25 13:19
@Lam.T píše: Více

https://www.andelstrazny.eu/ Mam doma letáček a tam hodinky jsou… jeďte jsem tam ale nevolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák