Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím. Prosím, máte někdo Garmin Vivoactive 5? Vybrala jsem si je po dlouhém hledání k Vánocům, ale po týdnu putovaly na reklamaci. Teď mi ji vyřídili a vrátí mi peníze. Pořád se odpojovaly od mobilu v bytě 3+1, měřili nesmyslnou tepovku a k nabehaným km přidávali automaticky 2 kilaky navíc…
Ale měli parádní výdrž baterie a i vzhledově se mi líbily. Tak se ptám, má je někdo a je s nima spokojený? Možná jsme měla jen smůlu na vadný kus… ![]()
Případně dáte tip na co jiného koukat? Aby to mělo dobrou výdrž baterie a solidní měření tepovky a hlavně, hlavně ať se to pořád neodpojuje od mobilu. Nechci Apple.
Ja mám xx let už 3, už jsou teda na odpis, ale vždycky fungovaly a neodpojovaly se a km mi to určitě takto nepřidávalo, není blbá kalibrace? Divný, že o řád výš model by toto dělal…
Já teda pokukuji po značce Amazfit, přijde mi, že recenze nejsou špatné ![]()
Měla jsem trojky a taky se po pár metrech odpojovaly. Teď vybírám nové a dle recenzí je to obecně problém Garminů.
Měla jsem vivoactivy 3 tuším a to bylo hrozný.
Pak jsem si koupila Fenixy 6 a jsem spokojená. Šla bych buď do vyšší řady Fénixů nebo třeba Suunta.
@Alushka.S Garmin patří mezi nejlepší co se sportu a výdrže týče. Zkus Garmin venu 3, smůlu na vadný kus podruhé mít asi nebudeš. Rozhodně bych snížil i očekávání, snímače v hodinkách za 25 000 taky neměří přesně, je to orientační. Určitě vyber hodinky co mají vlastní GPS modul, budou ti vzdálenost měřit přesněji a u té tepovky to nikdy nebude přesné jako hrudní pás, ten se prostě nahradit nedá hodinkami, ale plus minus bude odpovídat.
Ja mam pocit, ze Vivoactivy jsou takova slepa vyvojova vetev garminu. Je na ne kolem me nejvic stiznosti. Ja teda jedu mnoho let ve Fenixech, pouze upgraduju modely a jsem max. spokojena. Ale ja je chci hlavne kvuli sportu. Ty dalsi veci jsou podruzne.
Nicmene, jak uz bylo receno, tep pri aktivite ti dobre zmeri pouze hrudni pas a v dome se mi taky odpojuji, kdyz jsou mezi nami tri mistnosti a spoustu zdi, tak to Bluetooth neda. Na zahrade zvladne samozrejme vetsi vzdalenost.
@mag moc děkuji. Já mám ještě nějaký Niceboye za pár kaček a ty bluetooth v bytě zvládají v pohodě. Je to panelákový byt 3+1, žádná hacienda, proto jsem z toho zklamaná.
Fenixy jsou momentálně mimo moje možnosti, ale třeba časem…
Měření tepovky nepotřebuju přesný na úder, ale aspoň plus mínus. Ty Vivoactive měřili ve vysoké zátěži tepovku jako bych se válela na gauči.🤦
@andrasteia moc děkuju. A v bytě se neodpoji v jiné místnosti?