Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, příští rok jdu na VŠ a potřebuji si ke studiu koupit nějaký noťas s velkým úložištěm. Zvažuji mezi klasickým Windows notebookem a nebo macbookem.
Kdo máte nějaké zkušenosti, prosím, co byste mi více doporučili, popřípadě mi sem hoďte nějaké plusy a mínusy.
Mám zkušenost jen s HP notebookem a za mě špatný nebyl.
Chci studovat logopedii nebo první stupeň na ZŠ a jinou elektroniku od applu zatím nemám, ale až mi bude selhávat mobil a budu muset pořídit nový, tak to jablko bude na 100%
Díky moc ![]()
Příspěvek upraven 12.01.25 v 23:35
Máš iPhone nebo iPad? Šla bych do macbooku - Apple má své produkty propojené témeř dokonale… jestli ne, lehčí notebook střední třídy s Windowsem… pak záleží, co budeš studovat - jestli to máš jenom na poznámky - střední třída s windowsem… jestli v tom potřebuješ pracovat na nějakých programech - macbook… za svůj život už jsem pár noťasů vystřídala, zatím cena/výkon vyhrává HP ProBook, mám ho v práci, nosím ho sebou všude ![]()
Hele, asi záleží. Pokud máš ostatní elektroniku od Apple (telefon, hodinky..), tak bych vůbec neváhala a koupila si macbook. Taky bych hodně uvažovala nad macbookem pokud děláš grafiku/desing.
Taky mi z nějakého důvodu přijde, že macbooky nezastarávaj tak rychle jako windows zařízení, ale může to být jen moje zdání.
Nicméně já jsem od mala zvyklá na windows/android a zatím tomu zůstávám věrná. Před těma x lety, co jsem studovala já, byly všude windows a tenkrát měly některé spolužačky s macbookem problém s kompatibilitou prezentací a podobně, ale je možné, že tohle už teď není aktuální (to ti řeknou uživatelky macbooku
)
Co se týče samotného užívání pc, za mě jedině macbook, jiný už bych si nekoupila.
Ale jak píší ostatní, nejdřív bych si zjistila nějakou kompatibilitu s programy, které používáš, případně budeš používat.
No pokud máš i jinou elektroniku od Applu, tak MacBook. Jinak notebook.
Vzhledem k tomu, že další telefon píšeš, že bude iPhone, tak MacBook
To propojení je geniální a obecně jsou prostě už o něco dál, vydrží a „nestárnou“ ![]()
@Nessie1 V čem nový MacBook bude pro tebe lepší? Baterka, zatímco u iphonu je baterka ne jeden den oproti Android telefonům, tak MacBook má velmi dobře optimalizovanou spotřebu. Notebooky s windowsem na baterku šileně trpí a po pár měsících užívání budeš ráda, když ti Windows notebook vydrží na baterce alespoň pár hodin, po letech se dostavuje umrtí baterky, kdy windows notebook bez nabíječky je témeř nepoužitelný, nehledě na to, že u spoustu notebooku dostaneš i nevkusnou cihličku (zdroj) jako součást nabíječky.
MacBook baterie a jeho výdrž pro školu je daleko za tím co ti nabídne windows. Navíc je k němu lehoučká nabíječka a celkově je velmi přijemnné ho používat.