Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky,
dcera 15 měs. má kašel a rýmu. Zatím nic hrozného, tak nechci dávat léky. Slyšela jsem, (ale u nás se nedělalo) o odvaru z cibule s medem. Na netu jsou různé návody. Nejlépe louhovat přes noc. Ale já bych potřebovala jí tu šťávu dát už dneska. Neznáte nějaký rychlejší recept?
ahoj, když jsem byla malá, tak mi mamka nakrájela cibuli a dala do toho cukr, aby s pustila šťáva…je lepší to nechat stát, ale dělala jsem si to nedávno a ta šťáva se pouští docela brzy, ale nevím, jestli je to vhodné pro 15 měsíční mimi,protože je to čerstvá cibule, ne vařená…už si nepamatuju odkdy nám to mamka dávala.
Ahoj, pamatuji si, že nám mamka dělávala cibuli s cukrem. Do zavařovačky nakrájela na drobno cibuli a zasypala cukrem. Mus se to hodně upěchovat a zavřít. To udělala třeba večer a do rána to pustilo šťávu a tu nám pak po lžičkách dávala. Nám to chutnalo, protože to bylo sladký a navíc to i pomáhalo od kašle
.
ahoj, taky jsem už nad cibulí s cukrem přemýšlela. Třeba se tady dozvím odpověď nebo nějaký názor.
dělala jsem to nedávno pro syna, nakrájela jsem nadrobno větší cibuli a dala na to pár lžic medu, zavřela do sklenice od přesnídávky, za tři hodiny to pustilo šťávu, brali jsem to oba, syn i já, a fakt to pomohlo ![]()
lepší je cukr než med, pustí to šťávu víc a rychleji. nicméně nám teda tenhle babskej recept nikdy nepomohl, akorát jsem z toho smrděli jako tchoři ![]()
tak nejrychlejší budeš mít skočit do lékárny pro jitrocelovej sirup třeba, když to nemá tak hrozný
mucoplant dělá i bylinkovej sirup proti kašli na noc, ten je fajn.
Příspěvek upraven 07.03.12 v 07:30
jo a já dávala cibuli s medem, cibuli jsem nakrájela na malé kousíčky a propasírovala lisem na česnek, smíchala s medem.
nám zase nikdy nepomohl ten jitrocelovej sirup
![]()
ale co hodně pijeme, když jsme nachlazení, tak jsou bylinkové čaje, nejraději máme Mullerovu směs, dělají i pro děti
I když asi ne tak malé jako je zakladatelčino dítě
mě teda cibule s cukrem vždy zabrala, ať už jako malé holce nebo teď jako mamině ![]()
My dáváme cibuli s cukrem a pomáhá to celé rodině.Manžela pár dnů zpátky začalo bolet v krku,tak si tento recept udělal a je v pohodě.Připadá mi,že to změní bolest v hleny,které pak vykašláváš.Ale s medem to zní taky zajímavě…asi to příště vyzkouším ![]()
Taky dávám dětem už od malička a fakt to pomáhá. Teda používáme buď cibulku a cukr nebo dělám cibulový čaj (nahrubo pokrájet a svařit). Fakt to funguje a pediatrička mi to doporučovala taky už někdy na roce.
Já cibuli nakrájím jen na plátky, vždycky udělám vrstvu cibule, vrstvu medu, zase cibule, med,… napěchuji do zavařovačky a max. do dvou hodin už to pouští šťávu.
A perfektní je i domácí tymiánový sirup ![]()
Holky,díky za rady.Určo vyzkouším,už jsem nakrájela cibuli a s cukrem zavřela do sklenice.Ta naše starší má šílený dusivý kašel,že jsem na noc musela dát Zxrtec,aby se vůbec vyspala.Tak snad to bude po cibuli lepší. ![]()