Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@pel píše:
Hodně lidí si také chválí psí sádlo http://ryma.heureka.cz/…o-mast-75ml/
fuuuuuuuuuuuuj
@Chrchel píše:
PANE BOZE LIDI VY STE PAKARNY SAMOZREJME ZE TO MUZOU MIMCA JE TO CIBUL CUKR NEBO MED ZADNY DROGY JA TO DAVAM DETEM OD 4MESICU
cibule může nadýmat proto se ptám!!!§
Psí sadlo nam nepomáhá, jitocelový sirup také né, hedelix kapky pomohl ale zase se nam kasel vrátil, dala jsem teda cibuli s cukrem a světe div se ono to pomohlo
,taky je při slabším kašli dobrý zábal, ale já dávam na bavl. plenu rozpuštěné máselko, pak igelit a šátkem převážu. no ale tohle vše jen když ten kašel začíná teda aspon u nas to tak je pak se nam to jaksi nashromaždilo a stejnako jsme museli k doktorce měli jsme nález na pruduškách
dostali jsme amoksiklav ATB, a až ted je to ok! díky bohu. dlouho jsme se trápili. at jste brzo fit ![]()
@janísek007 píše:
cibule může nadýmat proto se ptám!!!§
Taky „Psí sádlo“ není fuj, ale normální BYLINKOVÁ MAST
Ze psa to možná kupovaly naše babičky. Dneska si většina normálních lidí koupí v lékarně mast pod tímto názvem, ale je to nevinná bylinková záležitost. Jak je tu uvedený ten odkaz - je to tam hezky rozepsané ![]()
Ale jinak je ta cubule super lék! Naší 4leté holčičce nezabíralo nic a to jí hrozí už 3. bronchitida po sobě
Včera jsem jí tu cibuli s cukrem (med jsem neměla, v jejím věku už bych jí ho raději dala místo cukru zase kvůli tomu, že je to přírodní antibiotikum) a v noci bez kašle!!! To jsme předtím vůbec nespali
Recept mám: velká cibule (nebo 2 malé) a dvě pol. lžíce cukr moučka. Natěsnat do sklenky, zavřít, za 2 hoďky pustí šťávu. Vychází mi to tak cca 5 lžic „likéru“. Dočetla jsem se, že dáváte až 5× za den. Ale kolik? Dáte vždy jen třeba 1 lžíci? Nebo kolik se vám do dítěte podaří narvat? Díky za odpověď. Snad se mi nebude nikdo smát za můj dotaz. ![]()
Holky, ozivuji, potrebuji poradit ohledne cibulového sirupu. delavam ho doma bezne, myslim, ze je super. prcek zacal dneska kaslat, tak jsem ho sla pripravit a mam maly problém. jak na potvoru mam jen červenou cibuli a dosel i obyc cukr a med
takze asi zkusim zaimprovizovat, pac do obchodu je daleko. mate nejake zkusenosti? zkusim to udelat z te cervene cibule a cukru moucka. myslite, ze ta cervena cibule pousti stejnou stavu a stejne silnou jako zluta?
dik.
@peta81 Nevím co je na tom pravdy, ale já někde četla (když jsem sirup připravovala poprvé), že účinky jsou stejné, jen ta červená není tolik aromatická. To by měl být jediný rozdíl
Jinak já dávám třtinový cukr, ale ten asi taky nemáš.
Holky prosím, dáváte tenhle sirup na suchý dráždivý kašel nebo zahleněnej? díky
Tak cibule usnadňuje vykašlávání a med naopak zhoršuje suchý kašel - takže cibuli s medem určitě jen na vlhký kašel. Cibuli s cukrem možná i na ten suchý - já jsem teda zjistila, že na suchý dráždivý mi nejvíc pomáhá domácí med z černého bezu, krásně to obalí krk a zklidní.
Aha, tak to radši dělat nebudu..malá má suchej dráždivej…dávám stoptusin..ale i tak díky
Mám několik otázek na tento recept:
1. kolik čajových lžiček tohoto sirupu se denně má sníst
2. co znamená, že sirup „pomohl“ jako že se druhý den přestalo kašlat?
to asi ne. Takže zabere o dost lépe než např. jitrocelový sirup?
@Bublinajda píše:
U nás nakrajíme cibuly na malé kousky zalijeme vařící vodou přidáme med a to vždy zabere do hodiny se vykašlává hlen a do 5 dnů jsme zdravý celá rodina.
Kolikrat denne podavat prosim?
Hezký večer. Dělám cibuli s medem poprvé a ještě mě zajímá jak dlouho se ta jedna udělaná várka může konzumovat? A kde se to má skladovat? V lednici nebo spis pokojová teplota? Děkuji ☺️️
Holky, dáváte sirup z cibule s medem/cukrem i třeba preventivně? Prospěje to něčemu, nebo to bez kašle je k ničemu?
PANE BOZE LIDI VY STE PAKARNY SAMOZREJME ZE TO MUZOU MIMCA JE TO CIBUL CUKR NEBO MED ZADNY DROGY JA TO DAVAM DETEM OD 4MESICU