Čím dosladit domácí přesnídávky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3162
10.8.18 21:57

Co stévie nebo med? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5178
10.8.18 21:58
@Zwetta píše:
Co stévie nebo med? :think:

@aduska912 Hlavne ne med! Do roka vubec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
10.8.18 21:58

Banán… Asi od roka jsem začala na pečení používat glukopur, ale mám pocit, že to vůbec nesladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
10.8.18 22:02

Med rozhodně ne, je to alergen.
Chce to vybírat sladké, zralé ovoce, případně banán.
Tady najdeš různé recepty na domácí přesnídávky s cukrem i bez cukru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
10.8.18 22:29

Med do roka vůbec,ale den po narozeninách už ho může :lol: :lol: :lol: bože to je blábol zase ,pokud to nezkusis tak to nezjistis jako se vším ,někomu to může dělat problém a někomu vůbec ,to by to dítě od narození nemohlo nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
10.8.18 22:35

Sladké presnidavky uvaris pouze ze správně uskladnenych jablek ve sklepě,v zimním období. Skladovanim se rozlozi skroby na jednodussi cukry. Z letních jablek je to kyselé,ze by se palce u nohou kroutily i Tobě :jazyk: Cukr je konzervant a déle to vydrží. Nemám problém tam trochu dát. Banán je sice sladky,ale nemyslím si,že je dobré,aby ho kojenec jedl každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
10.8.18 22:40
@Ennny píše:
Med do roka vůbec,ale den po narozeninách už ho může :lol: :lol: :lol: bože to je blábol zase ,pokud to nezkusis tak to nezjistis jako se vším ,někomu to může dělat problém a někomu vůbec ,to by to dítě od narození nemohlo nic :roll:

Přesně tak,taky znám matky,které do roku nedaly nic,ale od roku,mysleno ode dne narozenin, zprasi vse,i to,co moje normálně krmene děti v prvním roce života, dostanou mnohem později. V osmi měsících nemam problém lehce osladit domácí presnidavku. Pokud mám zdroje ovoce a dítěti to chutná,proc ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
10.8.18 22:40

@Ennny Tak ono nejde az tak o alergii, ale o moznost obsahu botulotoxinu, ktery je pro kojencovu imunitu smrtelny.
Ale ani tu alergii bych zrovna u 8 mesicniho kojence nezkousela, jestli je nebo neni alergicky na vceli produkty.
Mnohem vetsi blabol je „pokud to nezkusis tak to nezjistis“ u takhle maleho ditete. Striktne se doporucuje nepodavat do roka, z opatrnosti az do dvou i tri let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35672
10.8.18 23:03

Sice je to OT a s daným tématem to nemá až tak moc společného, ale silným alergenem je i mák a ořechy! Ořechy jsou dost známý věc, ale o máku to často lidí vůbec netuší …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
10.8.18 23:18

Já vařila vždycky tuhle , cukr dávám jak mi to chutná,aby to nebylo kyselé a dcerce jsem dávala od 10.měsíců, mám je navařené ze všech druhů ovoce..
Bez cukru jsem nezkoušela zavařovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
11.8.18 06:31

@histep
To jsem netušila.. :? A co ta stevie, ta je vhodná? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
12.8.18 11:08

Tak se mi právě podarilo uvarit presnidavky,které není potreba doslazovat :D Z jablek a svestek. Jablka jsem nechala dozrát 3 dny na přímém slunicku za oknem,trochu zrabately,ale rozlozily se skroby a presnidavka luxusní,chutná i starsim detem :mrgreen: Svestky byly pevné,ze zahradky,ne prezrale,poměr asi půl napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
13.8.18 13:30

Nedoslazovala bych nicim, chce to namichat vice druhu ovoce, tak aby to bylo sladke. A treba to zrovna detem chutnat bude, nase maji radi kysele :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 23:18

@histep malý jsem namacela dudlik do medu od prvniho mesice a nijak ji to nepoznamenalo a vesele roste dal. Podle me troska neuskodi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
1.9.18 21:00

Přidala bych určitě banán, broskev, hrušky, švestky..Jinak jablíčka se dají koupit i sladší odrůdy, ale nejsou zrovna zadarmo bohužel (např. jablka Idared, Gala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí