Jak a z čeho naučit miminko pít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak a z čeho naučit miminko pít
Holky, jak a z čeho naučit pít 9 měsíční miminko? Zkouším různé láhve a savičky, stříkačku, skleničky, hrnečky učítí, tekoucí, netekoucí, s brčkem a nic, jen si cucne a konec, prostě nebude a nebude nic pít. Nechce vodu, čaj a ani různé šťávy, UM už vůbec ne. Jedině si dá trochu lžičkou vody. Zkouším to už několik měsíců a jsem už teď naprosto zoufalá. Teď to vypadá, že se začíná odstavovat od kojení, přes den už vůbec nechce, takže ředím příkrmy, ale to je prostě málo. Kdybych to nechala na ní, tak se mi za celý den vůbec nenapije. Máme teď i méně počůrané pleny, jak dřív. Máte nějaké rady?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@neta30 píše:
Holky, jak a z čeho naučit pít 9 měsíční miminko? Zkouším různé láhve a savičky, stříkačku, skleničky, hrnečky učítí, tekoucí, netekoucí, s brčkem a nic, jen si cucne a konec, prostě nebude a nebude nic pít. Nechce vodu, čaj a ani různé šťávy, UM už vůbec ne. Jedině si dá trochu lžičkou vody. Zkouším to už několik měsíců a jsem už teď naprosto zoufalá. Teď to vypadá, že se začíná odstavovat od kojení, přes den už vůbec nechce, takže ředím příkrmy, ale to je prostě málo. Kdybych to nechala na ní, tak se mi za celý den vůbec nenapije. Máme teď i méně počůrané pleny, jak dřív. Máte nějaké rady?
Nam od aventu pije silikonove brcko. Trvalo to den a pul nez se napila ale hned co se ji to povedlo uz nepije z niceho jineho.mela tenkrat 7mes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neta30 zkoušela jsi dávat prostě z obyčejného hrnečku,jako máš ty? Některé děti prostě nechtějí. My jsme koupili nejdřív hrnek s cucáčkem,pak ten netekoucí ,, zázračný" a nakonec jsem skončila u lahve s brčkem. Z té pije nejvíc,ale já ho učila už hodně malinkého pít vodu. Začali jsme ve 4 měsících. Taky někdy ale musím dát prso i přes den,tolik toho zase nevypije. Ale zase 200 ml vody mi málo nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co klasický hrneček? Starší ho zvládla jako poslední (po těch dětských s různými savickami) a mladší od začátku nechce nic než obyčejný menší hrneček
i když no samozřejmě musím držet já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi připomíná naší dceru
nakonec se po všech možných zkušebních lahví a hrnků naučila pít z lahve od Kubíka a záhy na to už začla pít z obyčejného hrnku.
- Citovat
- Upravit
Obyčejná sklenka a voda. Dlouho hlavně cintal, teď ve skoro 10m se trošku i napije. Starší syn se pak dřív než že sklenky naučil pít z obyčejné PET lahve s vodou.
Nabízím, kdy má žízeň, taky mu nechávám plastové sklenky na hraní. Jinak bych to nehrotila, kojit na žízeň přece můžeš dál, co klasická kojenecká lahvička? Však k tomu časem dojde.
- Citovat
- Upravit
Máme stejný problém. Malá bude mít osm měsíců, s flašky si vodu sice nasaje, ale hned čůrkem pošle zase ven. Copak o to, teď v těch vedrech to hned uschne, ale co s ní, až bude hnusně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neta30 píše:
Zažila jsem totéž s dcerou před 11 lety. Bylo peklo. Vyzkoušela jsem lahve Avent, Nuk, no-name z DM drogerie, dudlíky, pítka, brčka… Vodu, čaj, dětské šťávy… Nechtěla prakticky nic. Trvalo to tak dva měsíce, nakonec si dala říct na kojenecký jablečný džus a Nuk láhev na učení (s takovou hubičkou místo dudlíku). Džus ji nejdřív nalákal úplně neředěný, jakože je sladko-kyselý, postupně se ho naučila pít i ředěný vodou, pak si dala říct i na jablečný granulovaný čaj. Prostě to jablko tam musel být pořád cítit. Ale bylo to dost peklo. Zlomit to nijak nejde, jen trpělivě zkoušet furt dokola. A podpůrně teda víc ředit příkrmy, nabízet polévky a vodnatné ovoce. Meloun je ideální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hrneček i skleničku nechce, odstrkává to rukou, nebo max dá dva loky, víc ne. Brčko máme taky, ale třikrát potáhne a to je vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nehrotila bych to, až bude mít žízeň, tak se napije. Kupování všech hrníčku na trhu je k ničemu, dite samo ví, kdy a kolik se má napít. Jen bych redila ty příkrmy a případně nabídla kousky vodnateho ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvePr Ovoce vůbec nechce, ani přesnidávky, nic. Polévky jsem zkoušela vařit, ale prostě jí to moje jídlo nechutná, musela jsem jí je vyloženě nutit, tak radši dávám skleničky, které ředím vodou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB sama se nenapije, to vím. Už jako kojená blbla a vydržela třeba 12 hodit nepít
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a to něčemu vadí? Můj syn začal trošku pít až okolo roku, do té doby byl kojeny a na prikrmech. A ani jsem nekojila nijak moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás měly deti hned hrnecky a časem až brcka. A samozřejmě lahvičky pro deti napr nuk
A jinak pokud kojis je jasný ze nepije tolik vody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit