Čím jste chtěli být?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
598
17.2.10 22:45

vždy jsem chtěla pracovat s dětmi, dělám dětskou setru na novorozecké jip ,takže se mi sen částečně splnil,no do školky jsem nemohla na to nemám talent na nástroje. v práci jsem byla spokojená zajímavá práce, fyzicky to šlo ,je to spíše psychicky náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
17.2.10 23:03

bezva téma :-) tak koukám budu velmi neoriginální, nejprve jsem chtěla být veterinářkou, poté spisovatelkou (a to mě drželo relativně dlouho, než mi došlo, že na obživu by můj skromný talent sotva stačil), pak jsem vystudovala TV produkci, chvíli dělala v reklamce, ale opět jsem si musela přiznat, že na tuhle práci nejsem dostatečně kreativní :-( pak jsem šla do cestovky a to mi zatím zůstalo, vozila jsem k nám především izraelce a řeky a to jsou nátury na :cert: , ale naučila jsem se s nimi vyjít, že náš zákazník je náš pán, řešit operativně všechny možné průsery, co se jim tu přihodily, teď před mateřskou už jsem se přesunula z první linie spíš do zálohy (jednání s hotely, starost o systém atd.), bavilo mě oboje, tak uvidím, jak se to bude dát skoubit s prckem(prckama), jinak v mezičase mateřské se aspoň trochu udržuju v akci provozování e-shopu a prací z domova

jo a můj malý sen? mooooooooooc by se mi líbila úplně maličkatá příjemná kavárnička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
17.2.10 23:07

Na základce jsem chtěla být učitelkou, v 8.třídě jsem chtěla dělat něco s počítači, udělala si strojní průmku, protože jsem v ŽÁDNÉM případě nechtěla na ekonomku (nedejbože dělat pak účetní 8-) ) a krom gymplu u nás jiná škola není.

Po škole jsem šla k ČD, kde jsem dělala telefonistku, operátorku (hlásila jsem vlaky) a po dětech, protože jsem nemohla směnovat, jsem hledala něco na denní směny, tak jsem šla do skladu. Nejdřív jako skladnice, pak jako zástup vedoucí a když se uvolnilo místo účetní, vzala jsem ho.

Před poslední mateřskou jsem byla vedoucí revident - logistik.

Ráda se učím nové věci, nevadí mi měnit pracovní pozice, ale budu si muset něco najít, protože jsem na dráze po 21 letech nedobrovolně skončila.

Bavila by mě práce s postiženými dětmi nebo u staroušků, i když je pravda, že si to asi dost idealizuji.

Každou práci, kterou jsem dělala, jsem dělala ráda a myslím, že i poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
17.2.10 23:13

Tak já jsem vždycky chtěla být chirurgem :mrgreen:
Ale to mi teda nějak nevyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
17.2.10 23:39

Do doby(mých pět let) než jsem viděla Louskáčka v tehdy Smetanové divadle(nyní Státní opera),jsem chtěla být jeptiškou,od baletu Louskáček jsem chtěla být baletkou a tou jsem byla ještě před necelými pěti lety.Teď jsem mamina na plný úvazek.Práce to byla nádherná tvůrčí,zajímavá,náročná…a přesto jsem se rozhodla opustit prkna a věnovat se dětem.Mám na co vzpomínat,bylo to krásné jako sen. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
17.2.10 23:47

Krásné téma :potlesk: Já už si ani nepamatuju čím jsem chtěla jako dítě být, rozhodně vím čím jsem být nechtěla, paradoxně tím čím jsem - účetní. Nebaví mě pracovat s čísly, je to pro mě za trest a doufám že po rodičovské se mi podaří najít spíš nějakou administrativní práci jako je psaní obchodních dopisů a tak, to mě baví. Jinak mě hrozně baví cizí jazyky, ale byla jsem líná studovat, ačkoliv mi jazyky šly samy od sebe, takže to růžově nevidím :nevim:
Ale kvůli tomu nepíšu, jak jsem viděla tohle téma tak mě napadla hned hláška mého tehdy pětiletého brášky, když jsem se ho ptala čím chce jednou být. On chvíli přemýšel a pak řekl s velkou vážností že až vyroste tak z něj bude táta. A když jsem se ho zeptala kam bude chodit pro peníze aby uživil rodinu tak řekl že do bankomatu :lol:
Tak to jen tak pro pobavení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.2.10 23:47

První československou prezidentkou přeci 8-) .
A ilustrátorkou dětských knížek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7855
17.2.10 23:51

Webparazit - :potlesk: :potlesk: :palec: :palec: zírám a obdiviju!

Já chtěla být teda pro změnu KOSMONAUT :wink: …no řekněte, je tu snad někdo ročník sedmdesát…, kdo nechtěl být kosmonaut?!? :wink:
Pak se u mě vyvinula náklonost a talent na biologii a vědy související, takže následovala PřFUK a současně při škole práce v oboru…byl ze mě BIOLOG.

Ale protože moc ráda vyměňuji peníze za požitky, tak jsem musela změnit práci za něco, kde ty peníze mít budu a při paměti výroku jednoho profesora z výšky:

• „kdo umí, ten umí, kdo neumí, ten učí a kdo nezvládne ani učit, ten to řídí“,

.....jsem se ve středním managementu výborně našla :lol:
Výš už jít moc nepotřebuji, na to jsem už docela líná a hlavně pak člověk ztrácí část svobody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7855
17.2.10 23:56

Málem bych zapomněla - jen co jsem trochu rozumu pobrala, toužím být rentiérka :mrgreen:

Zatím se mi to neplní…ale naději přece stále mám, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.2.10 00:08
baghira píše: :) Hezké téma:) Já odmalinka všechny příbuzné a návštěvy učila, zkoušela, vyvolávala, zakládala jim žákovské knížky, psala jedničky a poznámky … a hádejte, co ze mně je? :lol: :lol: :lol: Jo, jo… vydrželo mi to do dospělosti:) A moje starší dcera je jako můj klon .. taky z ní bude určitě úča:)))

Baghi, ty taky? :mrgreen:
Já jsem ještě k tomu chtěla být zpěvačka nebo herečka. Nakonec jsem se dala na učitelství ČJ a HV. Takže se mi splnily všechny tři sny o povolání. Jsem učitelka, takže vlastně taková hodně velká herečka (jen to publikum občas je dost nepozorné, i sáčky od bonbónů šustí, o nevypnutých mobilech nemluvím…), a zpívám seč mi síly stačí, aby se mi podařilo rozpumpovat 30ti členné publikum… Jen na to, že dělám tři povolání dohromady, mám plat jen za jedno, což mi přijde nefér :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
18.2.10 05:39

Je, ja jsem toho chtela … uklizecka, prodavacka, ucitelka v rannem detstvi, pokracovalo to zdravotni sestrou, letuskou, osetrovatelkou dive zvere v ZOO… (proti vsem, krome ucitelky, meli moji rodice rozumne argumenty, coz uznavam az s odstupem casu). Mym brzce porevolucnim snem byla policistka, psycholozka, advokat…manzelka milionare…vystutudovala jsem prava a byla na ceste k advokatni kariere, ale skocilo mi do toho manzelstvi a odchod do zahranici a deti, jsem zenou v domacnosti, jsem relatvine spokojena, ale taky je spousta aspektu, ktere mi na me momentalni ne/profesi vadi. (no vadi mozna neni uplne nejlepsi slovo, jen me ted jine nenapada. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.10 06:16

Nedá mi to, abych si ohledně „kosmonautů“ nerýpnul: Věděli jste, že ruské rakety mají v podstatě motory z německé válečné rakety V-2? Šéfkonstruktérem té rakety byl Wernher von Braun - ten samý von Braun, co dostal Američanům Neila Armstronga na Měsíc…

Tak se mně někdy zdá, že všechno lidské vědění vychází ne z filozofie (jak tvrdili v antickém Řecku), ale z dějepisu…

A už zase kecám mimo téma… :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
18.2.10 06:39

Tady další ročník 70, co chtěl být kosmonaut :pankac:

JURO, já jsem to věděla :mrgreen:

Pak taky akademická malířka a egyptolog… Samé nemalé cíle :-)

A jsem personalista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
18.2.10 07:38
cinkxa píše:
vždy jsem chtěla pracovat s dětmi, dělám dětskou setru na novorozecké jip ,takže se mi sen částečně splnil,no do školky jsem nemohla na to nemám talent na nástroje. v práci jsem byla spokojená zajímavá práce, fyzicky to šlo ,je to spíše psychicky náročné.

tak tohle je nádherná práce!!!!!!!!!!mě tak mrzí,že jsem zjistila pozdě,čím chci být-v těch 14ti jsem byla ještě tele :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.2.10 07:50

Novire: jééé, jako kdybych slyšel CHINASKI: jsem silnej ročník 70, začni počítat… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová