Čím jste chtěli být?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6361
17.2.10 21:14

Hrozně ráda jsem četla, přitohovaly mě hrady/zámky, ale chtěla jsem být princeznou. :-P Teď jsem vědeckou pracovnicí, pracující s nejstaršími rukopisy českých zemí a zabývající se středověkými dějinami. A i když to zní strašně složitě, práce mě maximálně baví,potkala jsem řadu zajímavých věcí a naučila se, že nikdy věci nejsou tak, jak se zdají být. A momentálně jsem trochu unavenou maminkou. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
17.2.10 21:17

Super téma :lol:
tak já jsem chtěla být baletkou. No a jsem cvičitelkou Pilates a mam obchod s kosmetikou.
Co mi to dalo? Dokážu zatnou zuby a neposlat babu do patřičných míst i když je úúplně blbá.
A Pilates spojuje příjemné s užitečný. Hýbu se což mě baví a ještě za to dostanu zaplaceno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.2.10 21:18

resa: tvou práci ti v dobrém upřímně závidííííím.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
17.2.10 21:36

Já jsem jako malá chtěla být vším možným. Znáte to, jak se to u dětí mění. Pak jsem se chtěla věnovat umění, ale o vlásek mě na střední uměleckou nezvali, takže jsem šla na střední sociální(odtud jsem měla z počátku záměr jít na sochařinu), ale pak se mi na oboru vychovatelství zalíbila práce s drogově závislími…ale bohužel školu nedodělám a to kvůli špatnému přístupu školy a osobním důvodům…co ze mě bude? Tak to je ještě ve hvězdách. Ale bavilo mě být servírkou. Teď jsem na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
17.2.10 21:38

hezounké téma!!!
chtěla jsem být knihovnicí,ale knihovnická škola byla daleko,musela bych na intr-a to jako 14ti letá jsme nechtěla,tak jsem šla na pajdák(chyba :zed: )nebavilo mě to,moc mě bavila a baví psychologie-já trubka jsem měla jít na výšku,mohla jsem být psycholožka :cry: ted bych studium už nezvládla,takže bud ted skončím zase ve školství nebo jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
17.2.10 21:44

:lol: Koukám Putin s Medvěděvem raketa, Jura technik, Angua a nevím ještě kdo kosmonauti a my s Theou psychologická podpora :lol: NASA - třeste se :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
17.2.10 21:46

Jé, to je krááásné téma! :-D

Na „malé základce“ jsem chtěla být učitelkou. Na „velké základce“ jsem chtěla jít na konzervatoř (hrála jsem na klavír) - byla to dost póza, dělat něco, co ostatní nedělali…

Šla jsem na gympl a chtěla dělat biologii (botaniku nebo ochranařinu). Hlavně jsem nechtěla být právníkem! Otázkami typu „a nechceš jít studovat práva?“ mě až do třeťáku mamka neskutečně štvala :twisted: (až se stalo, že mamka jela na jakési školení na práva do Brna, odkud mi přivezla knížku „Právo životního prostředí“ a JEN TAK bez řečí ji nechala ležet v kuchyni na stole - a už mě měla! - jakto, že ti rodiče vědí, jak na nás??? :roll: )

Tak jsem tedy porušila své první předsevzetí, že nikdy nechci být právníkem. Po matuře mě ale nevzali (do Plzně jsem se nehlásila :nevim: ), dělala jsem rok historii (což mě hodně bavilo a na práva jsem jaksi pozapomněla), ale rodiče mě přesvědčili, abych si ty přijímačky za rok ještě „odjezdila“. No a tak se stalo, že jsem začala studovat práva. Když už jsem je studovala, tak jsem říkala, že ale NIKDY NECHCI BÝT ADVOKÁTKOU! No a před rokem a půl (během RD) jsem si udělala advokátní zkoušky a vloni v lednu otevřela vlastní kancelář :lol: )

Ale té ochranařině jsem se zas tak moc nezpronevěřila, protože teď dělám poradenství pro několik eko-nevládek 8-)

V mém životě teda beze zbytku platí heslo NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
17.2.10 21:50
Hanule píše: :lol: Koukám Putin s Medvěděvem raketa, Jura technik, Angua a nevím ještě kdo kosmonauti a my s Theou psychologická podpora :lol: NASA - třeste se :))
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec:
ale ta podpora doufám myslíš na zemi!!do rakety nesednuuuuu :lol: bych :poblion: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.2.10 22:06

když mi bylo 5, chtěla jsem být servírka. na základce učitelka. na gymplu chemik, farmaceut, lékař (v tomto pořadí v jednotlivých ročnících.., chvíli i učitelka chemie) no a nakonec jsem vystudovala potravinářskou chemii na VŠCHT a už tam zůstala… a baví mě to!

lékaře mi - naštěstí - rozmluvila maminka, - ty rodiče to s námi fakt umí :mrgreen: - protože už pár let pozoruju, že bych to asi nezvládla --

vy všechny, které jste zdravotními sestrami, obdivuju, že tuhle těžkou a špatně hodnocenou práci děláte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.2.10 22:09

Už odmalička jsem chtěla být veterinářkou. Sbírala jsem zvířátka (k velké radosti rodičů) a snažila se je chovat (např. pulec, který jednoho dne záhadně zmizel z otevřeného akvárka :nevim: :mrgreen: ).
Vystudovala jsem střední a už při praxích jsem zjistila, že práce veterináře není o zvířátkách, ale o lidech a to mě hodně zraňovalo. Sebralo mi to jakoukoliv motivaci jít dál. Chvíli jsem jako technička pracovala, ale nesedl mi kolektiv a tak jsem skončila v podniku vyrábějící elektromotorky do aut, žaluzií a pod.
Práce to byla titěrná, ale strašně mě bavila (mám na to tu správnou trpělivost) a narozdíl od období kdy jsem pracovala na veterině (a spoustu nocí probrečela nad nezachráněnými), jsem hned za bránou podniku okamžitě přepla na režim „domů“ a na práci jsem nemyslela.
No a teď pracuju na 2 úvazky (jako mamka a pečovatelka o své dítě :mrgreen: ) a jsem taky moooc spokojená. I když občas bych se vrátila do fabriky a vygumovala si hlavu pásovou výrobou, protože mi chvilkami doma hrabe :think:

Příspěvek upraven 17.02.10 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.10 22:09

Ahojky, já chtěla být paní učitelka. Pak jsem si řekla, že by mě štvalo někomu pořád něco dokola vysvětlovat. Teď jsem telefonní operátorka - teda na rodičovské, před tím 5 let - a říkám si kolikrát - jestli by to s těma dětma nebylo jednodušší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
17.2.10 22:18

Ahojky, ja chtela byt jako holcicka ucitelka. No a kdyz jsem byla v 9 tride, tak jsem sla na prvni skolu, kde se nemuseli delat prijmacky - marketing a management obchodu, vystudovala jsem, odjela delat aupairku do Anglie, za dva roky Evropska unie, zacala jsem makat jako kazdy v tovarne, pak delala cisnici, hlavni cisnici, manazerku restaurace, presunula se do recruitmentu, zamestnavala lidi a po case delala business no a pak jsem vsim triskla, rekla jsem si, ze sukynek mam plny kecky, ve 14-17 jsem byla blazen do kamionu, mela jsem vsude plakaty a tak, udelal jsem si ridicak na Ccko a zacala jsem po Anglii jezdit 18 tunovym nakladakem a pomalu se presouvala i do Evropy - Spanelsko, Francie, Nemecko atd…

No a ted sedim doma, cekam mimi a doufam, ze az se narodi, ze aspon na jednu kratsi jizdu vyrazim i s malickym :mrgreen:

PS: Jinak jsem opravdu normalni, nepotrebuji zadne leky na hlavu a mam kolem sebe spoustu pratel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale co jsem si udelala ridicak, tak vsem rikam, ze sny se daji splnit, jen musi clovek najit tu spravnou dobu a jit si za tim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
17.2.10 22:20

Jsem učitelka prvního stupně. Jo, baví mě to, ale kdybych mohla vrátit čas a absolvovat znovu gympl, učila bych se a měla tím pádem sebevědomí hlásit se na medicínu. Já byla děsnej flink, nepsala sešity, neučila, vpodstatě udělala gympl jen tak z plezíru. Na maturitu jsem se naučila celé 4 roky za týden…no podle toho vypadaly výsledky na vysvědčení,odmaturovala jsem teda se dvěma dvojkama a dvěma trojkama, ale to už byly kostky vrženy - přihláška myslím… a tak jsem si dala jenom jednu na učitelství 1. stupně. Ale byla bych skvělý lékař, medicína by měl být můj život - bohužel, už je pozdě, letos mi bude třicet…sice vím, že ten Měšťák taky studoval nějak pozdě, ale až takhle pozdě ne.

Příspěvek upraven 17.02.10 v 23:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
17.2.10 22:31

Dlouho mě držela představa- paní na poště s razítkem v ruce- měly jsme s kamarádkou dětskou poštu a pořád jsme vypisovaly nějaké složenky a mě to chytlo..
S přibývajícím věkem a vášní pro knihy jsem toužila být spisovatelkou ( uznávanou, bohatou a velmi váženou :mrgreen: ) , ale s každou další přečtenou knihou jsem si uvědomovala, že na to nemám..No neva.
Gympl byl utrpení..Jediné co mi přinesl, byl nepovinný předmět psaní na stroji, který jediný byl o něčem..
Pak ve dvaceti první dítě,takže jsem žádnou kariéru nerozvinula a byla jsem rozhodnutá po mateřský se hezky od píky někde upíchnout i kdybych měla uklízet( mám chonickou absenci ambicioznosti)..Zrovinka byl nábor do Tesca a tam jsem na pohovoru udělala asi dojem a bylo..nejdřív administrativa a papírování, nyní jsem již vedoucí..
Není to moje zaměstnání snů, nechci ho dělat ( ale asi budu muset :cry: ), ale kvůli té srandě a kolektivu se to přežít dá..
Tato drsná práce mě naučila všechno - opravdu všechno..Byla jsem introvert non plus ultra a tato práce mi dala takovou průpravu, že už se ničeho nebojím..vzala mi iluze, ale i strach z cizích lidí ( který mě někdy dost omezoval)..
Na to jak jsem tuto práci v duchu neměla ráda, jsem v ní moc dobrá ( jé já se chválím - fuj) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
17.2.10 22:45

na ZŠ - něco praktického, technického, v kanceláři, od-do - truc kumštýřské rodině.
na gymplu spisovatelkou - jojo, každý pozér patří pod buldozér :-D

Do těch kanceláří vpadám jako lektorka. Naučilo mě to, že svůj stín nepřekročím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová