Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lidi a Samík:No je to děsný,taky jsem mazala od začátku těhu,vybledly mi až rok od porodu,takže jsem si říkala,že už v životě nevylezu v létě ven než v neoprenu
Říkám si ,že snad při druhým těhu ty strie na těch uších asi fakt budu mít ![]()
No já je měla už v těhu na břichu(i ty velké), na nohou a rukou - to jsem fakt nepochopila ![]()
NO a já mám i pod koleny a přitom jsem měla fakt jen to obrovské břicho,tak nevím,proč zrovna pod kolenama.No a nemluvě o vzhledu prsou po 19-cti měsičním kojení
No prostě postava jak med
![]()
Tak já měla strie na prsou z toho když mi začli před pubertou růst a pak najednou narostly rychleji už v pubertě, takže teď mi ty strie na prsou zbělaly
já mám teď 7,5měs dcerku a chci kojit tak do 9.měs. Hodně mě to zmáhá.
![]()
Na břichu ani jedna strie, ale popraskala mi jedna noha
začátek nad zadkem, pokračuje to jako "mezi půlkama
" a dál vnitřní stranou stehna až ke kolenu. Exotické.
Po porodu prsa, děs, strašně to svědilo - ale nezůstaly po tom nějaké viditelné známky, tak nevím, jestli to byly úplně strie.
Mazala jsem občas, co přišlo pod ruku.
Mazala jsem detskym olejem od Johnson's Baby a strie zadne, jen na jednom prsu......puvodne jsem si koupila nejaky spesl luxus brectanovy krem z lekarny, ale po mesici mi zacal smrdet, tak byl odsunut.
Stačí cokoliv mastný. A jak píšou holky, máš-li dispozice, můžeš se umazat, a stejně popraskáš ![]()
Já měla olej od Hippu na strie, ten mi seděl nejvíc, krásně mi voněl, olej od Babylove MAMA mi moc nevoněl, krém od Dermacolu Enja byl šílenej smrad a hnusná konzistence, očuchávala jsem olej od Weledy a taky mi smrděl.
Jo a teda taky nemám z těhotenství žádný strie, jen pár z dřívějška.
Příspěvek upraven 06.04.10 v 22:51
Myslím, že pokud jsou dispozice, stejně se ti udělají, maximálně to eliminuješ. Já měla od weledy proti striím. Nijak poctivě jsem to nemazala, přibrala 23 kg a strie se mi drobátko udělaly až za poslední týden, protože jsem přenášela 10 dní a břicho už bylo však oooobrovský. Kůže tu tíhu už nezvládla.
Ja mazala ElastinQ nebo jak se to to… bricho rano a vecer uz od zacatku… a strie zadny… zadek a boky malokdy a strie tam naky sou takze ovlivnit se to myslim trochu muze…
J8 mazala nejdříve olejíčkem od saloos, ale ten mě potom strašně dráždil, tak jsem zkusila elastiQ, ale ten mi zase strašně smrděl a nakonec jsem používala bonellu a byla jsem naprosto spokojená. Akorát jsem opravdu poctivě mazala jenom břicho a prsa a ty mrchy červený se mi udělaly na zadku…
Jestli jsou k tomu dispozice, tak vylezou strije, ať mažeš čím mažeš. Já nemazala bříško vůbec ničím a strije ani jedna. Zato na prsou mám strije jak brázdy na brambory
.
Tak ja ke striim dispozice mam-od puberty mam cely zadek a stehna pruhovane jako zebra
,nastesti to lety vybledlo(ale je to tam)
No a v prvnim tehu jsem mazala jakymkoliv kremem a strie ani jedna(ale mela jsem mini bricho).Ted zacinam treti trimestr,mazu(ale ne moc poctive),mam taky ten bilo ruzovy krem z DM za par kacek-trochu mi vadi,ze se spatne roztira,tak nekdy mazu normal telovym kremem,bricho mam spis mensi,strie zatim zadna..no tak uvidime.
Myslim,ze kdyz maji vyskocit,tak proste mrsky vyskoci a zadny krem tomu az tak nezabrani..
Mám dvě děti, po každé mega břicho
a ani jednu strii. Mazala jsem od začátku těhotenství dětským olejíčkem Aviril. Ten klasický v malé skleněné lahvičce.
Používala jsem obyčejnou petrolejovou mast (čistou vazelínu) a strie se na břiše neudělali(zato na nohách jo
) U prvního jsem měla obr břicho, fakt jak na dvojčata a u druhého zase pidi.
já používala elasti q a byla jsem spokojená, bříško jsem si masírovala každý večer přitom trošku pokecala s malou, a hodně mi vyhovovalo že neni moc mastný