Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobrý večer děvčátka - chtěla jsem se optat - která má zkušenosti - jsem v úplných začátcích těhot zhruba 3tt - mamatest potitivní - byla jsem i¨na krvi pozitivní - dnës jsem byla u paní dr . která minulý týden mi řekla že tam něco je - dnes mi řekla že tam nic moc nevidí - a že opět zítra na krev a - jestli to není mimoděložní - hcg je 160 - moc tomu nerozumím - jsem z toho všeho vedle - a hlavně nervíky - je možné to takhle brzo včechno poznat ??? dnes jsem si dělala jeeště testík krásné dvě čárky - žádné bolení břicha nenám - žádné potíže - děkuji za odpověď ,
mě test už vyšel taky pozitivní myslím po 2 týdnu, ale druhá čárečka byla slabounká…
pak jsem šla na krev, měla jsem taky nějak hcg do 200, to je hodně málo, těhotné ženy mívají myslím nad 500.. proto jsem šla na krev znova kolem 5 týdnu a to už jsem měla přes 1000..
jen nechápu jak to určil tewn test, když ten se taky řídí podle hcg ![]()
Ahoj já jsem měla první hcg 18,za 3 dny 114 a za dalších 6 dní 2166.na utz jde mimčo vidět až od 1000hcg někdy od 1500.Takže klid,je hodně brzy,na utz jdi za týden a uvidíš,že tam mimi už bude
podle krve se bere těhotenství od 10hcg. Testy z moči jsou dělány od 10,20 a 25hcg čárka může mít jakoukoliv tloušťku podle množství hcg v moči
já už zní teda z paní dr. jsem tak vynervovaná - pořád mluví jenom o mimodělož. tak strašně by jsme si přály mimi bez trápení ![]()
ahojky předposledmí 23.2 - a pak 22.3 ale jenom nepatrné špinění
ptám se proto,protože stáří těhotenství se určuje ze začátku podle 1.dne poslední menstruace,určuje se to na týdny,pokud je mS zpožděná 1 týden,jsi podle tabulek v 5tt,a to těhotenství může a nemusí být vidět,a jak píšou děvčata,to bývá už HCG kolem těch 1000
tak myslíš - že mám být v klidu ??? - já sama vím - že jsem úplně v začátcích !!! ale ona mě tak vyděsila .
Lendík27 ahojky, já tu řešila pár týdnů zpět své hcg a to mi dělali z krve dva dny před vynechámím MS na základě toho že jsem omdlela. Výsledek byl 3 jednotky
a bylo mi řečeno že ani omylem a za týden mi vyšel test a miminek je tam
takže být tebou tak počkám a rozhodně to nevzdávám a určitě by ti měla udělat UTZ, přeju hodně štěstí ![]()
aha,takže ty to máš nejasné,protože se neví,zda v tom březnu to byla menstruace nebo jsi byla těhotná už,a jen si špinila,takže jestli v březnu to byla menstruace,tak jsi opravdu málo a to je jasné,že jsi opravdu těhotná ty 3 týdny a to by HCG odpovídalo,a na UTZ nemůže nic být vidět,a kdyby byla ta 2.varianta-mimoděložní,tak i tak je to HCG moc nízké a ani tak nemůže být nic vidět,navíc si myslím,že už bys měla dost velké potíže,bolesti,špinění,ale nejsem doktorka,jen tak usuzuji podle sebe a příběhů z neplodnosti,takže nezbývá jen čekat,jak bude HCG stoupat,přeji hodně štěstí,a hlavně krásné miminko
Lendík když jsem zjistila na těhotenském testu,že jsem asi těhotná byl tam jen duch na gyndě na utz nic, krev byla pozitvní ovšem mírně. Pak kvůli bolestem nástup do nemocnice, následka laparoskopie a nic nikde nenalezeno, hcg nadále stoupalo, pořád nikde nic na utz nevidět, pak jsem měla hcg po týdnu v nemocce nějak 2699 a konečně se objevil váček a to jsem byla 5tt. Takže buď v klidu děvče, mě strašili, nakonec to dobře dopadlo a výsledek vidíš v metříku, tak nezoufej a vyčkej. ![]()
jo holky,to jsou nerváky,co,to je právě proto,že jsme nedočkavé a testujeme moc brzy ![]()
ale nebojte,takovej nás tady je
Jinak to špinění neřešit, moje učitelka na střední normálně měla menstruaci, byli jsme na vyletě kalili a ona po prázdninách přišla že už je v 5 měsíci a že na výletě už byla těhotná a přišla na to náhodou protože šla k doktorovi s kvasinkama, kdyby tam nešla asi by na to přišla mnohem později, protože měla ms a nebylo jí zle ani nic podobného. ![]()
Právě - že v tom březnu začla jsem špinit v pondělí a vpátek jsem si dělala testík - protože se mi to nezdálo - a na testíku druhá čárka - né silná ale krásně viditelná