Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, co byste dnes doporučily vy? Za chvíli určitě bříško začne růst, tak bych chtěla začít pomalu mazat ![]()
@ewanka každý ti bude radit něco…sádlo, olejíčky atd. jde především o to, jak máš pružnou kůži, podle toho se ti buď udělají nebo neudělají strie. Ale pokud chceš mazat, tak něco hodně mastného.
Za mě kokosový olej, ale pokud k tomu máš dispozice, stejně nic nepomůže..
@ewanka mě se osvědčil nejlíp krém z DM baby love. Nivea se mi blbě roztírala. Ale taky si myslím, že je to o pružnosti pokožky než o mazání.
Ja používala elasti q a po dvou dětech strie nemám. Otázka je jestli bych je bez toho mazání měla ![]()
V prvním těhotenství jsem mazala jak divá a strie jsem měla stejně, teď na to trochu prdím namažu tak dvakrát do týdny a zatím ťuk ťuk ani jedna strie. Myslím, že je to opravdu tím, jaké máš dispozice. Teď mažu dětskou niveou a je super dobře se roztírá ![]()
Jsem ve 29tt a ještě jsem nezačala mazat
![]()
Tak nevím, zda s tím má vůbec cenu začínat ![]()
Co mi přijde pod ruku - Nivea Oil, indulona, v podstatě jakýkoliv dobře roztíratelný krém. Je asi jedno jaký, jde o to aby kůže byla hydratovaná a pružná. Mám i Bepanthen na strie ale smrděl a smrdí mi tak že jsem z něj v prvním trimestru zvracela a navaluje se mi z něj doteď ![]()
Eucerin complete repair s 5% ureou - je bozi, mela jsem ho na suchou kuzi, a na bricho se mi nechtelo kupovat nic dalsiho, tak ho pouzivam. Asi by se mi strie neudelaly ani tak (mazu tak jednou za mesic
), ale je prijemnej kdyz me tak jako ruzne tahne a svedi kuze ![]()
Já mazala teď krémem z DM, růžová krabička, perfektne se roztírá, nemastí a strie žádný, mazu celý tehu, už jsem 37 tt. Stojí asi 99 myslím. Kupovala jsem ho na doporučení tady z jedné diskuze a super.
Tak já nedám dopustit na indické máslo ghí. Je to máslo hlavně na jídlo, takže na něm večer osmažíš řízky a rovnou se u toho i namažeš
Já mazala od pátého měsíce a nemám jedinou jizvičku
http://www.gurmankoreni.cz/…o-oleje/ghee
Tak to já mažu 2× denně-ráno a večer a stejně se mi strie nevyhnuly
Zrovna jsem 32tt.
@Šmoulice Ja mazala tak 2× do tydne a nic, nez prisel 40. tyden, kdy za jeden den mne tak porupalo bricho, ze jsem malem brecela, ale bylo obrovske. V druhem tehotenstvi mazu poctiveji, nechci si to zpetne vycitat. Pak uz je pozde…
Já mám ke striím dispozice. Zůstaly mi i na nohách po tom, co jsem rychle vyrostla. Mazala jsem se dvakrát denně krémem Cien Soft z Lidlu a světe div se, na břiše ani čárka. A to jsem čekala čtyřkilového cvaldu. Všechno ostatní mi hrozně smrdělo, takže jsem si říkala, lepší tohle než nic a evidentně to zabralo.