Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dotázek,bříško začíná pěkně růst a já už nosím volná trika a tuniky.Chci si pořídit nějaký krémek na bříško,proti striím. S čím máte a jaké zkušenosti. Co by jste doporučili???
Děkuji za info.
Při prvním těhotenství jsem mazala Bonellou, při druhém těhotenským olejem od Hippu… zabralo to, strie nevylezla ani jedna ![]()
Stačí úplně obyčejný mastný krém. Mě ty krémy přímo na strie moc nepomohly. Někdo se maže jen i sádlem, ale to mi přijde divný.
Já jsem měla krém z Dm drogerie,v bílé tubě s růžovými okraji a víčkem tubě,zn.Babylove.Nevím,jak se jmenoval,ale byl super.Obsahoval nějaké rostlinné silice,nebyl mastný,to nesnáším
A cena ![]()
Ahoj.Já jsem používala kosmetiku pro maminky z DM drogerie.Ted ti neřeknu jak se to přesně jmenuje (něco jako mama?? bílá tuby/flaška s růžovým uzávěrem a nápisem),ale krém i olej bezvadný.Ani jedna strie. Myslim ale že nezáleží jen na mazání no.
ahoj, já si myslím že at se zeptáš v lékárně nebo koukneš v drogošce tak je to všechno podobný… ono stejně záleží na pružnosti kůže a někdo maže jako divej a strií má plno a někde ne ale určitě je to dobrá prevence nejleépe hned od začátku ![]()
Jani tak já mazala jako o život a bylo mi to prd platný,měla jsem kvalitní krém z lékarny(eucerin),někdy jsem ještě k tomu mazala Elasti-Q1,ale břicho jsem měla fakt tak na trojčata,a při porodu to vše dovršilo,takže strie mám snad i za ušima
Ještě,že to zbledlo,ale stejně to jde vidět.
Přikláním se k názoru, že je jedno čím, pokud máš ke striím předpoklady a mega břicho, tak Strie stejnak budou, my mazali jak o život a strie mám taky všude ![]()
Katko: ty mi mluvíš z duše…taky mám strie všude možně a to jsem mazala ještě než mi začlo růst břicho ![]()
tak ja se nemazala vubec a zadny nemam a to sem mela mega bruch
pribrala sem 25kg
Já mažu dětským pletovým olejíčkem od Hippu a zatím nemám ani jednu strii-snad už žádná nevyleze
.
No tak asi zajdu do té DM a mrknu po něčem, případně se zeptám v té lékarně.Ale asi to bude jak píšete, mazat můžu jako divá a pokud se mají udělat ty potvory strie,tak se udělají ![]()
Myslím, že je úplně jedno, čím, hlavně se maž, čím víc mastné to bude, tím asi lépe.. Já osobně měla elasti-Q a začaly se mi trošku dělat.. Tak jsem obětoval flexi passy, co jsem měla z práce a investovala je do toho předraženého Vichi a výsledek? Při pohledu na moje břicho je mi do breku, strie vedle strie..
Takže asi záleží na pokožce, jestli máš nebo nemáš ke striím dispozice.. Kamarádka se mazala Avirilem a nemá ani jednu.. Hodně štěstí, ať se ti neudělají.. ![]()
Přesně, promazáváním zvětšujícího bříška nic nezkazíš..mě se třeba objevily až po porodu..
Ale pro klid v duši mazat
![]()