Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, omlouvám se za dotaz, ale chystám se upéct vanocku a chybí mi špejle na zachycení pramenů, čím se dají špejle nahradit? Do obchodu se nedostanu, navíc jsem na neschopence a kolegové mi ráno psali, ať jsem doma, že můžou přijít na kontrolu, ale mám doma párátka? Dají se použít třeba i. paratka místo špejli? Děkuji za odpovědi.
Jasně párátka
![]()
Tudlevá jsem u mámy pekla dort, koukám, špejle nikde, tak se ptám, kde má máma špejle - no ty zrovna nemám, ale na vem si tohle - a vrazila mi do ruky čínský tyčinky!!!
Tak ty teda fakt nedoporučuju
![]()
Místo špejlí nebo párátek můžeš jednotlivá patra potřít bílkem a mělo by to fungovat jako ‚lepidlo‘. Takto se prý vánočka nerozjede. Já minulý rok pletla ze šesti pramenů podle YouTube tak, že pleteš všechny dohromady a drží to ![]()
Paratka dej, lepsi nez nic. Jenom se ti budou blbe vytahovat jak jsou kratky. Kazdy patro potri vajickem.
Ja pecu 4, 3, 2. Ale jestli das vanocku ze 6, tak ti bude drzet bez paratek.
Zaplet ji ze 6 a bude to ok. I to vypada lip. Na instagramu nebo youtube jsou navody jak na to.
Tedy na vánočku jsem nikdy špejle nepotřeboval. Dělám normálně že 6ti a konce pěkně zandas pod bochníček a nikdy se nerozlezla ![]()
Praxe z pekárny je fajn ![]()
To víš hold ty různé patvary kde každé patro je zvlášt nejsou ideálni to můžeš rovnou dělat vánočku ve formě ![]()
A na sežrání tvar nemá vliv ![]()
Já nedávám nic a drží. Ale inspirovali jste mě, zkusím to letos že šesti.
@Zeoli píše:
Paratka dej, lepsi nez nic. Jenom se ti budou blbe vytahovat jak jsou kratky. Kazdy patro potri vajickem.
Ja pecu 4, 3, 2. Ale jestli das vanocku ze 6, tak ti bude drzet bez paratek.
Taky peču 4,3,2 a jaksi to nechci měnit.