Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny ![]()
Zakládám diskuzi,aby jsme se i pobavili,že jak nás naše dětičky uměj i rozesmát ![]()
Smutných diskuzí je tady až dost,tak něco pro pobavení a veselou náladu
![]()
Tak moje 2,5 leté batole,když se vrátil od babičky,která ma psa a malý ho zbožˇuje,tak malý chtěl misku s trochou vody,tak jsem mu dala do misky trochu vody a šla se podívat co chce dělat a normálně si dal misku s vodou na podlahu,lehnul si k ní a pil jazykem vodu a řekl mi,že pije jako pejsek
![]()
Nebo jsem ho přebalila a poprosila ho,jestli odnese špinavou plínku do koše a malý mi ji odnesl ale do koše na špinavé prádlo ![]()
No je s nimi i zábava
![]()
Dneska jsem ráno potkala syna v koupelně na nočníku. V nočníku bylo načůráno + pár bobků. Uprostřed byla kulička vyrobená z toaletního papíru a syn hrdě prohlásil, že je to loďka
![]()
Koš s čistým a špinavým prádlem je u nás klasika
![]()
Ahojky ![]()
Už jsem tu příhodu tady jednou psala, ale stejně - chvíli po narození Berunky jsem ji měla v náručí a ona se mi - ve snaze najít kozu - zakusovala do brady. V legraci jsem pronesla: Tak a teď mě Berunka spapá. Maty se na mě vážně podíval a smutným hlasem říká: Maminko já ale budu smutnej, že nebudeš mít hlavu… ![]()
Nebo když mi tvrdil, že ve školce měli na oběd maso s cukrem. Musela jsem kouknout na jídelníček, abych pochopila, že měli žemlovku.
A je toho mnohem víc, jen si aktuálně nevzpomenu. U Berunky jsou to zatím jen takové momentky, které převedeny do psaného slova ztrácejí vtip ![]()
Holky super
![]()
Fakt ty děti uměj i pobavit
Malý si v kuchyni hrál na Ninju bojovníka a jak se točil a kopal nohama tak nechteně kopnul tatínka přímo do rozkroku Au au ![]()
Tatínek v tu chvíli šel k zemi,muselo to bolet,bylo mi ho líto,ale já se musela smát
![]()
Ahoj tak mě to nedá koupala jsem se s dcerkou ve vaně a ona mi kouká na prsa a pak se ptá:„Mami je tam mlíčko?“ a já na to, že ne.Ona chvíli přemýšlela a potom z ní vypadlo:„Tak je tam minerálka?“No myslela jsem si, že se udusím smíchy. ![]()
Taky se pochlubím s hláškami mého nevlastního desetiletýho
:
Teorie o tom, jak vznikají děti
Já už vím jak to bylo. Táta jel kolem tvýho baráku, tam tě viděl, zamiloval se, pak tam spal, pak ty tady, od tý doby seš kulatá a nakonec vyzvracíš sestřičku
![]()
A na otázku „Danečku, máš už nějakou holku?“ mi bylo odpovězeno: „Já nevím, jestli by mi to maminka, tatínek a babička dovolili.“ „Prosím tě Danny, co by ti na tom neměli dovolit?“ „No přece u ní spát, vždyť když se dva maj rádi tak spolu musej spát!“
„A jak si na to přišel?“ „No Šeherezáda taky spí u Onura.“ - Tak po tomhle jsem šla do kolen tuplem
![]()
Anežka má teď ‚rodící‘ období. Strčí panenku (nebo dvě a nebo taky pět) pod tričko. Chvilku s tím chodí a funí, že už to břicho asi neunese. Pak si lehne, párkrát udělá „uff uff uff“, z pod trika vytáhne mimino a na odrodíno
. A ty řeči kolem ![]()
Tak u nás zrovna naedávno proběhl víkend plný návštěv, mimo jiné hned dvě švagrové těhotné + jedna kamarádka v 9.měsíci. Malá (2 roky) měla po návštěvách v hlavě jasno - přišla ke svému tatínkovi, pohladila ho po pivním bříšku a že prý čeká miminko a ona se moc těší ![]()
A dneska mu po návratu z práce vlezla na klín, popadla ho za límce u košile a cloumala s ním - když se jí ptal, co dělá, řekla mu, že ho musí zvednout a dát na zem - prý ho musí přebalit a plínku hodit do koše. Pak mu otevřela pusu a se slovy „doblý, nic tam nemáš, žádná křupinka“ ho odkontrolovala. Dělá si z něj miminko a přesně opakuje to, co jí dělám já ![]()
xxZuzana píše:
Tak u nás zrovna naedávno proběhl víkend plný návštěv, mimo jiné hned dvě švagrové těhotné + jedna kamarádka v 9.měsíci. Malá (2 roky) měla po návštěvách v hlavě jasno - přišla ke svému tatínkovi, pohladila ho po pivním bříšku a že prý čeká miminko a ona se moc těšíA dneska mu po návratu z práce vlezla na klín, popadla ho za límce u košile a cloumala s ním - když se jí ptal, co dělá, řekla mu, že ho musí zvednout a dát na zem - prý ho musí přebalit a plínku hodit do koše. Pak mu otevřela pusu a se slovy „doblý, nic tam nemáš, žádná křupinka“ ho odkontrolovala. Dělá si z něj miminko a přesně opakuje to, co jí dělám já
Tak to je vtipný
![]()
Ahoj, přidám příhodu 10minut starou ![]()
Máme doma kočičku a někdy se stane, že po vykonání bobku jí troška zůstane u otvoru pod ocasem. Kuba to před chvilkou zjistil a chodil za ní s vlhčeným ubrouskem a snažil se jí zadek umýt a u toho na ní křičel bobo ee
Pekla jsem piškot na plechu (na dort), a jak jsem to vyklopila, zbylo tam takové to připečené…
Nechala jsem to na stole, mezitím dělala dalších milion věcí a zapomněla to pak uklidit.
Za chvíli Majda plnou misku oškrábaného „bince“ z toho plechu…
Já - Co to máš?
Majda - Piškot!
Já - Maji, ale to není už na jídlo…
Majda - Já vím mami, to je na chuť! ![]()
(Furt řešíme, že chlebík a jogurt jsou na hlad a čokoládky a bonbonky na chuť…)
Mami, když mám nemocný zoubek, tak ho paní doktorka utrhne, že?
Babička odešla z pokoje, Majda za ní zavřela dveře a říká - Konečně bude klid! ![]()
Je toho plno ![]()
Tak náš starší spal nedávno u našich, když mi pak táta volal,že je všechno v pořádku ,tak se ho ptal: " Chceš mluvit s maminkou?" A on:" Néé,řekni jí ,že spím!"
A pak si prý hrál se svým telefonem jakože volá babičce:" Cože babi? JO aha,ty jsi zase přibrala!"
![]()
mamina25 píše:
Holky super![]()
Fakt ty děti uměj i pobavit
Malý si v kuchyni hrál na Ninju bojovníka a jak se točil a kopal nohama tak nechteně kopnul tatínka přímo do rozkroku Au au
Tatínek v tu chvíli šel k zemi,muselo to bolet,bylo mi ho líto,ale já se musela smát![]()
![]()