Čím osladit mléko?

2950
3.6.19 18:31

Já bych sladké vůbec nedavala. Proč? Nejhorsi na zuby je sladké pití.

Jde jen o zvyk. U nás se pije jen voda / žádné stavy cukry ani sladidla… i 3lety syn ve školce řekne ze chce vodu bez stavy - on se jinak nenapije - nwchutna mu to.

Podle mě zbytecne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12121
3.6.19 18:33

Proč sladit? Proč zvykat na sladké chutě? Dětem jsem vždy dávala na pití jen vodu, případně když byli větší, tak čaj, ale neslazený. Dodnes - a jsou už dospělí - dávají přednost vodě na pití, před sladkým pitím. Pokud bude stát na stole Mattoni, nebo Pepsi, vyberou si vždy Mattoni. A jsem za to ráda :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
3.6.19 18:34

A proč. UM je sladké samo o sobě. Zkus třeba jinou značku. Ale i ochucená mléka se dělají až pro děti od roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
3.6.19 18:34
@Taky jedna píše:
Proč sladit? Proč zvykat na sladké chutě? Dětem jsem vždy dávala na pití jen vodu, případně když byli větší, tak čaj, ale neslazený. Dodnes - a jsou už dospělí - dávají přednost vodě na pití, před sladkým pitím. Pokud bude stát na stole Mattoni, nebo Pepsi, vyberou si vždy Mattoni. A jsem za to ráda :potlesk:

U nás to samé. Dcera na vylete si koupila jedina vodu!! S paní ucitelkou tedy… jinak všechny Coly a fanty apod - absolutně zbytečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
3.6.19 18:35

7mi mesicich basti kde co…?? Proc sirupy, stavicky?? Dcera ochutnala dzus nekdy v 18m, hodne naredeny. Jsou ji tri a nejradeji pije vodu, neslazn.caj, dzus 1-2× tydne na zpestreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
3.6.19 18:36

@PeronaCold rozhodně bych nesladila, spíš zkusit jiné UM, ony jsou některé do hořka, my jsme měli Hipp bio combiotik a ten byl sám od sebe tak trošku nasládlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
3.6.19 18:39

Ideálně nesladit ničím. Jak si dítě. zvykne, už se toho nepustí. 7 měsíců je fakt málo. Ale zase všeho s mírou. Až bude starší, klidně bych něco sladkého občas nabídla. Naši kluci dlouho pili jen vodu, ale jakmile se dostali ke sladkemu pití (babičky, dětské akce, návštěvy…), byli jak utrzeni ze řetězu a byli schopni vypít půl litr naráz jen proto, že to bylo sladký. Takže jim teď vodu a sladký stridame a je to v pohodě. Pořád mají rádi sladké, ale nemají problém s vodou, a to ani v případě, že to sladké mají k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.6.19 18:43

Samozřejmě nemyslím nějaké cukry spíš jsem myslela čím mléko ochutit např. ovoce nebo tak. A stavu dávám jen vymackane ovoce ne dzusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
3.6.19 19:24

Nechat na diteti, jestli mliko chce nebo ne, nicim neprislazovat. Nejake stavy bych taky nedavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
3.6.19 19:25
@PeronaCold píše:
Samozřejmě nemyslím nějaké cukry spíš jsem myslela čím mléko ochutit např. ovoce nebo tak. A stavu dávám jen vymackane ovoce ne dzusy

A co myslis, ze je dzus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
3.6.19 19:27

Syn měl taky bojkot um, vůbec ho nechtěl pít, jenom v noci 1×… trvalo to 4 měsíce… zkoušela jsem, nabízela a teď zase pije mliko normálně :nevim: rozhodne bych nic sladkého nedavala… syn pije čaje a vodu… bude mít rok a cucnout dostal jednou jablecneho džusu naredeneho vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
3.6.19 19:46

Neslad. mlecnou davku dostane i z kase a jogurtu, takze pokud docasne pije min, dej casteji jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.6.19 20:00

K večeři dostává kaši a k svace buď ovoce nebo jogurt když to mliko nechce tak mu naskrabu banán spíš nechci aby ho vyřadil úplně a furt ho akorát vylejvam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
3.6.19 20:03

Neslaďte to. Spíš zkuste jinou značku. Do teď to slazené mít nemusel, tak to nebude problém v tom, že je to málo sladké. Spíš vzhledem k tomu, že „baští kde co“, zjistil, že existuje i jiná chuť. Teď jsou ty jiné chutě pro něj prostě zajímavější. A šťávy z ovoce už vůbec nedávejte. Maximálně hoooodně naředěné vodou. Je to strašně moc cukru v jedné sklenici. Není to vůbec tak zdravé, jak se tvrdí. Taková sklenice domácího pomerančového džusu to je klidně jako byste najednou snědla 5 pomerančů. No to asi nikdo normální neudělá, pokud by ty pomeranče měl v původní kulaté podobě… Vy prostě soudíte podle sebe. Znáte sladkou chuť a když ji nemáte, přijdete si ochuzená. Dítě, které ji ještě nezná, ochuzené není, pokud ji ještě chvíli nepozná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
3.6.19 20:10

@PeronaCold rozhodně nesladit, je to chyba kvůli návyku na sladkou chuť, kvůli výživovým hodnotám i kvůli zubům. Zkousejte jiné zdroje vápníku a minerálů - bílý jogurt, kozí jogurt… jinou značku um, různé kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová