Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Apaji S timhle souhlasim. Ja beru nekolik gramu, kdyz na me neco leze a podle toho, kolik vit C mi zpusobuje prujem (nic vazneho) poznam, jak na tom jsem:). Jeste dodavam glutathione, ale mam starsi deti, tak nevim jestli tohle 5lety muze.
Sohlasím: hodně vitamínu C, je ho spoustu v ovoci, sluníčko, pobyt venku, skoro vůbec žádná kokina ( u nás se najde tak nějaké lízátko a sušenky bebe, oplatek míla
) a jinak pro obě děti, každý den chystám ovoce jakéhokoliv druhu, které zrovna roste nebo koupím. Malé 2,5 let každé ráno mixuji na snídaní smoothie mix (malá směs oříšku, semínek, ovoce, bylinek - vše obměnuji, sem tam přidám lžičku baobu, také výborný na vit. C), sem tam mixnu goji - kustovnici také výborná na vitamín C
Spoustu jídla se snažím dělat doma. Každou zimu suším šípky, takže když někdo u nás je nachlazen, tak hned sáhnu po domácích lécích, které se vyrábím.
Zrovna v těchto dnech roste bez černý a z něho dělám sirup, na zahrádce jsem si nasadila echinaceu a v těchto dnech pojídáme lichořeřišnici - to vše je perfektní na posilování imunity!
…ještě chci doplnit, že je super si něco přečíst i o potravinách, které spíš podkopávají imunitu a snažit se je omezit a nebo ještě lépe odstranit a nahradit jinou cestou
Ještě mě napadlo, že jsem koupila dětem plastový med http://eurodenik.cz/…d-jedinecnym, který jim moc chutná a každé ráno jim dam lžičku, také výborná záležitost!
@Isia kdybyste chtela mam skupinu imunita deti a na desitky spokojenych referenci. Prirodni. Klidne napiste, poslu do sz odkaz
1. dostatečným množstvím spánku.
2. dostatečným pohybem venku.
3. opálením - bez přístupu UV paprsků nevzniká D vitamín.
4. dostatkem ovoce, zeleniny, luštěninm, ořechů, semínek a zdravých tuků ve stravě-
5. otužováním
Ničit dětem ledviny užíváním chemikálií na základě rady z internetu je idioce.
Děkuji za rady. Většinou dodržujeme to co tady píšete, bydlíme v domku s velkou zahradou, takže venku je skoro pořád, když není ve školce, spánku má taky dostatek, máme i svoje ovoce a zeleninu, kterou má rád, vyrábíme domácí sirupy, pampeliškový med atp. a i přesto už dostal 2 atb a nemůžeme se z toho vyhrabat. Proto jsem už nevěděla, jak jeho imunitu posílit.
Nedam dopustit na Echinacinu
mam 3,5 letou dcerku, nikdy jeste ATB nemela, nemocna nebyva. Nez sla do MS, tak sem vyuzivala jine produkty a s nastupem do MS nasazena prave ta Echinacina ![]()
@Isia Dávám imunoglukan, na doporučení dr. Malýmu v létě budou dva roky, atb měl celkem 4× - dvakrát loni a teď dvakrát za sebou, podruhé dostal alergii na pnc. Tak zkouším dávat a doufám, že mu to imunitu podpoří ![]()
Zdravé děti začínají u zdravých rodičů. Bohužel, dnes aby takové člověk pohledal. Děti mají lidé s narušenou imunitou, alergici, s autoimunitními nemocemi, diabetici, epileptici, ženy s hormonálními poruchami, depresemi atd. Výživa, životní styl, stres, prostředí… to vše se odráží na zdraví nás i našich dětí.
S většinou tady musím souhlasit - hlavně to opálení. Ségra děti chránila před sluníčkem až byli bílí jak sejr a taky furt marodily. Vše ostatní super rady (díky za tip echinacey) a pokud to dodržuješ vše a stejně má dvakrát antibiotika, tak není náhodou problém v tom, že ty antibiotika vlastně vůbec nepotřebuje? Už jsem se potkala s pár doktory, kteří jako první volbu beru atb, což vůbec není dobré. Ty bakterie se tím stávají zaprvé odolnější a odolnější a za druhé, pokud to zrovna nebylo potřeba brát, tak se akorát nabourá imunita a mikroflóra ve střevech. Probiotika jsi k tomu dávala?
Já se už všem těmhle lékům (atb, kortikoidy, apod.) vyhýbám jak čert kříži (jelikož mi doktoři vypěstovali imunitu vůči kortikoidům, kolik mi jich předepsali). Moje děti nikdy neměli atb ani žádné jiné léky. Od dětství jim urdžuju imunitu téměř všemi zmíněnými radami. Teď šla holčička do školy, tak to jsem už měla trochu strach, aby ji něco nechytlo stresem například, tak jsem jí ještě navíc dávala Marťánky Imunoforte a zatím nezameškáno vůbec nic. ![]()
No tak mě klasicky doběhla nemoc přes Vánoce. To už je klasika, to už to tělo prostě cítí a samo to přijde. Bála jsem se, že to přijde i na děti, ale normálně se celé svátky drží, takže super. Snažila jsem se posilovat imunitu dětem během podzimu hodně tím, že jsme chodili ven a jedli hodně medu a Marťánky Imunoforte a obsstáli to.
![]()
U nás skvěle zabírá Imunotrofina. Dávám ji dětem pravidelně a nemocné jsou zřídka.
No a pak podporuji klasickým vitaminem C.