Čím ulevit po spálení?

2109
21.8.23 07:32

Čím ulevit po spálení

Ahoj holky. V sobotu jsem byla s rodinou neplánovaně na koupališti. Šli jsme na hodinu do aquaparku a namotivavalo nás to jít na letní koupaliště, jen nám chybělo několik věcí a hlavně opalovací krém. Ale v tom momentu na to člověk nemyslí a řekne, že se bude chránit. A 5 hodin udělalo své. Mám záda úplně, že mi hoří a pálí a taky nohy nahoře, ale hlavně záda. Čím si ulevit? Panthenolem s aloe vera se mažu 3× denně, na ten moment mi trochu zklidní, ale za chvíli začne znova. Sice jsem byla dost často ve vodě, ale stejně. Hlavně jsem tam běhala pořád za dítětem a tam všude slunce, malýmu naštěstí nic není, ten se opálil tak,,zdravě." Děkuji za rady a tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
562
21.8.23 08:05

Úplně nejvíc mi pomáhá napatlat se bílým jogurtem, tvarohem nebo zakysanou smetanou. Krásně to stahuje tu horkost a uzdravuje. Samozřejmě to na sobě musíš nějakou dobu nechat, takže jestli s tím musíš být v práci, tak asi ne. Je to lepší na doma, nechat to na sobě chvíli zaschnout. Pokud někam musíš, tak ještě fenistil. Ale ty jogurty jsou úplně nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
21.8.23 08:14

Jako nezlob, se ale 5 hodin na té výhni co byla o víkendu a nenamazat se, to ti vypnul mozek? Jsou nejhorší horka za desetiletí, tak se nediv. Teď už musíš jenom chladit, jak radí výše. Počítej že můžeš mít i trochu teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
21.8.23 08:19

Chladit…pokud nemůžeš být natřená tím jogurtem/tvarohem tak v lékárně kup flamigel…a rovnou i opalovací krém 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
21.8.23 08:34
@Bellino píše:
Ahoj holky. V sobotu jsem byla s rodinou neplánovaně na koupališti. Šli jsme na hodinu do aquaparku a namotivavalo nás to jít na letní koupaliště, jen nám chybělo několik věcí a hlavně opalovací krém. Ale v tom momentu na to člověk nemyslí a řekne, že se bude chránit. A 5 hodin udělalo své. Mám záda úplně, že mi hoří a pálí a taky nohy nahoře, ale hlavně záda. Čím si ulevit? Panthenolem s aloe vera se mažu 3× denně, na ten moment mi trochu zklidní, ale za chvíli začne znova. Sice jsem byla dost často ve vodě, ale stejně. Hlavně jsem tam běhala pořád za dítětem a tam všude slunce, malýmu naštěstí nic není, ten se opálil tak,,zdravě." Děkuji za rady a tipy.

Ty jo, já se takhle jednou spálila, i když jsem se mazala horem dolem :mrgreen: Jak už se tady píše, zkus ten jogurt a chladit. Pár dní si ale budeš užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
21.8.23 08:37
@Vladusxx píše:
Chladit…pokud nemůžeš být natřená tím jogurtem/tvarohem tak v lékárně kup flamigel…a rovnou i opalovací krém 😁

Opalovací krémy mame 2! Jen v tu sobotu to bylo naprosto neplánovaně, ale včera jsem se mazala i ve stínu (držela jsem se hlavně v chládku) a mazala i dítě a dnes mu zabalila do školy sebou, ale aspoň malýho nic nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
21.8.23 09:19

@Bellino evidentně málo..já mám jeden v jednom kočáru, druhý v druhém kočáru, jeden nosí u sebe chlap jeden mám v přebalovací tašce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
21.8.23 09:39

Panthenol a chladit třeba sprcha, nebo se nalož do dětského bazénku. Já ležela taky o víkendu několik hodin na slunci bez namazani ale já jdu do hněda takže jsem opálená a ne spalena. Každopádně se pro příště pouč. Kamarádka se spalila minulý týden také na koupališti a teď ji to udělalo takovou hnusnou barvu že vypadá jak by měla záda špinavé. :lol: a co teprve až se to začne loupat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
21.8.23 10:27
@Eeelllaaa píše:
Panthenol a chladit třeba sprcha, nebo se nalož do dětského bazénku. Já ležela taky o víkendu několik hodin na slunci bez namazani ale já jdu do hněda takže jsem opálená a ne spalena. Každopádně se pro příště pouč. Kamarádka se spalila minulý týden také na koupališti a teď ji to udělalo takovou hnusnou barvu že vypadá jak by měla záda špinavé. :lol: a co teprve až se to začne loupat

No, každý mi to chválil, že konečně opálená, protože já se třeba neopálila ani v Egyptě, njen v Řecku, ale to jsem tam byla 3 měsíce, to už by bylo. Včera jsem to hodně chladila v bazénu, to bylo příjemné, nohy už jsou lepší, jen ty záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
21.8.23 12:37

@Bellino škoda že nemáš krém na spáleniny z Egypta, když píšeš že si tam byla. Jedná paní před měsícem v Řecku to dávala kamarádce a hodně se jí ulevilo… Asi teď jediné je chladit a čekat až to přejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
21.8.23 12:42
@Eeelllaaa píše:
@Bellino škoda že nemáš krém na spáleniny z Egypta, když píšeš že si tam byla. Jedná paní před měsícem v Řecku to dávala kamarádce a hodně se jí ulevilo… Asi teď jediné je chladit a čekat až to přejde. :nevim:

V Egyptě jsem se právě ani neopalila, natož spálila. Bílá přišla, bílá se vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí