Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. V sobotu jsem byla s rodinou neplánovaně na koupališti. Šli jsme na hodinu do aquaparku a namotivavalo nás to jít na letní koupaliště, jen nám chybělo několik věcí a hlavně opalovací krém. Ale v tom momentu na to člověk nemyslí a řekne, že se bude chránit. A 5 hodin udělalo své. Mám záda úplně, že mi hoří a pálí a taky nohy nahoře, ale hlavně záda. Čím si ulevit? Panthenolem s aloe vera se mažu 3× denně, na ten moment mi trochu zklidní, ale za chvíli začne znova. Sice jsem byla dost často ve vodě, ale stejně. Hlavně jsem tam běhala pořád za dítětem a tam všude slunce, malýmu naštěstí nic není, ten se opálil tak,,zdravě." Děkuji za rady a tipy.
Úplně nejvíc mi pomáhá napatlat se bílým jogurtem, tvarohem nebo zakysanou smetanou. Krásně to stahuje tu horkost a uzdravuje. Samozřejmě to na sobě musíš nějakou dobu nechat, takže jestli s tím musíš být v práci, tak asi ne. Je to lepší na doma, nechat to na sobě chvíli zaschnout. Pokud někam musíš, tak ještě fenistil. Ale ty jogurty jsou úplně nej…
Jako nezlob, se ale 5 hodin na té výhni co byla o víkendu a nenamazat se, to ti vypnul mozek? Jsou nejhorší horka za desetiletí, tak se nediv. Teď už musíš jenom chladit, jak radí výše. Počítej že můžeš mít i trochu teplotu.
Chladit…pokud nemůžeš být natřená tím jogurtem/tvarohem tak v lékárně kup flamigel…a rovnou i opalovací krém 😁
@Bellino píše:
Ahoj holky. V sobotu jsem byla s rodinou neplánovaně na koupališti. Šli jsme na hodinu do aquaparku a namotivavalo nás to jít na letní koupaliště, jen nám chybělo několik věcí a hlavně opalovací krém. Ale v tom momentu na to člověk nemyslí a řekne, že se bude chránit. A 5 hodin udělalo své. Mám záda úplně, že mi hoří a pálí a taky nohy nahoře, ale hlavně záda. Čím si ulevit? Panthenolem s aloe vera se mažu 3× denně, na ten moment mi trochu zklidní, ale za chvíli začne znova. Sice jsem byla dost často ve vodě, ale stejně. Hlavně jsem tam běhala pořád za dítětem a tam všude slunce, malýmu naštěstí nic není, ten se opálil tak,,zdravě." Děkuji za rady a tipy.
Ty jo, já se takhle jednou spálila, i když jsem se mazala horem dolem
Jak už se tady píše, zkus ten jogurt a chladit. Pár dní si ale budeš užívat.
@Vladusxx píše:
Chladit…pokud nemůžeš být natřená tím jogurtem/tvarohem tak v lékárně kup flamigel…a rovnou i opalovací krém 😁
Opalovací krémy mame 2! Jen v tu sobotu to bylo naprosto neplánovaně, ale včera jsem se mazala i ve stínu (držela jsem se hlavně v chládku) a mazala i dítě a dnes mu zabalila do školy sebou, ale aspoň malýho nic nebolí.
@Bellino evidentně málo..já mám jeden v jednom kočáru, druhý v druhém kočáru, jeden nosí u sebe chlap jeden mám v přebalovací tašce…
Panthenol a chladit třeba sprcha, nebo se nalož do dětského bazénku. Já ležela taky o víkendu několik hodin na slunci bez namazani ale já jdu do hněda takže jsem opálená a ne spalena. Každopádně se pro příště pouč. Kamarádka se spalila minulý týden také na koupališti a teď ji to udělalo takovou hnusnou barvu že vypadá jak by měla záda špinavé.
a co teprve až se to začne loupat
@Eeelllaaa píše:
Panthenol a chladit třeba sprcha, nebo se nalož do dětského bazénku. Já ležela taky o víkendu několik hodin na slunci bez namazani ale já jdu do hněda takže jsem opálená a ne spalena. Každopádně se pro příště pouč. Kamarádka se spalila minulý týden také na koupališti a teď ji to udělalo takovou hnusnou barvu že vypadá jak by měla záda špinavé.a co teprve až se to začne loupat
No, každý mi to chválil, že konečně opálená, protože já se třeba neopálila ani v Egyptě, njen v Řecku, ale to jsem tam byla 3 měsíce, to už by bylo. Včera jsem to hodně chladila v bazénu, to bylo příjemné, nohy už jsou lepší, jen ty záda.
@Bellino škoda že nemáš krém na spáleniny z Egypta, když píšeš že si tam byla. Jedná paní před měsícem v Řecku to dávala kamarádce a hodně se jí ulevilo… Asi teď jediné je chladit a čekat až to přejde. ![]()
@Eeelllaaa píše:
@Bellino škoda že nemáš krém na spáleniny z Egypta, když píšeš že si tam byla. Jedná paní před měsícem v Řecku to dávala kamarádce a hodně se jí ulevilo… Asi teď jediné je chladit a čekat až to přejde.
V Egyptě jsem se právě ani neopalila, natož spálila. Bílá přišla, bílá se vrátila.