Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Spokojení píše:
Omlouvám se, ale zeptám se jako hlupák, o co jde v případě oddělující placenty jak se tu psalo? Jeden porod mám za sebou a všechno bylo v pořádku, teť čekám druhý a člověk nikdy neví co se může stát
Malé může mít málo kyslíku. Nebo na co se ptáš. ![]()
Snad to nic vážného nebude (prý tohle bývá bolestivé, tak by tak v klidu nepsala?
), ale doufám, že už je zakladatelka v nemocnici!
Já o tom nikdy neslyšela, tak proto se ptám, co vlastně prckovi hrozí a podobně @Litta
@Spokojení Nejsem si jista, ale kdyz se odlucuje placenta, nema se jak k diteti dostavat kyslik a vyziva ne, tudiz musi ditko okamzite ven?
@Spokojení píše:
Já o tom nikdy neslyšela, tak proto se ptám, co vlastně prckovi hrozí a podobně @Litta
Já nevím, raději si tyhle věci ani nehledej.
Dobré je znát jen to, co sledovat, kdyby něco - krvácení, bolesti,… Ale přesné mechanismy a všechna rizika snad lepší nevědět. ![]()
Já slyšela že čirá klev je špatné hned do nemocnice.tedy říkaly mi to tuším na kurzu. naštěstí s tím nemám zkušenost.
držim pěsti
Je pravda, že než se stresovat, tak je lepší jen vědět na co si dát pozor a v případě problému mazat do špitálu. Raději 2× zbytečně než jednou pozdě I tak díky za odpovědi
@Spokojení Dítě přestane být zásobované kyslíkem, matka může vykrvácet. Pro oba to tedy může být fatální.
Di porodnice a hned. Te zkontrolují a uvidis.
Vcera kamaradka rano lehce krvacela, 5:30 peijeli do porodky na vysetreni a uz si ji tam nechali a 8:30 porodila.
Drzum palce at je vse v pořádku a dej vědět.
@Spokojení mněla jsem to u starší umně to zanedbal dr… já jela hned krvácela jsem hodně a stejně mně poslali domů za dvě hodiny jsem jela zas… staršné bolesti nemohla jsem chodit, mluvit
dcera mněla už malé odezvy i tak mně nechali odrodit normálně skučela jsem tam 18h a pak jsem stejně když byla dcera venku musela pod kudlu a tu placentu mi vyndaly, ztratila jsem hodně krve a dostávala transfuzi… kus placenty i přes operaci ze mně odešel druhý den po pordu při velké toť o mně
dcera byla přidušená, neměla sací reflex takže jsem nekojila, dudlík (lahev)vzala na milost až v 4týdnu jinak jsem krmila stříkačkou doma jsem mněla snad všechny druhy saviček na trhu a zkoušela a zkoušela a brečela. Jinak jsem cvičila Vojtu do 2,5let 5× denně. Byl to boj, ale je v pořádku, jsem tedy pořád sledováni na neurologii… dcera je hypotonická a nejspíš taková zůstane pořád. Mněly jsme obě velké štěstí. V září jde do školy ![]()
Také mi tekla v cca 39tt jasně červená (možná do růžova) krev. Na pohotovost jsem nejela, čekala jsem co bude. Ráno jsem šla k dr, popsala mu svůj problém, vyšetřil mě, ale řekl že je to normální v takovém stádiu těhotenství.
@Koty píše:
@Litta Mně tenkrát nic nebolelo, takže asi jak u koho
@j-p píše:
@Koty prave ze to neboli vubec.
Aha, já to jen nějak četla. Že buď krvácení a trochu bolest, nebo jen bolest. Tak to je ještě zrádnější tyjo.
Brrr.
@Litta no bohuzel neboli to. Zacnes krvacet a nez dojede rychla, tak umrete.My byli ve spitale a meli jsme na male i tak.Ani vrtulnik nepomuze, je to rychlost, jde tam o vteriny.