Jak to překonat

8020
24.8.14 18:41

Jak to překonat strach

Ahoj, ráda bych se poradila jak překonat strach.
V únoru jsem otěhotněla a jelikož jsem měla jen závodní gyndu v práci a tam mě jako těhotnou nechtěli sledovat musela jsem si hledat gynekologa.
Našla jsem když jsem byla na první kontrole tak při utz zjistil, že srdíčko chvilku boje chvilku nebije pozval si mě za týden, kdy při utz zjistil, že srdíčko již nebije-ZT následovala revize a pak druhá revize.
Již když jsem byla po revizi u něj na kontrolním utz vzpoměla jsem si na ty dva utz a bylo mě blbě. Minulý týden jsem objevila // volala jsem sestřičce na tu gynekologii a objednala se již když jsem tam měla volat bylo mi zle když to zvedla ještě horší, ale pak jsem to nějak překonala o nic nejde objednala mě na zač. 8 týdne.
Nedokážu se zbavit strach a vzpomínek jak si tam lehnu a on bude koukat do monitoru. Prostě když tam půjdu vím, že mi bude zle na omdlení protože se mi vše vybaví ty dvě špatné zpravy během týdne vím, že musím, ale vůbec nevím jak mám tento strach překonat (ano mám vělký strach, že se to bude opakovat a já to tak pak nezvládnu, ale hlavně jde o můj strach z toho tam vůbec jít a zvládnout to.

Nejspíše vám budu připadat jako slaboch budu ráda když se zdrží rýpalky, je to pro mě opravdu trápení.
Samozdřejmě, že věřím, že tentokrát již to bude v pořádku, vím že si tím prošl spousta žen.
Bohužel nevím jak se mám tohoto strach zbavit již jsem přemýšlela i nad změnou lékaže i když ten za to nemůže.

Děkuji L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
309
24.8.14 18:46

@luciekal Ahojky, chápu to dobře, že už jsi v 6.měsíci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
24.8.14 18:47

@Aneta100 nejsem jsem v 5tt, To těhotenství předtím skončilo ZT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052

Překonáš to až budeš držet dítě v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi

Jestli to dobře chápu tak máš strach, že se při UZ zjistí opět špatné zprávy? to musíš v sobě překonat a věřit, že tentokrát bude všechno v pořádku. Těhotenství ze začátku škodí nejvíc stres a nervy. snaž se být v klidu a jestli věříš na duchovno, tak se vnitřně spoj se svým dítětem a uvidíš, že ucítíš klid a úlevu.

• Citovat
  • Upravit
29577

V podstatě nevím, co řešíš. Jestli máš pocit, že jsi těhotná, tak těhotni. Nech to osudu, nikam nechod´, běž až tak kolem 10 tt. Do té doby se uvidí. Ty se ušetříš těch monitorů a co by se stát nedejbože mělo, se stane tak i tak. A jestli ne, tak jenom dobře, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
24.8.14 18:48

@luciekal znám to, mě tohle řekl doktor ve 24tt… potom jsem změnila doktora, už jsem k němu nedokázala chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
24.8.14 18:49

@Lizzi Ahoj já vím, že to musím překonat jsem v klidu jen když si vzpomenu na to, že půjdu na ten utz tak je mi hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
24.8.14 18:50

@Teruna000 Ahoj, moc děkuji za příspěvek moc mě to mrzí, ale asi víš jak se cítím.
Zkoušela si to nějak překonávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
24.8.14 18:51

@luciekal Už to vidím, přehlédla jsem to :-) No, zkrátka se hlavně nestrasuj. Buď úplně v klidu, podle mě 8tt na srdíčko je velmi brzo. Být tebou počkám, ještě pár týdnů a relaxuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
24.8.14 18:51

@luciekal jasně, chápu. Zkus jít k němu na tu kontrolu, jak Tě pozval a jestli budeš mít i nadále špatný pocit, tak si najdi jiného, jen pro svůj vlastní klid. Jako pacientka můžeš měnit lékaře. Jen bych si rozmyslela, co řeknu novému i stávajícímu lékaři jako důvod přechodu..

• Citovat
  • Upravit
8020
24.8.14 18:52

@berry4 ahoj, nejde o to kdy tam půjdu jestli v 6tt 8 nebo 10, ale o ten strach tam jít…
Ano cítím se těhotná, ale to jsem se cítila i předtím žádné problémy jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
24.8.14 18:53

@luciekal ten strach, že něco nebude ok jsem měla i při dalším těhotenství. Čekali jsme skoro 2 roky a stejně tam byl. Ale všechno bylo nakonec ok. člověk se musí smířit s tím, že jestli má něco zlého přijít, tak to přijde a neovlivníš to… s touhle myšlenkou bylo vše jednodušší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
24.8.14 18:54

@Aneta100 v 8tt by srdíčko mělo být určitě. Já tam jdu až 11.9 dřív bych stejně nešla.
Nejsem nějak extra ve stresu jen mám prostě blok tam jít a překonat to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
24.8.14 18:55

@Teruna000 Já vím taky si to říkam, ale ne vždy to pomáhá…
Vím lékař za to nemůže nijak to neovlivním ale stejně ten strach a obavy nedokážu překonat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí