Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luciekal ted´čtu v podpisu, že máš Leidena. A nejsi ty náhodou v té skupině, co potrácí v samém začátku? To by tě měl doktor okamžitě vyslat na hematologii a nasadit n. m. heparin na udržení, ne-li ho nasadit ještě před plánovaným otěhotněním. Jinak budeš potrácet stále.
Tohle by jsi měla řešit ![]()
@luciekal Svěřila jsi se s tím strachem partnerovi???…sdílená starost je poloviční…navíc partner je tvůj nejbližší člověk, pochopí tě a třeba ti i pomůže tím, že tě třeba telefonicky bude objednávat on nebo tě tam doprovodí ![]()
@luciekal Mě teda nedali poslouchat srdíčko, tak nevím.. Ale být tebou tak tohle vůůůbec neřeším a hladím si bříško a mluvím na něj, pomůže ti to
Musím si říkat, že vše dopadne dobře, že to spolu zvládnete. buď silná, nesmí tě nic rozhodit, určitě všechno bude v pořádku ![]()
Zkus zapomenout na strach a přemýšlej, co by ti v této chvíli mohlo nejvíc pomoct?
Byla by to změna doktora?
@berry4 Ahoj minule jsem chodila na hematologii resp. do trombotického centra do VFN v Praze tam mě doktorka, řekla, že je to mezi nebem a zemí že mě nic nedá. A to jsem ji vysloveně řekla, že mám sttrach protože sestra potratila kvůli tomu dvakrát. Říkala jsem si, že snad vědí co dělají a věřila jsem ji.
Když jsem tam šla na kontrolu po šestinedělí (po revizi) a řekla jsem ji že mi gynekolog řekl že to nejspíš bylo tím, řekla mě že se to někdy stává ptala jsem se ji zda přístě to dostanu řekla mě že nejspíše ne.
V červnu jsem měla vyšetření v Gennetu.
Poslali mě na imunologii a tam mě lékařka mj. řekla, že za ten potrat může Leidenská a já ji řekla co mě ta lékařka řekla, řekla mi ať už tam nikdy nechodím a dala mě doporučení na jinou hematologii někde na Andělu kde se specializují jdu tam ve středu jsem zvědavá co mě řeknou. Dr z hematologie jim přímo napsala, že při těhotenství LMWH.
Já nejsem proti si to píchat co bych pro malého miláčka neudělala.
@Piiimiii Ano on to ví svěřuji se mu půjde tam semnou byl tam každou kontotrolu je to moje zlato.
Kdyby nemohl půjde semnou kamarádka.
Ale bohužel do ordinace semnou nemůže:(
Moc děkuji za tvůj názor a podporu..
To prejde, ale asi prvni 3 kontroly u gynekologa mi bylo na omdleni, busilo srdce a bylo hrozne špatně. Taky jsem se bala po ZT. Neboj vse bude ok.
Tak co tam treba jit i s manzelem, jako podporou? Zaridit si oba na ten den volno v praci abyste meli budto cas zpracovat pripadny smutek, nebo naopak oslavit tu krasnou novinu…? Na kazdeho pusobi neco jineho, mne by pomohlo vedet, ze na pripadnou osklivou variantu nebudu sama a pripadnou peknou budu mit cas prozit a sdilet. Preju hodne stesti!!
@open mind Ahoj moc děkuji on tam semnou půjde, ale samozdřejmě do ordinace nebude moci jít.
Teda bude, ale prý až když bude vše ok to mě minule gynekolog říkal.
Také doufám, že t již bude ok…
@luciekal Měla jsem v únoru ZT, revizi a teď jsem ve 20. týdnu. Mám také pořád strach když jdu na UTZ, pak jsem na den dva v klidu a pak mám obavu znovu do další kontroly
Teď už občas cítím pohyby, tak je to lepší, ale příště bych si asi koupila Angelsounds. Držím palce ať vše překonáš a máte zdravé miminko!