Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luciekal Tak to je moc dobře, že je ti partner oporou…spolu vše překonáte…stresu, strachu a úzkosti je třeba se postavit a ve dvou to jde mnohem lépe
…být tebou, tak bych se klidně i před, ale hlavně po kontrole pořádně odměnila-jakýmkoliv způsobem, který ti udělá radost…no a ty hezké pocity se ti tréninkem a postupem času spojí s kontrolou, která pro tebe potom už nebude tak psychicky náročná
…držím palce, ať je vše v tom nejlepším pořádku ![]()
Ty brďo, nemám za sebou žádnou špatnou zkušenost, ale třeba na utz ve 12.tt jsem šla vyklepaná víc, jak ke státnícím…
Mluv o tom s partnerem, tady, s maminkou, kamarádkou s kýmkoliv. Podle mě to pomáhá, hlavně to v sobě nedusit… nebo s někým, kdo tím prošel.
Ale mysli na to, že tyhle nervy škodí hlavně tomu miminku a zkus se uklidnit. Přeji ať je vše OK ![]()
@luciekal tak jistě, že ZT, plod se přestane díky vysoké srážlivosti krve vyvíjet.
Já s tím nemám přímo osobní zkušenost, ale moje známá takto potratila 4 x, pokaždé někdy mezi 6-8 týdnem, než konečně někoho napadlo jí udělat testy a na další těhotenství si už píchala heparin rovnou před těhotněním. Těhotenství dopadlo nakonec porodem, konečně, další plození si už zase píchala před otěhotněním.
Být tebou, žádám svého gynekologa o akutní odeslání na hematologii, nebo jestli můžeš, sama jednej. Vykašli se na strachy, ty ti k ničemu nepomohou, spíš naopak, postav se k tomu čelem a
jednej. ![]()
@berry4 gynekolog tohle neresi.
Ja tam jdu ve stredu to pry staci.
Tohle uz nikde neovlivnim nikde me driv nevezmou tam me taky minule brali v 5tt.
Kdyz jsem se ptala zda to staci rekla me vzdyt jdete uz ve stredu.
No až ted´jsem se dokutala, že jdeš do trombocentra ve středu. Tak držím pěsti, at´ ti nasadí Fraxík a ty můžeš v klidu těhotnět.
@berry4
Děkuji já doufám, že už to tenkrát bude v pořádku fraxiku se nebráním píchaní přežiju…
Sbnad to takhle fakt stačí
@luciekal určitě, jde o poruch srážení krve, takto budeš naředěná a v pořádku, budoeš chodit na kontroly a podle nich ti budou dávkovat heparin. A taky počítej s častějšími uz- kontroly průtoků krve přes pupečník. Já byla za to naopak ráda, že jsem věděla, že si mne hlídají a všechno je pod kontrolou ![]()
Leidena nemám, ale postup je stejný ![]()
Vím, že to člověk neovlivní a já doufám, že to tentokrát bude v pořádku, ale občas ve mě něco nahlodá
@luciekal píše:
@berry4 Ty máš taky nějakou poruchy srážení krve
ne, ale trpím na trombozy. Posledně jsem otěhotněla na trombozu, takže mě ihned museli převést z Warfarinu na Léčebné dávky Heparinu. Píchala jsem si 2 xdenně vysoké dávky po celé těhotenství + ještě nějaký týden po.
@berry4 Teda to koukám, nemáš to moc jednoduché.
Proč trpíš na trombozy přišel na to někdo?
Tak jsem včéra trochu zašpinila a mám blbý pocit tak se možná ani na kontrolu nedostanu, ale doufám, že to nic nebude
@luciekal
super, ted´bude všechno na nejlepší cestě. Hlavně nestresuj a píchej ![]()
Ptala jsi se, proč mám tormbozy - mám křečové žíly po dětech, občas se to prostě stává, že ji chytnu, to k nim bohužel patří.