Císařský řez a Hyalobarrier gel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
578
3.11.12 04:25

Jo a ještě, když jsem na tom byla já, nejdřív mi doporučovali jeden gel, ale pak přišli s tím, že je ještě jeden levnější, stejný účinky. Ten jsem koupila, mám dojem, že to byl ten Hyalobarier, ale možná to byl ten draýší a jméno toho, co má, jsem zapomněla. Zkus se poptat, třeba ušetříš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 10:27

Ahojky, Hyalobarrier gel endo mi doporucily k operaci, nebyl pouzit kvuli vyplachu brichastal 3219Kc pokud budete mit nekdo zajem se slevou prodam dal. Skladovan v lednicce a uctenku tez mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
31.12.13 22:39

Ahoj,
jen pro info těhotným, které čeká císař:
Jsem po několika operacích (srůstů plné břicho, vše vzali při císaři) a císař byl nutný, na gel jsem se nechala ukecat… litovala jsem dokud nepřišla první MS po porodu, nic mě nebolelo, pak přišla další a další a ani jedna nebyla taková jako před těhotenstvím, kdy jsem každou MS brečela bolestma a rvala do sebe léky, které vůbec nepomáhaly. Už budu mít rok po aplikaci a opravdu ho doporučuji!
Netušila jsem, že MS může být bezbolestná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.12.13 23:18

Nevím. Nikdy jsem o tom neslyšela. Mám za sebou tři císaře, srůsty žádné. MS jsem mívala velice bolestivou, po prvním porodu bolesti přestaly. myslím, že to spíš bude nějak tím těhotenstvím, jak se tělo chystá k porodu, tka se prostě ty cesty roztáhnou a pak to už nebolívá. zato mi začal náladičky, které jsem dřív nemívala. ovšem ty vadí jen muži, mě nic nebolí, takže dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.14 10:37

Nevím, zda to byl přímo tenhle gel pod tímto názvem, mám pocit, že tehdy mi gyndař říkal něco jiného, ale když jsem šla v roce 2008 na LSK pro podezření na endometriozu (protože bolesti při MS už byly nesnesitelné), tak jsem údajně měla břicho plné srůstů, rozrušili co se dalo a dali tam nějakou tekutinu, která má zabranovat srůstům. Zdarma, protože to prý dostali jako reklamní vzorek na vyzkoušení :mrgreen: Ale stálo to za to, pak už jsem bolest při menstruaci neznala. Až dokud jsem neotěhotněla a nebyla na SC, od té doby se to postupně zhoršovalo, až zase bolest začala… :-( Při SC mi tam nic nedali ani nic nenabídli. kdyby nabídli, klidně si to zaplatím, mě by to za to stálo.

• Citovat
  • Upravit
196
30.4.14 13:48

Ahojky maminky,
jak poznám srůsty? - jsem po jednom císaři z roku 2011 a za týden mě čeká druhý - byl mi doporučen Hyalobarrier gel proti srůstům - jen po císaři nemám žádné obtíže, oklepala jsem se opravdu rychle a dobře bez problémů..
Tak si říkám, jestli ho kupovat - je to docela pálka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
3.5.16 14:29

Obnovuji diskuzi, dostala jsem letáček při plánování termínu císařského řezu. Budu vděčná za všechny zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.5.16 09:16

Nikdo? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.17 14:39
@LauraLola píše:
Nikdo? :-(

Zdravím.
Mám čerstvou zkušenost.
Mám bohatou zkušenost s LSKoperaci…slepak, žlučník, 2× srusty a 2× císař.
Teď jsem čerstvě po operaci kvůli bolestem břicha. Byly uz opět nesnesitelné. Takže po čtyřech letech LSK na rozřešení srustu.
Nabídli mi právě že mi tam dají hyallobarier gel. Souhlasila jsem. Zdarma. Nic jsem neplatila.
Břicho jsem měla total srostle, operace trvala hodinu.
Jsem dva dny po OP. A pevně věřím že to bude fungovat!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.17 07:12

Hyalobarrier gel

Ahoj holky obnovujem diskusiu :)
Este prosim nejake skusenosti s tymto gelom? Najvacsi strasiak cisarkseho rezu su tie zrasty, ako sa im eventualne este da zabranit?

• Citovat
  • Upravit
1156
24.7.17 20:37

Nemám s gelem zkušenosti dovídám se až teď, že exiatuje. Po prvním císaři jsem měla břicho plné srůstů a tak se druhý císař pekelně protáhl a následná rekonvalescence byla noční můra. Takže pokud něco je, tak i za všechny peníze světa bych si to koupila ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.2.23 16:32

Drahé placebo

Zdravim vsechny,

jsem po 5 operacich strev a jednom cisari, ktery byl komplikovany a vlivem nesetrneho zachazeni pritomneho chirurga jsem pak musela podstoupit zminovane 3 z 5 operaci. O tomto gelu jsem nevedela, doslechla jsem se o nem pred patou operaci. Jelikoz jsem na tom zdravotne byla dost zle, chytala jsem se kazde nadeje, ktera by pomohla zahojit ma streva. Chodim ke spouste odborných lekaru v nekolika fakultnich nemocnicich v Praze a koho jsem se na tento gel ptala (vcetne chirurgu v IKEMu), nikdo mi ho nedoporucoval a naopak vsichni rikali, ze je mnohem bezpecnejsi a setrnejsi nedavat do operovaneho bricha nic navic, s cim pak musi telo “zapasit”. Tvorba srustu pry nema vubec zadny vliv na pritomnost gelu, jde jen o genetiku. Pokud na tvorbu srustu trpite, gel tomu vubec nezabrani. Navic tim jak je viskozni zabranuje orirozene peristaltice strev a pohybu vsech organu a hojeni a rozpohybovani je o to horsi a muze vest i k ucpani streva, zvlast potom po cisari. Takze jsem dala na radu a nenechala si ho tam dat ani k pate operaci. Co ale mohu z vlastni zkusenosti na pooperacni bolesti jizev, srustu, bolesti pri moceni, stoluci, proste pri tech tupych bolestech bricha doporucit, je VISCERALNI terapie. Neznala jsem to, doporucila mi to znama pres jeji kolegyni. Hledala jsem co to je a vlastne se jedna o cilenou tlakovou masaz od odborne proskoleneho fyzioterapeuta. Po ctvrte operaci jsem trpela bolesti pri moceni, taky mne bricho bolelo pokud jsem si na sebe neco polozila, ten tlak mi tam proste tlacil na ty organy jak adi na sebe byly nalepene. Prvni terapie-ukrutna bolest behem cele hodiny. Pak se to ale pri dalsich terapiich postupne zlepsilo. Pri treti terapii jsem uz necitila bolest pri moceni a pri pate (stihla jsem jich do operace 5) byla pryc veskera bolest, ktera me trapila. No a po operaci mi chirurg rikal, ze tenke strevo bylo komplet v poradku a tluste trosku prirostle k deloze (vlivem porodu a zasahu pritomneho chirurga), ale nic strasneho (jak mne strasili po 4.operaci, kdy mi rekli, ze prisernejdi bricho v zivote nevideli). Tak toliko k mym zkusenostem. Neodsuzuju ani moznost gelu, jen mam na to vlivem lekaru jiny nazor a povazuji gel za predrazene placebo (ve fakultkach vam ho ani nikdo nenabidne, znsm ho jen z vypraveni z okresnich nemocnic). Vsem preju pevne zdravi! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.24 23:12

Ten gél mi vôbec nepomohol po prvej operácii same srůsty a na ďalšej operácii mi museli odstraňovat i srůsty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ETM
1
13.11.24 23:55

Ja jsem pul roku po cisari, gel jsme mela, priznam se, ze jizvu vubec nemasiruju :oops: a srusty nemam absolutne zadne. Takze urcite moc doporucuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí