Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já když si vzpomenu na císař tak první jsem měla akutní s celkovou natkozou. Už nikdy více, rozkojit jsem se nemohla, poporodní deprese..
U druhého císaře jsem měla umrtveni do zad. Císař jako řez dobrý, vyndávání miminka ze mě, mě navalovalo.. Po císaři ok jenom pár hodin, jak začala přestat působit injekce, šílená bolest končetin, hrozná bolest, myslela jsem, že to nedám. Dostávala jsem léky proti bolesti, jizva krvacela, chladily mi to, zatizily, pomohlo to.
Ale každý má císař jiný.. Já u druhého neměla hotové ani predoperacni vyšetření, rodila jsem o 14 dní dříve. Ale nestresuj se dopředu.
U mě v září akutní sekce. Měla jsem spinalni anestezii a vůbec toho nelituji být při narození miminka a hned ho vidět bylo pro mě opravdu důležité. Ale jelikož jsem s CS vůbec ale vůbec nepočítala byla jsem tak ve stresu, ze jsem žádnou bolest necítila (dokonce na sale, mi ani nemohli měřit TK přístroj pořad hlásil nadměrný pocit pacienta, jak jsem se klepala), takže cevka, spinal, vyndani miminka, šití za mě vše úplně v pohodě. Jediný co uz vím když budu ještě někdy rodít, mít sebou kapky do nosu. Měla jsem strašně ucpaný nos a hrozné špatně se mi z toho mluvilo. Partner být semnou bohužel nemohl. Malého mi přinesli ukázali když se narodil, pak ještě při šití ho přinesli a pak na JiP cca po 2 hodinách od porodu. Porodila jsem v 18:38 a přinesli ho před 9 hod.. Pak mi ho donesli až ráno kolem 5. Bohužel u nej byla diagnostikována novorozenecká sepse, takže potom byl převezen na JiP kam jsem ho chodila kojit po 3 hodinách. První vstavani bylo to nejhorší, myslela jsem si ze už se nikdy nezvednu, mohla jsem se postavit za 20h po porodu. Na JiP jsem strávila cca 40h. Rozkojila jsem se až 5 den, potom co jsem dostala malého na pokoj. V nemocnici jsme strávili 12 dni
Dobrý den ráda bych se zeptala jsem po císařském řezu 5 den a všimla jsem si že mi z rány vytéká hnis je to vlastně po celé délce chtěla jsem se zeptat jestli je to v pořádku slyšela jsem že se tak to z rány vylučuje vše nepotřebné
Předem děkuji za odpověď ![]()
@Viktoriecervena zajela bych urcite k doktorovi. Pocitam, ze te nekdy nedavno pustili domu, kdyz je to 5 dni po porodu, takze bych jela zpet do porodnice. Podle me by ti to meli vycistit nejak. Me po cisari nic nehnisalo. Kamaradce ranu cistili.
Příspěvek upraven 26.02.22 v 13:07
@Viktoriecervena nic mi nehnisalo, taky bych s tim jela do porodnice
@Viktoriecervena
No to si teda nemyslím, že je vše v pořádku.
Já jsem dnes 17 dní po císaři a nic takového mi z jizvy nevytékalo a jizva se mi krásně hojí.
Určitě zajděte k doktorce, aby jste tam neměla nějaký zánět.