Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
ahoj, chtěla bych se zeptat, jak probíha čištění pleti v nějakém salonu. Zacinam mit pocit, ze bych to potrebovala jako sul, ale nikdy jsem to nepodstoupila … zbydou po teto kure jizvy nebo neco podobneho?
Taková ta klasika napařování a vymačkávání není nic moc. Pleť se podráždí, zrudne a pokud se to jen trošku neumí, po vícero kůrách můžou na pleti zůstávávat pootevřené póry trvale. Ale jsou i jiné, o dost dražší metody čištění pleti, které některé salóny nabízejí od peelingů po laserové čištění. Možná by to chtělo poptat se v okolí, já radím - klasiku nebrat!
Radši si jednou zaplatit něco dražšího a pak doma čistit čistit čistit a sama mám tu zkušenost, že je na pleti hodně vidět odličování a čištění kvalitním mlékem přesně pro tvoji pleť, opatlat, smýt nebo stáhnout tamponkem a je to. 2× denně a póry se viditelně zmenší.
NiKi
ja cistim denne, ale pory se mi ucpavaji, pouzivam vichy, ale je to k nicemu .. takze leaserem je to nejlepsi? a kolik to cca stoji? a jak dlouho proces trva? at vim na jak dlouho shanet hlidani ![]()
Kolik to stojí fakt nevím, ale snad nejlepším čištěním je ultrazvukový peeling, info najdeš na netu, je to asi finančně náročnější. Chemickému a ultrazvukovému se vyhni, máš-li citlivější pleť na zrudnutí a tak. Ono pokud opravdu myslíš, že je potřeba tu pleť vyčistit komplet, tak je to nejlepší u odborníků a pak udržovat doma. Jinak Vichy je dobrá!
NiKi
ještě jsem našla tahle tři kosmetická videa
http://www.stream.cz/…na-kosmetice
http://www.stream.cz/…noza-kresbou
http://www.stream.cz/…noza-kresbou
Petra
ja se hlavne bojim toho, ze pak budu tyden chodit s roznipanou tlamou
ale za videa diky, aspon vim o co jde
Katchko asi taky záleží na kosmetičce a jejích možností.
Já chodím pravidelně. Nejdřív pleť vyčistí nějakou vodou, pak dělá asi 10min. masáž olejem, pak vyčistí póry, dá masku a závěrečný krém.
Nikdy jsem rozbolavěnou pleť neměla, ba naopak.
Jo a já používám Clinique. Je sice dražší, ale nejlepší.
Přispěju se svou troškou do mlýna - jsem kosmetička.
Při čištění pleti v salonu bys neměla odcházet červená a opuchlá - to pak chce změnit salon. Napařování se už moc nedělá, protože právě to způsobuje to nevratné rozšíření pórů. Pleť se před čistěním uvolní buď masáží nebo změkčovacím přípravkem, který póry uvolní a čištění jde lépe. Po něm následuje maska dle potřeby - zklidňující, stahující, hydrarační, výživná atd.atd. podle typu pleti a momentální potřeby. Takže pokud nevlastníš extrémně citlivou pleť tak maska by měla zarudnutí po mechanickém čištění spravit.
Na kosmetiku se doporučuje chodit tak jednou za měsíc, ale důležitá je hlavně pravidelná domácí péče, protože jednou za 4 týdny to na kosmetice nevtrhneš. Tzn - každý den odlíčit, na noc tonizovat(pl. voda) a krém(noční obsahuje víc „výživy, protože pleť v noci lépe přijímá) a ráno pleťová voda a denní krém ( s SPF faktorem - ochrana)
Sem tam můžeš použít doma mezi návštěvou salonu pleťovou masku - pokud potřebuješ čistit, tak peel - of(taková ta, co je z ní pak "igelit a stáhneš ji) nebo čistící ( většinou zaschne na "sádru“, čímž odstraní z pórů povrchové nečistoty a dočasně je stáhne) nebo peeling, ale s tím to nepřehánět, protože při příliš častém používání si pleť spíš odřeš a je pak citlivá na všechno.
Tož tak, snad jsem podala trochu osvěty.
Ty metody, co radila NiKina můžou být sice dobré, ale asi to bude trochu nákladnější a taky asi nebudou dostupné všude.( na videa jsem zatím nekoukala…)
Takže přeju, ať si najdeš dopbrou kosmetičku a zvládnete to k oboustranné spokojenosti. ![]()
to je zajimave - ja chodim tak jednou za ctvrt roku na cisteni pleti do znackovych salonu Estee Lauder a Lancome a v obou delaji naparovani. Je fakt, ze predtim neco na plet nanesou a naparovani je jen chvilku a jeste navonene bylinkami. Je to uzasne a cervena a rozhnipana odtamtud nechodim. Jen skoda, ze Clinique nedela klasickou „hnipaci kosmetiku“.
Jinak jsem taky ozkousela salony, kde naparovali tim zpusobem, ze prikladali horke mokre hadry na oblicej a to se mi pekne eklovalo, nehlede na to, ze pak kosmeticka pri cisteni musela pekne pritlacit a ja odchazela ruda a rozhnipana, pac mi mackala i pory, ktere to nepotrebuji a ty se pak samo zanjitili - no to uz nikdy vice…
mishni, moc dekuju za osvetu, uz jsem chytrejsi .. ja se snazim denne si plet cistit, na noc krem, pres den kvalitni pestici makeup a plet mam hroznou .. ne vylozene pupence, spis celo plne malinkych hrbolku nebo jak to nazvat a sem tam pupinek, ktery kdyz se objevi tak stoji za to, nos plny cernych tecek .. no nemusim ti to asi licit, kdyz jsi kosmeticka vis jak zanedbana plet vypada
a ja se ale tak snazim ![]()
zkusim teda kosmeticku kam chodim do kadernictvi..
zrovna zitra dopoledne jdu na kosmetiku do znackoveho salonu a moc se tesim, jo a taky tam velmi setrne chvilku naparujou, ale pod naparovani neco davaji…
ad napařování - já jsem měla na mysli takové to strkání hlavy pod ručník nad páru.
I to jsem zažila, ale to jsem ještě nebyla kosmetička - bylo to teda silný kafe. A mokrý horký ručníky jsou taky
o-maso.
Vy máte na mysli asi „mlžení zhora“, ne? Nebo jak?
ahoj, tak já chodím sem www.lssalon.cz . Kosmetička je tam schopná, příjemná a řekla bych i levná.
A jizvy ani fleky nemám a to k ní chodím už přes rok. Má tam i různé přístroje. Dělají tam i kavitaci, lasery atd.