Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojte máte niektorá skúsenosti s tabletkami na chudnutie? Konkrétne by ma zaujímali tieto: SIBUSTAT, LINDAXA, REDUCTIL, XENICAL.
ďakujem za každú odpoveď
alebo aspon nepoznáte niekoho, kto takéto tabletky užíval????Potrebovala by som zistit, ktoré z nich sú účinné a ktoré majú najmenej negatívnych účinkov…
ahoj, zkousela jsem lindaxu - ale
nejsem typ na tohle hubnuti - takze na me neucinkuje… jen jsem nemohla usnout hihi - nicmene napriklad kamaradka diky Lindaxe a meridii + aerobicku - zhubla 20 kg rok po porodu.
Nevěříš snad trvalému úbytku bez jo-jo efektu, že ne
Není lepší se hýbat a cvičit?
Na Sibustat mi nic ve vyhledávači nevyjelo, Lindaxa je na předpis, Reductil- v on-line lékárnách nenalezen, Xenical je na předpis.
Jakou máš prosím tě váhu a hmostnost? Léky na hubnutí ti lékař napíše jen při těžké obezitě.
mam 177 cm a momentalne 80kg…potrebovala by som zhodit tak 10,15kg. Jasne, ze je lepsie sa hybat a upravit jedalnicek…no s tabletkami je to jednoduchsie. Cítala som i mnozstvo pozitívnych ohlasov, no na druhej strane sa bojim vedlajsich ucinkov, nech si viac neublizim ako pomozem.
No a jedálnicek by som mohla upravit, ale chcelo by to radikálnu zmenu. V podstate nejem vela, ale jem skôr nezdravé jedla, málo zeleniny a tak…A hýbem sa len tolko, kolko mi cas dovolí. Pokial nie som s malym, nerobim nieco doma alebo nestudujem…a to je teda velmi malo krat. Muz chodieva domov okolo siedmej, osmej vecer…takze ani vela moznosti nemam…
O dva tyzdne ideme na svadbu, rozmyslala som teda o tych tabletkach…
Teri, máš „jen“ nadváhu
Neblbi, ten jídelníček si uprav, hodně pij a ono to půjde
Nemusíš chodit do fitka, až ti malej usne, tak se 2× nebo 1× denně hýbat doma můžeš ne. Lékař ti předepíše léky při obezitě… Navíc vedlejší účinky ![]()
A za dva týdny by jsi chtěla zhubnout kolik? Mohla by sis rozvrátit metabolismus ![]()
Ahojky!
Já tyto léky běžně svým pacientům předepisuji, takže zkušeností mám hodně ( i z kruhu rodiny), ale…
1. I když mám nadváhu, raději se snažím hubnout jinak, a sama je neberu, i když tu možnost mám ( je to chemie, a každý lék má své nežádoucí účinky)
2. Rozhodně nedosáhneeš žádného rozumného efektu za 2 týdny!!! Tyto éky mají smysl užívat minim. 3 měsíce!!
3. Ve výsledku vždycky zhubli víc pacienti, kteří zabrali sami, než ti co spoléhají na léky, taky lépe tu váhu udrží. Někdy je píšu jen k nastartování metabolismu k hubnutí, ale dále už se musí snažit sami.
4. Tobě bych je určitě nepředepsala - teda podle toho co píšeš. Pouze nadváha, a zatím minim. snaha o hubnutí. Tady je na místě změna jídelnčíku a životního stylu.
5. PŘEŽRAT se dá všechno - jen léky nestačí!
Petit
taky jsem toho názoru že samotné léky nic nevyřeší … a hlavně k hubnutí sami o sobě nepomůžou. Mmch a zhubnout 10kg za 2 týdny? Blázníš?? ![]()
Nejlépe je poradit s nějakým doktorem o úpravě jídelníčku, začít se víc hýbat, procházky, s kočárem si můžeš i zabruslit, popř pořídit kolo … na plavání by to taky šlo … ![]()
Svého času jsem vyzkoušela „zlaté vajíčka“, musím říct, že bylo až hrozné, jak to na mně účinkovalo, mám nějaké silné reakce na léky a dokonce i na bylinky, takový meduňkový čaj na večer a spím jak mimino…
Jinak umím velice rychle zhubnout tou nezdravou cestou, prostě se rozhodnu a nejím. Jen opravdu minimum, a za tři měsíce patnáct, skoro dvacet kilo pryč.
Ale zjišťuji, že se mi tyto opakované pokusy pekelně vymstily. Mám osm týdnů po porodu a měla jsem bláhové plány do léta vypadat jako člověk a tak patnáct kilo dát pryč. Jenže organismus si pamatuje tu trýzeň z předchozích let a nechce pustit ani chlup. Jím velice malé množství, minimum kalorií, jelikož mám malé mimčo a ještě jednoho školáka, na prdeli celý den opravdu nesedím. Provozuju dlouhé procházky,ale kila jdou dolů mizerně pomalu. Třicet mi ještě není, a pokud se věkem hubne ještě obtížněji, tak potěš koště.
Na Tvém místě bych léky nezkoušela, nestojí to za to.
Mám taky zkušenost z chromem, prý proti chuti na sladké. Ten na mně taky fungoval, ale dala bych ruku do ohně za to, že to bylo placebo.
Vykašli se na pilule, a bašti ředkvičky jako já, aspoň v tom nepojedu sama ![]()
Pavloska
Ahojte dakujem za odpovede, ja sama viem, ze tabletky nie sú tá najspravnejsia cesta, no chcela som vediet ako to pôsobilo na iných (ved mozno nie vsetky tabletky, sú až tak hrozné…)
NO chcela by som popravit, že minimálna snaha schudnúť…no nie je to tak. Hýbem sa v podstate dosť (i keď len v domácnosti, pri malom, pri učení…taktiez sa rada bicyklujem-no je to obtiazne - bud mam more ucenia, roboty, alebo proste mi nema kto postrazit maleho)…ale snazim sa hybat naozaj co najviac. Jem celkom málo…teda asi o polovicu menej ako som jedávala pred svadbou (na intrakoch a pod.)…proste mi uz tak nechutí a pri mnohých povinnostiach ani nejak na jedlo nemyslím. V poslednom čase neranajkujem (proste nemozem), dam si obed a potom veceru (do tej piatej, šiestej hodiny). Je ale pravda,ze vela zeleniny a ovocia nezjem.
Nedávno som skúsila 90dnovu dietu - vydrzala som necelý týžden a zhodila som dole 4,5kg…a stále ich nemám naspat. No váha mi už neklesá, ale dnes som zazila OBROVSKE PREKVAPENIE - obliekla som sa do niektorých vecí, ktoré som nosila ešte pred tým ako som otehotnela . i ked to na váhe nevidno, celkom som schudla.
Ahoj Teeerinko,
také si myslí, že na „těžkou chemii“ je v tvém případě ještě dost času. Na tvém místě bych nejdřív vyzkoušela úpravu jídelníčku + cvičení. Kdybys zhubla jen za pomoci prášků, brzy bys kila zase nabrala zpět, protože je důležité se naučit správně stravovoat, abys váhu udržela.
Dobré rady a tipy na oboje najdeš tady www.pruvodcehubnutim.cz, radí tam přímo doktorka Cajthamlová. Také jsou tam přípravky, které by ti mohly při hubnutí pomoci a jsou volně prodejné v lékárně, konkrétně:
na potlačení chuti na sladké - chrom
pro potlačení pocitu hladu - vláknina
Já beru vlákninu, která ti „nabobtná“ v žaludku, bere se před jídlem za 1.toho sníš méně a za 2.pocit sytosti déle vydrží (krom toho zlepšuje zažívání)
A Bioaktivní CLA na zformování postavy, tenhle přípravek není přímo na hubnutí ale zamezuje jojo efektu, podpoří tvorbu svalové hmoty a spalování tuků.
Kromě toho jsem upravila jídelníček a když mám čas, cvičím - zatím za 2měsíce 6kg, což je myslím zdravý úbytek, který se mi doufám
podaří udržet.
Držím ti palce a dej vědět jak jsi pokročila, koukám že tvůj příspěvek je z června, tak třeba už máš nějaké to kilo dole???
Alice