Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj ![]()
prosím, nezkoušela některá (či některý) z vás dělat Vinyasa jogu? Je to -jednoduše řečeno - silová balanční joga, bezvadně prý zpevňuje svaly, člověk se pořádně zpotí, ale přitom zrelaxuje. Chtěla bych ji zkusit, ale mám trochu strach, že je příliš náročná.
Díky za případná povzbuzení ![]()
M
Tak teda tenhle druh jógy přiznám se, vůbec neznám.. Ale chystám se taky cvičit jógu, aby se mi zpevnily a protáhly svaly. Máš k tomu třeba nějaké video, nebo alespoň popsané cviky jak se to cvičí??? Třeba bych to zkusila
![]()
Nám to instruktorka občas zařadí v rámci power jógy. Nejdůležitější je dobře dýchat - v podstatě co „hnutí“ to jeden nádech/výdech. Napoprvé je jakýkoliv druh jógy náročný i pro sportovce, ale neboj se toho. Jsem antisportovec ale bez jógy už si to neumím představit.
Ahoj, já cvičím sama doma už asi třetí měsíc. Kdysi jsem chodila na powerjogu a mimčech jsem chtěla začít něco dělat. Nejdřív podle DVD Václava Krejčíka, pak mi kamarádka poradila youtube. Sama si najde nějaké šikovného cvičícího, většina z nich tam má několik celých cvičení. Bohužel jednoznačně větší výběr je v Aj. Ale dá se to
Jinak tebou zmíněná jóga je moje nejoblíbenější, ale když nemám sílu dám si pomalejší jiný styl. ![]()
Já ji cvičila v Thajsku a je to mazec! Určitě doporučuji zkusit. Učili nás vždy různé variace cviků, takže to zvládali u úplní začátečníci, jako sem já. Bylo to na ostrově Koh Lanta, takže kdyžtak dám tip. Úžasnej styl jógy…