Čištění žehličky od vodního kamene
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já dávám do parní žehličky vodu ze sušičky. Myslíte, že se tím může nějak žehlička poškodit?
Přeci jen jsou tam ty zbytky prášku/aviváže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mandlička píše:
Mám také parní stanici a máme tvrdou vodu. Já mám v návodu jen ji propláchnout vodou, ale obřas se mi něco připílí na žehlící ploše a to bych potřebovala poradit jak toto mám odstranit?
Zkusím ten ocet nebo jen vodu na maximum a uvidím, ale až to trošku vyschne dnes je to celé mokré. Když jsem to měla v servisu tak říkali, že nejdříve nžehlit od té nejnižší teploty po tu nejvyšší. Potom tam nezůstne zbytková voda a nedělá to ten kámen. Na tento typ žehlení nejsme zvyklý, ale na opačný.
také to mám tak, ale dík za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Já dávám do parní žehličky vodu ze sušičky. Myslíte, že se tím může nějak žehlička poškodit?Přeci jen jsou tam ty zbytky prášku/aviváže
to nevím, do žehličky bych raději nedávala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám u žehličky přímo napsáno, že tam patří voda kohoutková a destilku tam nedávat.
Jenže máme strašně tvrdou vodu, tak tam dávám vodu přefiltrovanou z Brita konvice a spokojenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, mám stejný problém. Také mám ten čistící program a dělala jsem to nejméně 4× a pořád tam ten vodní kámen je. Dokonce mi to teď tak ucpalo z toho čištění, že mi pára nejde vůbec při žehlení. Co mám dělat? Prohnaly jste to tím octem někdo? já tam mám právě také, že tam nesmí ocet.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabriela3 ocet smrdí, ale zkusila jsem to. Teď už vim, že ocet ne, ale dělám roztok kyseliny citrónové, polevkova lžíce do odmerky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jste to zkoušely čistit kyselinou citronovou? Mám totiž stejný problémek. Nejde pára. Kolikrát to tam nalejete a jak dlouho to tam necháte než to vylejete, Máme totiž velice tvrdou vodu?
Díky za odpověd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jsem zničila parní stanici tím co tu bylo doporučeno kys. citronovou. Oprava 1500. Je prý lepší to dělat octem 1:1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Já dávám do parní žehličky vodu ze sušičky. Myslíte, že se tím může nějak žehlička poškodit?Přeci jen jsou tam ty zbytky prášku/aviváže
Aviváž do sušičky vůbec nemá přijít, zanáší se víc. Jinak voda ze suš. nevadí, je to téměř destilka. Celkově si teda myslím, že je jedno jestli dáte destilku nebo z kohoutku, při zanešení stačí zapnout na max. a nad umyvadlem zapínat páru, bud na program nebo jen tak, vylítá to taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mandlička Tý brďo
to je k nas***í.. no já jsem tam nakonec nalila octový čistič - ringo a dobrý, musela jsem to teda udělal nekolikrát a čeká mne to zase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čistila jsem to pravidelně, ale výsledek je dražší oprava. příště to udělám octem a budu tam dávat převařenou a odstátou vodu. Máme tu hodně sanitru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit