Čištění žehličky od vodního kamene

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
5.9.15 13:31

Já dávám do parní žehličky vodu ze sušičky. Myslíte, že se tím může nějak žehlička poškodit? :nevim: Přeci jen jsou tam ty zbytky prášku/aviváže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
5.9.15 13:51
@Mandlička píše:
Mám také parní stanici a máme tvrdou vodu. Já mám v návodu jen ji propláchnout vodou, ale obřas se mi něco připílí na žehlící ploše a to bych potřebovala poradit jak toto mám odstranit?
Zkusím ten ocet nebo jen vodu na maximum a uvidím, ale až to trošku vyschne dnes je to celé mokré. Když jsem to měla v servisu tak říkali, že nejdříve nžehlit od té nejnižší teploty po tu nejvyšší. Potom tam nezůstne zbytková voda a nedělá to ten kámen. Na tento typ žehlení nejsme zvyklý, ale na opačný.

také to mám tak, ale dík za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
5.9.15 13:52
@Gina108 píše:
Já dávám do parní žehličky vodu ze sušičky. Myslíte, že se tím může nějak žehlička poškodit? :nevim: Přeci jen jsou tam ty zbytky prášku/aviváže :think:

to nevím, do žehličky bych raději nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
5.9.15 14:43

Já mám u žehličky přímo napsáno, že tam patří voda kohoutková a destilku tam nedávat.
Jenže máme strašně tvrdou vodu, tak tam dávám vodu přefiltrovanou z Brita konvice a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
19.9.16 17:10

Ahojky holky, mám stejný problém. Také mám ten čistící program a dělala jsem to nejméně 4× a pořád tam ten vodní kámen je. Dokonce mi to teď tak ucpalo z toho čištění, že mi pára nejde vůbec při žehlení. Co mám dělat? Prohnaly jste to tím octem někdo? já tam mám právě také, že tam nesmí ocet.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
19.9.16 19:24

@Gabriela3 taky se přidám, řeším stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
19.9.16 19:24

@Gabriela3 ocet smrdí, ale zkusila jsem to. Teď už vim, že ocet ne, ale dělám roztok kyseliny citrónové, polevkova lžíce do odmerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.9.16 10:12

Už jste to zkoušely čistit kyselinou citronovou? Mám totiž stejný problémek. Nejde pára. Kolikrát to tam nalejete a jak dlouho to tam necháte než to vylejete, Máme totiž velice tvrdou vodu?
Díky za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.10.16 19:39

Takže jsem zničila parní stanici tím co tu bylo doporučeno kys. citronovou. Oprava 1500. Je prý lepší to dělat octem 1:1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.10.16 21:58
@Gina108 píše:
Já dávám do parní žehličky vodu ze sušičky. Myslíte, že se tím může nějak žehlička poškodit? :nevim: Přeci jen jsou tam ty zbytky prášku/aviváže :think:

Aviváž do sušičky vůbec nemá přijít, zanáší se víc. Jinak voda ze suš. nevadí, je to téměř destilka. Celkově si teda myslím, že je jedno jestli dáte destilku nebo z kohoutku, při zanešení stačí zapnout na max. a nad umyvadlem zapínat páru, bud na program nebo jen tak, vylítá to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
25.10.16 22:30

@Mandlička Tý brďo 8o :cert: to je k nas***í.. no já jsem tam nakonec nalila octový čistič - ringo a dobrý, musela jsem to teda udělal nekolikrát a čeká mne to zase :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
31.10.16 08:06

Čistila jsem to pravidelně, ale výsledek je dražší oprava. příště to udělám octem a budu tam dávat převařenou a odstátou vodu. Máme tu hodně sanitru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí