Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
dámy, obracím se na Vás s otázkou. Mám dost problémy s akné, pořád se mi dělá
. Je mi 19 a jsem fakt nešťastná. Obličej čistím ricinovým olejem a micelární vodou od Garnieru. Během dne oplachuji několikrát čistou vodou. Po cvičení vždycky opláchnu také. Mám plný obličej akné a jsem z toho fakt celá nešťastná, je mi blbě, když musím takhle mezi lidi. Úplně se za svůj obličej stydím. Jinak se nemaluju a nepoužívám žádný make-up.
Neměl by někdo nějaké doporučení na nějakou dobrou obličejovou masku? Která by mi ho mohla pořádně vyčistit? Hodně trpím na černé tečky.
Budu moc vděčná za jakoukoliv radu. Za jakékoliv doporučení nějaké detoxikační nebo čistící masky, případně jiného prostředku. Nebo mě to utrápí už ![]()
Moc děkuji.
Přeji příjemný zbytek večera.
Určitě bych omezila oplach obyc vodou. Porid si květinovou vodu, na akné je myslím dobrá levandulová. Micelarni vodu je třeba opláchnout. Dobré čistící masky jsou s obsahem jílu. Nevysusuji na bázi mýdla, takže pleť nemá snahu se víc mastit. Koupíš hotové nebo se dají udělat doma. Kup si jíl a smichej s tou květinovou vodou, jogurtem, odvarem z vloček.. A tím ricinovym olejem si taky nejsem jistá, je dost hutný, zkus nějaký tekutější. Na odstranění černých teček pomáhá mně osobně jen moje šikovná kosmetička..
Doporučuju nahlédnout do fcb skupiny - Skincare / Péče o pleť
Já jsem byla spokojená s jílovou maskou na problematickou pleť od Mixy
teď jsem přešla na marocký jíl. Oboje čistí pěkně.
@Mia2020 V lekarne si kup jarischuv roztok a rano a vecer si ho po umyti obliceje nanes na tvar.
Mam obavy, ze toho na sebe (podle popisu) placas moc a tim svoji plet zatezujes. Opravdu ti staci cistici gel na citlivou plet, jarischuv roztok a hydratacni krem. Nic vic.
@Mia2020 mne treba micelarka na pleti delala zle. A ricinovy olej samotny na plet? To bych mela jeden bedar vedle druhyho taky ![]()
Pouzivam cistici gel do sprchy + potom levandulovou vodu a krem. Rano jeste hyaluron. serum, vecer nekdy misto kremu serum s vit. C (takovy tekutejsi „krem“) - super na nedokonalosti ![]()
@Kukacka123 Produkty s vitaminem C kazda plet nesnese. Takze u problemove pleti bych se Cecku radeji vyhla
U bezproblemove je to skvely pomocnik ![]()
@cecetka píše:
@Kukacka123 Produkty s vitaminem C kazda plet nesnese. Takze u problemove pleti bych se Cecku radeji vyhlaU bezproblemove je to skvely pomocnik
Taky jsem si myslela, jak mam problemovou plet a C naopak pomohlo
respektive celkova zmena pece o plet. Najednou tak problemova nebyla. Ale jasne, jako kazdy produkt, i tohle si musi kazdy holt vyzkouset, zda mu sedne ci ne… Kazdopadne ten ricinovy olej muze prave delat tu paseku. Ta plet nemusi vubec byt tak problemova + u me ji delala i mocelarni voda (a to jsem ji omyvala).
Nevím jak dobře umíš anglicky, ale určitě doporučuji kouknout na tyto youtube channey. Mně poslouchání jejich rad pleť opravdu vyčistilo a opravdu tomu rozumí.
https://youtube.com/c/Hyram
https://youtube.com/…I1QZY1znOscg
S akné také dost bojuju a to od puberty. Když jsem s mamkou byla v mých asi 12 letech na kožním, tak mi doktorka předepsala nějaký roztok, ale ten mi pleť šíleně vysušil, nepomohl a akné se mi po tom ještě zhoršilo. Od té doby jsem se k lékaři upřímně bála a trvá to do teď..
Každopádně co mi hodně pomohlo a pomáhá, tak navštěvovat pravidelně (alespoň jednou za měsíc, za dva) kosmetičku na vyčištění pleti.
Jsem těhotná, takže po porodu se odhodlám na kožní, protože taky už mě má pleť příliš nebaví a třeba konečně předepíše něco účinného.
@Mia2020 Ahoj, pleť zbytečně zatěžuješ, pokud se chceš zbavit akné, nepotřebuješ žádnou ultračistící masku, jen se SPRÁVNĚ starat o pleť.
Toto radím tady všem:
Odličovat se zásadně ve sprše, vaně, nebo předtím obličej otřít teplým hadříkem. Rozšíří se tím póry a snáz se vyčistí. Používám osobně mikrovlákenné hadříky na odličování, ale můžete používat jakékoliv tamponky. K odličování používám osobně tuhý odličovač od Gallinnee, ale cokoliv používáte je nutné to VŽDY OPLÁCHNOUT. Tohle mi kosmetička kladla na srdce a musím říct, že všem kolegyním a kamarádkám, co jsem tohle doporučila, tak se jim zlepšila pleť o 100 %.
Používat pouze kvalitní kosmetiku, kosmetička mi doporučila Nafigate - krém na akné. Ten používat jen 1× denně, ne víc krát. Já ho zařadila ráno, večer používám vyživující - a pak na zklidnění na bolavé pupínky nanovlákennou masku Nano Beauty s Glukonolaktonem a pak tu žlutou, až se mi zahojí (OPRAVDU SI ZAHOJILY). Jsou naprosto skvělé, navíc v nich nejsou žádné konzervanty. Opět mi kladla na srdce, že běžné textilní masky nesmím používat, protože jsou plné konzervantů.
Vyhodunocuj výsledky až po měsíci, ne dřív, a doporučuji také zajít k zubaři a na krev. Tam mě poslala kosmetička jako první. Záněty v zubech můžou prý způsobovat akné, stejně jako nedostatek některých látek v krvi.
Hlavně nechoď na chemický peeling, chvilku sice pomůže, ale akorát ti uškodí. Tyto jednoduché rady mi vyléčily akné a dnes mám krásnou pleť a pupínek tak jednou za půl roku ze stresu. ![]()
Synovi se v období hormonální bouře na počátku puberty také dělalo, nejvíc pomohly kvasnice, jak zvenku, tak zevnitř.