Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, myslím, že každá cítí ty první pohyby jinak. Já to začala cítit v 18+4, ale necítila jsem motýlí křídla nebo bublinky, ale spíš takový jakokdyž tik v břišním svalu a ten se parkrát zopakoval s trochu rozdílnou intenzitou a pak se zopakoval ještě další den v tom samém místě a to už mi bylo úplně jasné. Zkuste pozorovat zda se to opakuje a třeba na podobném místě, to si myslím je vcelku jistý ukazatel ![]()
Jinak bych s dovolením přidala ještě 1 dotaz na těhulky či maminky co již pohyby cítí delší čas…za jak dlouho od 1. „vnitřně cítěných pohybů“ jste mohly pohyby cítit i zvenku a cítil je třeba i váš partner?? ![]()
Dobré ranko,
Staar:
Pohyby, které bude cítit i partner si myslím taky záleží jak je miminko velké a to může mít každá z těhulek jinak. Bohužel už si nepamatuju, kdy to bylo vidět zvenčí jen pohledem, ale řekla bych, že to cítím víc jak měsíc.
Je to paráda, to se ti kolikrát roztřepe celé bříško.
Ale partner musí být trpělivej. Protože u nás mi příjde, že je to tak, že když jdou vidět pohyby a zavolám chlapa, tak najednou nic, jako by si malej říkal „a teď jim to just neukážu“ ![]()
Ahoj. Určo to možný je
Já cítila poprvé 15+3 motýlky a teď 17+4 už jsou to malý kopanečky ![]()