Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vykašli se na to jestli se tam necítíš dobře. Vymluv se třeba, že jim nebudeš kazit pánskou jízdu.
@nick mandarinka
Manžel to vůbec neřeší, naopak.. vždy mě podporuje ať jdu, že bude moc rád. A vím, že to myslí doopravdy.
Hlavně jsme spolu a trochu si odpočinem od malého, který je u prarodičů (moc toho času pro sebe nemáme) myslím, že i tohle vnímá.
Když s námi chodily jiné ženy, byly na tom dost podobně jako já. Teď ale mezi těmi muži vynikám.
Většina témat mi nesedí, zajímám se o úplně jiné věci.
Párkrát jsem byla a taky jsem se ve spoustě otázek vůbec nechytala, přestože vzdělání mám a podle IQ jsem génius.
Ale mě třeba sport absolutně nezajímá, tak o něm nic nevím, no.
Kdyby tam byl prostor něco se dozvědět a měla jsem pocit, že mi to něco dává, nebo mi prostě jen bylo s těmi lidmi příjemně, tak bych občas zašla, ale jinak ne, proč se trápit. Jako blbka si nepřipadej, nepochybuju, že jsou obory, kde bys zazářila. ![]()
U nás chodí kolegyně se svou partou léta do hospody na kvíz. Vždycky před kvízem dostanou jen názvy/okruhy témat asi někde do zprávy. Tak honem čte, co k tomu najde. Rychlo studium
. Sleduji výsledky pouze na fb. Říká, že největší přehled na kvízech má jejich známý kamioňák. To je bedna. Akorát on patří do jiné party soutěžících. Takže konkurence na kvízech. Díky němu vyhrávají.
Nechodím. Kdyby to nebylo v hospodě. Nechala bych se přemluvit. V kulturním se pořádal opakovaně kvíz, ale byl pro seniory. Bylo to na trénink paměti. Kdyby tam byl někdo mladší, aj bych šla. Podle fotek tam chodí jen naši místní 60 let, 70 let +.
@KKubula
Děkuji za milý a podporující komentář, vážím si toho ![]()
Sport je zrovna jedním z témat ve kterém se absolutně nechytám…
@Anonymní píše: Více
Výsledky vůbec neřeš, jde přeci o zábavu
Nevím, co je to za kvízy, ale jestli je někdo připravuje, tak můžeš navrhnout, že další připravíš ty a naházet tam ženská témata, aby si to i chlapi „užili“ ![]()
Mám různé kvízy, vědomostní soutěže a deskovky zaměřené tím směrem moc ráda. Ale jsou obory, kde se absolutně nechytám a netrápí mě to. Sport, seriály, filmy, herci, populární hudba, velká část nejmodernější historie? Vůbec. Jednou jsem dostala totálně na frak ve hře, kde je důležité znát polohu evropských měst (Kde leží Uppsala?). Hrála jsem to s nadšenci do fotbalu, kteří při vytažení většiny měst zahlásili, že odtud je ten a ten klub nebo fotbalista a přesně věděli, kde to je, minimálně stát. Já ovládám holt jiné obory. ![]()
Chodila jsem na kvízy dlouhá léta a když byl večer, kdy jsem věděla 4 odpovědi, považovala jsem to za úspěšný kvíz ![]()
Nás chodilo vždycky 8 a kdyby každý věděl 4 odpovědi, tak to kolikrát stačilo i na „bednu“. Taky s námi chodili dva, kteří táhli většinu kvízu. Já si nikdy ani neškrtla v politických, zeměpisných a sportovních otázkách. Hudební poznávačku výjimečně. Aktuality jak kdy, ale většinou ani tam…
Na kvízu jde i o ten sociální aspekt, nemusíš si připadat blbě, že zrovna nejvíc nepřispíváš. Je to prostě příjeměmně strávený večer s přáteli.
A co jim tedy říct aby se změnilo téma? Jsi tam jediná žena, tak se jede asi jen podle chlapů? O co třeba jde?
Tak je VŠ a VŠ, to dělá u kvízů hodně - já znám tolik lidí s VŠ, kteří mají mezery v ZŠ věcech, že bych to fakt nepaušalizovala. Spíš mám zkušenost, že nejvíc na tom svém VŠ vzdělání lpí lidi, jejichž obor byl hodně easy. Navíc v kvízech často bývají takové ty věci, co člověk získá povědomí různě z koníčků, zájmů - a někteří lidé prostě ty zájmy mají jinde. Tak trochu na sobě zapracuj, nebo si přiznej, že prostě všeobecné znalosti máš, jaké máš a prostě to není tvoje silná stránka. Nebo tam nechoď no, jestli tě to nebaví. Nebo přiberte do party nějakou další ženu, co bude taky „kvízově nesmělá“. ![]()
@Tomie píše: Více
Přesně tak, jde spíš o to, co člověka zajímá. Já se třeba velice slušně orientuju v historii, zvlášť v té evropské tak do 19. století, protože mě dějepis vždy hodně bavil. Ale třeba ve sportu nebo nějakých politických a ekonomických věcech, to se moc nechytám. Se vzděláním nebo výší IQ to nutně souviset nemusí.
Já taky chodím na kvízy. Někdy mi to jde líp a někdy hůř. Vzájemně se doplňujeme. Moje silné téma tam taky skoro nebývá. Ale mám docela všeobecný přehled. Tak něco vím. A my ještě hrajeme tu těžší ligu. Vítězný tým mívá tak okolo 35-40 bodů. Předpokládám, že taky hrajete ten kvíz, kdy chodí ty otázky z „centrály“? A předem dostanete obrázky témat, která tam budou. Ale na to se prostě nedá připravit. Je to kolikrát fakt brutálně těžký. Když je tam obrázek s koněm, tak to neznamená, že tam bude otázka na Velkou pardubickou, plemena koní nebo třeba na Latu Brandisovou. Já si snažím kolikrát něco nastudovat a stejně to tam není. Myslim, že nahraný 4 body nejsou tak špatný. Pokud někdo z týmu nic moc neví, tak mi to vůbec nevadí a nemyslim si o něm, že je blbec. Každopádně když ti to není příjemny, tak bych tam nechodila.
Dobrý večer všem, předem se omlouvám za anonym, ale je to pro mě nepříjemné téma.
Chodíme na kvízy (většinou 1× za tři týdny - pátky), funguje to tak, že se sejde parta lidí a odpovídají kolektivně na otázky. Nyní chodíme já a můj manžel, poté jeho podřízení z firmy (3 muži, jeho kamarádi).
Jsem vysokoškolsky vzdělaná, ale moje sebevědomí tam dostává dost pohulit
Jsem tam jediná žena a vím tak 4 odpovědi z 50. Cítím se opravu trapně a hloupá.
Snažím se to brát s nadhledem a nebrat si to tak, ale moc to nejde. Zvažuju, jestli vůbec chodit.
Já vím, je to blbost, ale necítím se poté proste dobře.
Jak byste to brali vy? Vyprdli byste se na to a prostě dal chodili? Děkuji všem za reakce.