Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
za me je to o zajmech. Bud mate prehled nebo vas zajima jen neco. Kvizy jsou zaludne a opravdu chteji siroky zaber. Ja mam zdravku, ale delam v IT. Vyhovuji mi dotazy z obou kategorii, ale jak dojde na zemepis, tak nic-a to jsem ve skole byla fakt dobra, jen me to proste nezajima. Takze to neni tak o IQ jako spis o otm co vas zajima
My hravaly s kamoskou online-tam se da dobre trenovat ![]()
@Duše_jako_kaviár píše: Více
tech platforem je vic
https://www.hospodskykviz.cz/kviz-na-doma
ale staci zadat treba quiz pub na doma do vyhledavace a clovek si najde co se mu libi ![]()
@lucad77 píše: Více
neni vubec zac. Pro me jako introverta by fyzicky kviz pub byla moje smrt ![]()
@vyvrholka píše: Více
Přesně tak, já když koukal na nějaké americké kvizy, které jsou hodně založené na tom kde s kým jaká celebrita, tak bych byl za totálního trotla
A třeba v čistě „chlapských“ kvízech bych byl asi také dost marnej, protože cokoliv o hromadných sportech typu fotbal, hokej a podobně jde naprosto mimo mě. A to nejsem žádná Barbie, jen se prostě místo fotbalu raději podívám na zápas v kickboxu. Nebo ještě lépe, jdu si zasportovat sám, než na někoho jiného čučet v televizi.
Ahoj, já bych asi chodila. Já tedy na hospodském kvízu nikdy nebyla, ale naopak by mě to docela lákalo. Akorát pravidelně sleduji ten kvíz Na lovu a to mě hrozně baví, i když někdy tam nevím skoro nic. Zejména okruhy sport, filmy, celebrity, herci… jdou úplně mimo mě. Naopak třeba biologie, chemie, literatura a tak vím docela dost. Je to hrozně o náhodě na otázky. A na takové procvičení všech možných okruhů vyšla podle mě super knížka od kvízové dámy (Dagmar Jandová) Potrapte svou hlavu - kvízový souboj s lovkyní. Tak třeba to by tě taky mohlo nějak rámcově inspirovat.
Prosímtě, já chodím taky, teda podle toho jak to vyjde, a každýmu sedí nějaké téma a má jiný záběr. Já teda většinou vím taky jen různé „blbosti“ - celebrity apod, ale vždy s tím zaboduju, protože ostatní to neví. Vždycky pak slyším, chyběla jsi nám, byly celebrity
jinak se taky dost často nechytám, ale nic si z toho nedělám.
Já jsem byl dvakrát na kvízech, které pořádá městská knihovna v Praze. Záleželo na tom, jaké téma tam zrovna bylo. Jednou jsem měl štěstí, že tam byly vlajky států, to jsem s přehledem dal. Pak tam dávali různá hádání, kolik je třeba na obrázku něčeho nebo jakou rozlohu má nějaký stát. Pak jsem si všimnul, že vedle u stolu pořád tajně koukají do mobilu a pak ten jejich „odhad“ by nejlepší, tak mě to znechutilo, že už tam nechodím.
@Tomie
Já jsem to napsala spíše proto, abyste o mě získali nějakou představu. Především i proto, že se ode mě očekávalo více než jsem ve skutečnosti schopna; což pro mě bylo o to bolestnější ![]()
Nikdy nikoho neškatulkuji podle vzdělání, to chci zdůraznit! Byl by to dost omezený pohled.
Jsem farmaceut, takže moje bublina je poměrně specifická a můj svět je zdravotnictví, chemie a biologie.
Ale sport, geografie nebo dějepis opravdu nejsou má parketa.
@rmot píše: Více
A si si isty ze toto bude spravny krok aby sa tam nabuduce citila lepsie? Ja by som nepovedal. Hlavne ak je to chlapsky kolektiv tak dost pochybujem ze sa bude zaujimat o celebrity.
Pre autorku: Podla mna sa na to pozeras zo zlej strany… Nedavno mi kamarat hovoril nieco o Alberte (Kanadske provincia) a nebol som si isty polohou tak som si to vygooglil. Ja by som neuspech v kurze bral ako impulz sa nieco nove naucit, zlepsit sa (samozrejme su temy ktore umyselne ignorujem a v ktorych sa nechcem zlepsovat - napriklad tie celebrity). Ak to beries iba tak ze sa proti tebe spikly a chcu ti ublizovat, tak to mas dost zle uvazovanie ktorym si budes zbytocne komplikovat zivot vlastne ‚trvale‘, pretoze ak tam aj prestanes chodit tak vzdy sa najde nieco ine niekde inde co nevies…
Tak to jsi na tom podobně, já studovala medicínu, takže taky znám odpovědi ze zdravotnictví, biologie, chemie… ale já jen koukám Na lovu, jak píšu výš, dokonce jsem si někdy říkala, že bych se tam přihlásila, ale jsem introvert a ještě se bojím, že bych se mega ztrapnila, protože právě některé obory nejsou vůbec moje parketa. Zejména ten sport, seriály a filmy a tak a pak taky dějepis, u něj jsem už na gymplu trpěla a celkově společenské vědy nejsou vůbec u mě oblíbené. Někdy se stane, že třeba vím skoro všechny odpovědi, ale jindy zas nevím nic a kdybych se tam náhodou přihlásila, tak by nastala určitě situace, že nebudu vědět nic.
Na hospodském kvízu aj. jsem nikdy nebyla, takže nevím, jaká je atmosféra tam a jak moc soutěživí lidé tam chodí, ale spíš jsem myslela, že jde o to být tam spolu a pobavit se, ale možná se pletu. Jako já jsem dřív byla hodně soutěživý typ, takže bych asi dřív nesnesla, kdyby toho někdo věděl víc a já tolik ne, ale ve svém věku si říkám, že je to už jedno a že jde fakt spíš o to si to nějak užít, nevím, jak to máš ty vnitřně nastavené, ale za mě kdybych měla takhle partu, tak bych tam asi chodila. Takhle alespoň koukám Na lovu a někdy hraju online AZ kvíz a jen tak Milionáře.
Je to o obecnem prehledu. Samozrejme jsou temata, kde si neskrtnu (“Kdo vyhral Stanley Cup v roce 1963?” a podobne), ale zase exceluju v jinych oblastech. Ale ja mam navzdory humanitnimu vzdelani prehled celkem tak nejak i o prirodovednych oborech, tematech zabavniho prumyslu a vubec svete okolo. Proste me spousta veci zajima
Samotna VS jeste neni zarukou toho, ze si clovek nezije ve sve specificke bubline s omezenym okruhem zajmu. Zase je teoreticky muze umet vic do hloubky. Teoreticky. Znam taky spoustu vysokoskolaku obzvlast z mladsi generace, kde teda pokulhavaji znalosti tak nejak obecne. Az me obcas udivuje, ze neco takoveho mohlo VS vystudovat.