Cizí jazyky - rychlé učení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@smajlik345 Kdysi jsem četla rozhovor s jednou polyglotkou, která hodně doporučovala seriál Prasátko Peppa - že prý je prakticky ve všech jazykových mutacích, postavičky mluví zřetelně a používají běžné, použitelné fráze, které se navíc často opakují. Pokud je ale Tvůj problém v mluvení a ne v porozumění, tak by to asi chtělo spíš chodit na konverzaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja těmhle rychlým metodám nevěřím. Jako jo, základní slovíčka a konverzace se dají zvládnout za pár týdnů, ale když chce člověk mluvit a rozumět fakt dobře, prostě to trvá. Když člověku stačí jen se jakž takž domluvit v obchodě, na ulici a s kamarády, je asi nejlepší vyjet na pár týdnů do zahraničí a používat tam jen ten studovaný jazyk. Schopnost jednoduché konverzace naskočí rychle, ale chce to nesklouzávat k jazyku, který je pro mě jednodušší. Prostě třeba v Itálii mluvit výhradně italsky, i když blbě, ne anglicky. Nejlepší je na to právě cestovat sama, protože pak nemáš šanci spoléhat se na to, že za tebe všechno domluví někdo jiný. ![]()
Jestli chceš mluvit gramaticky na úrovni, bez chyb a s použitím široké slovní zásoby, je to bohužel běh na dlouhou trať a ošulit se to nedá žádnou zázračnou metodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušel se někdo učit jazyky podle Evy Spekhorstové?
https://www.flowee.cz/…barvach-rika
Zní to dobře a pro mě ideální umět během chvilky cizí jazyk.
Na dovolené rozumím co mluví druhá strana, ale odpovědět neumím, naštěstí nejezdím na dovolené sama
Ale bylo by fajn umět, alespoň jeden jazyk a naučit se rychle. Nepotřebují týden, ale učit se roky taky ne.
Nebo dejte své tipy jak se naučit cizí jazyk