Chlap neskutečně chrápe - špunty do uší ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2981
11.1.19 09:18

Jako první bych zkusila denně vyplachovat nos konvičkou se slanou vodou (najděte si na internetu). Pokud nezabere, poslat ho na ORL, kde zjistí průchodnost nosu.
Já jsem taky chrápala, postupně jsem ztrácela i čich, nakonec (asi po roce) protože jsem byla nemocná s krkem, zašla jsem na ORL, kde mi řekli, že krk je docela v pohodě, ale nos je děs běs. Na jedné straně hodně polypů III. stupně a na druhé nějaké chrupavky změnšující průchodnost. A prý, že mám chronickou rýmu. Nasadili mi mommox sprej a denní vyplachování nosu. Čich se mi vrátil do týdne a chrápání je pryč. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
11.1.19 09:24
@Lalelale píše:
A jemu nevadí, že nemůžeš spát? Měl by jít k lékaři. Pokud vím, chrápání občas signalizuje vážný zdravotní problém.

No dost se kvůli tomu v noci hádáme když já furt do něj dlubu :lol: Tam je hl. problém že on chodí spát už v 8 kdežto já v 10, dřív bych neusla.. :zed: Ale štve ho to, ale prostě na doktory a preventivky uplně kašle i když jsem mu kvůli tomu vyhučela do hlavy i díru.. Já mám podezření, že může jít o spánkové apnoe ale s ním to ani nehne .. prej si nemůže dovolit nejít do práce nebo lítat po různých vyšetřeních, jelikož dělá jako OSVČ a za den by přišel o 1500 kč minimálně.. navíc dělají docela daleko a dojíždějí autem, takže to že by zašel k dr. a pak by došel do práce bohužel moc nejde v tomhle případe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.1.19 09:31

@lavazza2 to je blbý no. Já bych to nevydržela a dala mu nůž na krk, že mě kvůli 15 stovkám snad nenechá nosit špunty do uší, nehledě na to, jak je chrápání odpudivé. V tomhle se asi musíš kousnout, jinak on to řešit nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
52
11.1.19 09:42

@lavazza2
Taky jsem tohle řešila, u nás došlo i na oddělené ložnice ale i přesto jsem ho pořád slyšela. Po dvou letech jsem ho „dokopala“
do spánkové laboratoře. Výsledek těžká spánková apnoe a spaní pouze s přístrojem. Zkuste ho k doktorovi dostat, může to být nebezpečné. A těch 1500 za to snad nestojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.19 09:43

@lavazza2 Omlouvám se, ale argument, že někdo zde má jen 1 + 1 a nejde spát každý sám. Ale jde to. Jsme manželé už více než 46 let, manžel chrápe tak strašně, že kdybychom každý sám nespal, už bychom se asi dávno rozešli. Mám super manžela, ale s chrápáním a chronických nevyspáním by i ty největší city šly za čas do kytek. Jak se říká: když jsme se toužili chtěli „potkat“, byl jen vedle ve svém pokoji. Ten pocit, že jeden člověk-manžel- padne do postele a okamžitě začne chrápat (ani nevím, kolik navštívil lékařů, podstoupili jsme i spánkové laboratoře a manžel podstoupil několik zákroků a nic nezabralo), nehledě na to, že já mám chronické problémy s poruchou spánku. To by s námi opravdu nedopadlo dobře. Každé ráno jsem vylézala z postele nevyspaná,zbitá a někdy předrážděná až vzteklá. I když jsem si pořád říkala, že manžel za to nemůže a miluji ho, ale chronicky unavená z nevyspání. Vždyť na tom nic není, že každý se vyspí dorůžova sám. Podívejte se do historie, kdy měli manželé každý svůj pokoj. (Dobře si to pamatuji i u mého dědečka a u rodičů.) A dodnes si pochvalujeme, že má každý z nás svůj pokoj, např. vynikající je to, když člověk chytí chřipku či angínu, je mu zle od žaludku a zvrací, prostě nemá náladu na nikoho ani na sebe. Člověk bez nálady ,třeba přepracovaný,…má nárok mít svůj koutek, kde si může o samotě odpočinout, třeba se i vyplakat či být jen chvilku sám.. Pak stačí hodinka o samotě a nebezpečí ponorky je fuč. Všem vřele doporučuji.

• Citovat
  • Upravit
4239
11.1.19 09:48

Můj manžel chrápe a jeho otec také chrápe. Oba podstoupili vyšetření, tchán dokonce operaci, která nepomohla. Oba jsou štíhlí, zdraví.. Někdy prostě nepomůže nic. U nás jsme vyřešili spaním v jiné místnosti, trápili jsem se oba, já nespala a manžel se budil, protože se stresoval tím, že mě budí. Na našem manželství se určitě nepodepsalo, přeci se nebudeme rozváděl jen proto, že nemáme společné lóže.

Zakladateko, tobě je ale tato rada na nic, když máte 1+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.1.19 09:49

důležitá samota

Spánek je nesmírně důležitý, jeho nedostatek, či špatná kvalita výrazně zkracuje život. Pokusil bych se zařídit jiné spaní ve vedlejší místnosti za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.1.19 10:00

@lavazza2 Tak manžel taky chrápe a dost :roll: … Spreje nepomáhají takže používám špunty :nevim: už jsem si na ně zvykla a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
11.1.19 10:02
@Heinich píše:
Spánek je nesmírně důležitý, jeho nedostatek, či špatná kvalita výrazně zkracuje život. Pokusil bych se zařídit jiné spaní ve vedlejší místnosti za každou cenu.

Bohužel v 1+1 to bohužel moc nejde kam :( Ale jedenou už jsem spala v kuchyni na zemi když to fakt nešlo vydržet a nikdy víc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.19 10:17

@lavazza2 Přiznám se, že dokud jsme nevyřešili oddělené pokoje, jsem několikrát spala v koupelně ve vaně. Pod sebe jsem si ustlala velkou peřinu. Pak polštář a deku. Spala jsem jako princezna „na hrášku“. Pořád lepší než se hádat a nebo chodit od rána jako mumie. Manžel se strašně styděl a stále se mi omlouval, ale špunty do uší to neřešily. Navíc jsem dálkově studovala druhou VŠ a nevím, jak bych to zvládla chronicky nevyspaná. Dnes na ta léta vzpomínáme s úsměvem. Ale to už v důchodu bydlíme ve 3+1. Opravdu velký byt. Ale stále máme každý svůj pokoj. Zásadně do „kutlochu“ druhého nechodíme- zavřené dveře jsou signálem „nechej mě chvíli o samotě, moc děkuji“. Doporučuji vřele. Je to výborný systém proti ponorce. U nás jsme už letos 47 let spolu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
263
11.1.19 10:21

@Heinich Naprosto souhlasím. Léta s chrápajícím partnerem nevydrží ani ta největší láska. O důsledcích nevyspání na zdraví není pochyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
11.1.19 10:23

Přiďte si větší bydlení. Můj manžel chrápe, ne moc nahlas, ale já potřebuji absolutní klid, jinak jsem nevyspaná a navíc by se mi zhoršily zdravotní problémy.
Takže máme dvě ložnice a absolutní spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.1.19 10:54

@Sany80s Nejlepší řešení, gratuluji. :potlesk: U nás je to stejné a nelitujeme. :hug: :D Žádné špunty, kapky, bylinky či léky na spaní nic nevyřešily. Dokonce i dýchací maska z nemocnice, manžel trpěl apnoí, ale protože má atopický ekzém od raného dětství, masku s řízeným dýcháním na obličeji nesnáší. Rozdělené spaní je nejlevnější, nejefektivnější a trvalé 100% řešení. Chce to jen pochopení z obou stran a toleranci. Dokonce jsem se setkala s jedním manželovým spolužákem, který při návštěvě u nás pronesl " No, to by si manželka mohla zkusit.!! To by viděla ten cirkus! :cert: A za pár let se s ním manželka rozvedla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
14.1.19 20:21

Manžel fasuje špunty do usi v praci,takove penove.Jsou fajn,mekke,příjemné,netlaci..mela jsem je v nemocnici a manzel využívá po nocni,aby tak neslysel nase vecne rozervane deti.
Zvuk je tlumeny,ale slysis vsechno. Tedy nez usnes,kdyz spis,tak neslysis nic.Nebo aspon ja to tak mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák