Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtela bych znát váš nazor nebo zkušenosti.
Rok se s manželem snažíme o druhe dítě. Před mesicem jsem zacala brat clostilbegyt 1 -0-1 a ultrogestan 1 denne… v patek odpoledne jsem si delala test to jsem byla 4 po ocekavane menstruaci a byl negativni v sobotu rano jsem delala clearblue s indikaci tydnu a vysel jasne pozitivni vysledek 1 -2 tydny. Byla jsem nadsena, ale cetla jsem ze pozitivni vysledel muze byt i kvuli cyste myslite ze je to tenhle pripad? Hrozne se bojim, ze to zase nevyslo ![]()
Těhotná jsi. Ovulace mohla být pozdeji, proto ti to test nemusel uķazat hned.
Těžko říct ![]()
Osobně si myslím, že je pravděpodobné, že jsi těhotná. Týdny odpovídají, tenhle test ukazuje, jak dlouho je žena těhotná, ne týdny těhotenství (to je o dva víc). Ovšem musí sílit stejně, jako proužky.
Nedá se dělat nic, než čekat. Držím ![]()
Ten druh cysty která tvoří HCG bývá velmi málo.. ovulace mohla být později. Zkusila bych spíš papírkovy test a pak za dva dny zopakovat abys viděla jestli čárka sílí.
Já bych se prozatím jásání zdržela. Že by jsi měla po takhle vysoké dávce cb posunutou ovulaci, to není moc pravděpodobný, zato je pravděpodobná ta cysta. Takže se objednej k lékaři ať víš na čem jsi.
@Janli na konci brezna jsem byla na ultrazvuku a nic tam nebylo. Myslis ze se mohla cysta vytvorit za 4 mesice?… a je mozne u cysty aby den predtim odpoledne byl test negativni a rano druhy den pozitivni?
Měla jsem to stejně a těhotná jsem. Takže tomuhle testu verim. ![]()
@Petrussee dekuji za uklidneni
zitra zavolam doktorovi doufam ze me objedna co nejdriv
@Lucie018 cysta se muže udelat kdykoli během měsíce, ale myslím ze těhotná budeš.
@Lucie018 píše:
@Janli na konci brezna jsem byla na ultrazvuku a nic tam nebylo. Myslis ze se mohla cysta vytvorit za 4 mesice?… a je mozne u cysty aby den predtim odpoledne byl test negativni a rano druhy den pozitivni?
Cysty se tvoří z folikulů, který neprasknou, takže kdykoliv po ovulaci. Uvidíš, no. Jen bych opravdu byla v tomhle případě fakt opatrná a nejásala předčasně.
@Lucie018 objedná tě podle poslední ms, tak za 14 dni, aby šlo něco vidět, držím palce ![]()
@Petrussee naposledy me objednal hned na druhy den rano na krev… urcite to nebude za 14 dni
@Lucie018 tak z krve se to potvrdí taky, ale na ultrazvuku to jde vidět později, takže jak jaký doktor no, mě na krev neposlal
@Lucie018 pokud jsou ty testy pozitivní, tak ta krev je zbytečná, ta potvrdí akorát těhotenství, ale ne jeho průběh