Clexane preventivně – pomohl někomu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.2.23 08:09

Clexane preventivně před KET

Ahoj holky, měla některá z vás clexane preventivně před KET? Žádný problém s krví nemám. Jen jeden zamlklý potrat a neúspěšný 1.cyklus IVF.
Mám si clexane pichat 12.den cyklu, což je zhruba týden před KET…
Jak dlouho jste si ho píchaly?

• Citovat
  • Upravit
13
24.2.23 09:04
@Anonymní píše:
Ahoj holky, měla některá z vás clexane preventivně před KET? Žádný problém s krví nemám. Jen jeden zamlklý potrat a neúspěšný 1.cyklus IVF.

Já mám z KET tři děti, vždy první pokus bez Clexanu nevyšel, druhý s ním ano (u prvního teda až čtvrtý, ale byl to první nebo druhý pokus s Clexanem). Taky nemám žádný problém s krví (tr. mutace apod.), ale prostě pomohl. Píchala jsem před KET a myslím do poz. testu. Držím palce, ať to vyjde i vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
24.2.23 09:19
@Anonymní píše:

Ahoj. Měla jsem Clexane pokaždé - 5× KET, 2× vyšel (jedno dítě, teď jsem v 29.tt). Ten Clexane se při KET nedava na trombofilni mutace, ale jako imunomodulator (články MUDr. Kouckeho), takže může pomoct. Píchala jsem vždy do 13.- 18.tt.

• Citovat
  • Upravit
67
24.2.23 09:57

@Eva2610 @petkuri
Holky, děkuji za příspěvek.
A chodily jste do práce během přípravy na KET včetně píchání clexanu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.2.23 10:02
@cernobila01 píše:
@Eva2610 @petkuri
A chodily jste do práce během přípravy na KET včetně píchání clexanu? :)

Já jsem při pokusech o první víceméně chodila, další jsou během rodičovské… Ale mám práci v kanclu, navíc o IVF věděl nejbližší nadřízený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
24.2.23 10:07
@cernobila01 píše:
@Eva2610 @petkuri
A chodily jste do práce během přípravy na KET včetně píchání clexanu? :)

Já jsem před prvním chodila až v podstatě do porodu, teď ve druhém těhotenství chodím taky, ale jenom tak trochu, protože jednak mám batole, jednak bleju od začátku do teď pořád. Chodila jsem i před těmi neúspěšnými KETy. I po nich. Podle mě, když nemáš nak těžkou práci, tak to asi nemá vliv. Záleží, jak ti bude.

• Citovat
  • Upravit
67
24.2.23 10:22

@Eva2610
Já jsem první i druhý KET byla na neschopence. ale nepovedlo se.
Dělám zahradnici.
A teď právě nevím, jestli mám znovu zůstat na PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.23 08:50

Holky, co si pichate clexan… V kolik hodin si ho pichate? V CARu mi neřekli, kdy ho mám si pichat…
A nevím, jestli to nějak nevadí při transferu KET.
Většinou je vklad až odpoledne. A mě by se se hodilo právě si ten clexan pichat okolo 15:30, abych si ho nemusela aplikovat v práci. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.23 09:07
@Anonymní píše:
Holky, co si pichate clexan… V kolik hodin si ho pichate? V CARu mi neřekli, kdy ho mám si pichat…
Většinou je vklad až odpoledne. A mě by se se hodilo právě si ten clexan pichat okolo 15:30, abych si ho nemusela aplikovat v práci. :)

Já si ho píchala ráno v 5, ale je to podle mě úplně jedno.

• Citovat
  • Upravit
1801
28.2.23 10:00
@Anonymní píše:
Většinou je vklad až odpoledne. A mě by se se hodilo právě si ten clexan pichat okolo 15:30, abych si ho nemusela aplikovat v práci. :)

Já si ho píchala večer ve 22:30. Říkali mi, že je jedno kdy, ale důležité je vždy stejně, jelikož účinkuje přesně 24 hodin. Trochu mě po něm bolelo břicho, tak jsem byla ráda, že jsem si rovnou po aplikaci lehla do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
4.7.23 12:47
@Anonymní píše:

Ahojky než jsem měla maleho tak 1.ket a druhý KET s clexanem a druhý vysel… Nyní chodím znovu a už mě čeká třetí transfer předtím oba dva bez clexanu první 7tt potrat a druhý HCG negativni… Teď mě čeká třetí KET a předepsal mi clexane tak uvidime, kéž by se zadařilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 19:49

@IvcaaC
Děkuji za reakci… Mě nakonec clexane nepomohl. Poslali mne na reprodukční imunologii. A tam mi zjistili nějaký nalez. Takže budu brát při stimulaci jiné léky na ředění krve. Tak snad pomohou… Hodně štěstí, ať se zadaří :andel:!

• Citovat
  • Upravit
1186
18.7.23 14:28

Moc držím palce ať se zadaří :) a moc děkuji, kéž by to vyšlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.8.25 17:00

Jsem 6.den po transferu na IVF. Včera jsem začala pouze špinit (3kapky na toal. Papíru) a dnes je to silnější ale krev je červená(čerstvá) žádná tmavá a MS mám dostat až za týden za 28.dni dnes je to teprve 22.den před MS, gynekolog mě na to krvácení napsal včera Ascorutin.
Jinak beru clexan kvůli tromboze kterou jsem prodělala v dětství a hormonální čípky Progesteron besins. Je to můj první transfer, tak nemám žádné zkušenosti. To asi nevypadá nadějně, že? Nebo máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.8.25 07:04

@Dingamka Ahoj, já jsem si píchala clexane, brala progesteron čípky, a Ascorutin. Měla jsem krvácení. Na kontrole se zjistili hematom nad plodem. Musela jsem 7 týdnů ležet na lůžku. Vše nakonec dopadlo dobře. Máme zdravé dítko. :srdce: držím palce, ať je vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí