Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
**
Fakt se omlouvam, ale asi jsem to nevysvetlila dobre.
Ptala jsem se, jestli jste s tim clexanem 0.4 nektera zacinala ihned po punkci (OPU) nebo vsechny az po embryo transferu (prip. po KET)? Mam na mysli take ihned po ET, ne az po TT nebo po 1.ultrazvuku, a nebo snad az pozdeji v tehotenstvi.
Mam na mysli pouze pripady zen, ktere nemely zadnou trombofilii a braly clexane pouze preventivne.
Dekuju
@Sesame zadařilo, myslím při případném dalším těhotenství.
Koukám na Tvůj předchozí příspěvek, jen pro zajímavost - kamarádka s trombofilií taky začínala píchat až po ET..
Zeptej se tady v diskuzi třeba o Malíčkové, myslím si, že tam z důvodu potratů miniheparin u pár holek byl, když se na imuno nic nenašlo..
A taky Koucký v poradně pár takových případů má.
@Efka2015 píše:
@Sesame zadařilo, myslím při případném dalším těhotenství.
Koukám na Tvůj předchozí příspěvek, jen pro zajímavost - kamarádka s trombofilií taky začínala píchat až po ET..Zeptej se tady v diskuzi třeba o Malíčkové, myslím si, že tam z důvodu potratů miniheparin u pár holek byl, když se na imuno nic nenašlo..
A taky Koucký v poradně pár takových případů má.
Ty s trombofilii me prave zatim vubec nezajimaj.
Do kdy sis clexane pichala?
Kazdopadne diky za info. Nikde tady malickovou nevidim a poradnu Kouckyho taky ne. Jsem tu nova, tak jeste nemam moc rozhled. Sorry. Kde to presne na foru najdu?
@bedrunka01 píše:
Koucký je v poradně na stránkách porodnice.cz.
Dekuju za info. Koukala jsem tam. Vypada to, ze je ted na nemocensky. Psal tam, ze malem i psychicky vyhorel. Projedu ten clexane, jestli tam bude neco vic nez trombofilie ci clexane v tehotenstvi.
@Sesame případně hledat taky fraxiparin, to je to samé co clexane
@Sesame píše:
Fakt se omlouvam, ale asi jsem to nevysvetlila dobre.Ptala jsem se, jestli jste s tim clexanem 0.4 nektera zacinala ihned po punkci (OPU) nebo vsechny az po embryo transferu (prip. po KET)? Mam na mysli take ihned po ET, ne az po TT nebo po 1.ultrazvuku, a nebo snad az pozdeji v tehotenstvi.
Mam na mysli pouze pripady zen, ktere nemely zadnou trombofilii a braly clexane pouze preventivne.
Dekuju
Ahojky, já jsem si clexane pichala preventivně po ket už ti neřeknu jestli jsem začínala v den ketu nebo až po potvrzení tehu to si přesně nepamatuju. Ale myslím že jsem začala v den ketu. Předtím jsem měla za sebou 1×ket, 1× et ebryjka se nechytila. A pak tento ket s clexane a plus jsem měla kapacky intralipidu ket vyšel a máme doma skoro 2leteho chlapečka. U mě nebylo nic zjištěno jen manžel horší spermio. Teď se budeme chystat na další ket, právě jsem nad tím přemýšlela jestli bych si znovu pichala ten clexane je to hodně finančně nákladné když to nahradí pojišťovna. Ještě jsem zapomněla napsat že jsem ho pichala do 12tt. Když nad tím tak přemýšlím asi to uděláme úplně stejně jako předtím třeba se zadaří 😊kdyby něco klidně napiš. A do jakého vše hodíš??
Mě ho pojišťovna proplacela… Dobre je vybírat recept v nemocniční lékárně je tam bez doplatku.
@Nikini111
Jo tak to bude ono, mě to v caru napsali že si to hradím sama jelikož s krví nic nemám, nemám nic zjištěno. Tak si to musím zaplatit.
@Katjus Tak se zkus příště domluvit a jiným lékařem, já ho měla taky jen preventivně, ale zas kvůli jiné anamneze.
@Nikini111
Zkusím, půjdu na konzultaci tak se s doktorem domluvím jestli bude nutný a když jo tak to zkusím domluvit jinde. Díky