Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuji všem moc za rady po prvních výsledcích budu chytřejší sama jsem zvědavá na průběh léčby…
ahoj holky tak moje radost z pozitivního ovutestu (který byl pozitivní i včera) byla předčasná. Včera jsem byla u dr. na kontrole. Udělala mi utz a pak mi skepticky oznámila, že mám přijít ještě za týden, že třeba ten jeden folikul co našla ještě doroste (naměřila myslim 12mm), ale podle toho jak mluvila, tak jsem vycítila, že tomu spíš nevěří. Takže řekla, ať přijdu a že pak se domluvíme, co dál. Takže ani po nejvyšší dávce clostíku moje tělo nereaguje. Říkám si, jestli vůbec pro mě ještě existuje nějaké řešení. Jestli by v mém případě vůbec pomohla laparka nebo pak umělý.
Kdyby ten ovutest nebyl pozitivní, tak bych třeba věřila, že ještě doroste, ale takhle. Začínám být trochu skeptická, když mi ani hormony nepomohly, tak co pak může vlastně ještě pomoct
Standardní postup je:
Pokud doktor předepisuje Clostil 8 měsíců naslepo bez kontroly, taky bych doporučila svěřit se do rukou lepším odborníkům ![]()
Jinak antiestrogeny se dají v malých dávkách brát i dlouhodobě, ale tak po půl roce je vhodná několikaměsíční přestávka. Otázka samozřejmě je, pokud nedojde k otěhotnění po roce léčby, jestli má taková léčba vůbec význam.