Clostík nepomohl

20
21.2.11 17:23

Clostík nepomohl

Ahoj

jsem tu nová a chtěla bych si s Vámi povídat o tom jaká je dále vhodná léčba pokud clostík nepomohl.O miminko se snažíme 2,5 roku a za 14 dní nás čeká první návštěva v pronatalu Praha.Je tu někdo komu také tyto léky nepomohly otěhotnět?Četla jsem tu, že většinu uživatelek tohoto lék lékař pravidelně kontroloval uz či předepsal ještě jiné léky k doplnění např utrogestan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13679
21.2.11 17:28

Ahoj, jak dlouho jsi užívala clostík?…ten těhu „nepomůže“, pomůže „jen“ nastartovat vaječníky, aby fungovaly, tak jak by měly. Měla jsi problém s ovulací? Jiný problém nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.2.11 17:36

Roomci děkuji za reakci clostík jsem užívala 8 měsíců, bez jedinného kontrolního ultrazvuku a dle bazálních teplot ovulace neprobíhala.Nejdříve byla dávka po 1 tbl. a nakonec 2tbl. denně začal se mi ale prodlužovat cyklus dokonce až na 60 dní. Teďkonc nic neužívám ale ms je šíleně nepravidelná a dlouho před ms špiním zhruba týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
21.2.11 17:56

Ty jo, 8 měsíců a doktor nekontroloval ultrazvukem??? :?: 8-o A věděl aspoň o teplotách? Proč ti ho tedy pořád cpal? 8-o :roll:
No to koukám, pokud by jsi chodila dál k němu radila bych hlavně změnit ihned a co nejrychleji doktora. Pokud ale teď budete v péči CAR tak oni se postarají. Pravděpodobně se ale nad „léčbou“ tvého doktora taky hodně pozastaví. Dělal ti doktor třeba hormonální profil aspoň?
Rozhodně to chce udělat ultrazvuk vaječníků, mě ho dělali hned při první návštěvě CAR, kdy hned uvidí případné podezření na PCO. Což bývá nejčastěji problém proč nedochází k ovulaci. Což u tebe tedy zřejmě (jen podle tich teplot) nedochází. Dále pak udělat hormonální profil, aby se kdyžtak PCO potvrdilo či vyvrátilo a zkontrolovali další hormony, jako je TSH, prolaktin a progesteron. Pravděpodobně tvé špinění naznačuje že tam někde nějaký problém bude.
Proč vlastně jdete do CAR až po 2 a půl letech snažení? 8-o Co vím většinou se chodí po roce. My šli po roce a pár měsících. První těhu bylo s pomocí CAR přesně po dvou letech, bohužel MA, druhé opět s pomocí CAR právě po 2 a půl letech snažení a to už jsem byla hodně psychicky na dně. Dost mě právě drželi v CAR jejich přístupem a já věděla že s jejich pomocí se dočkáme. Bez toho si tich 2 a půl roku snad ani představit nedokážu.
Nicméně po vyšetřeních a jejich výsledcích bych tipla že další léčba (pokud bude problém jen v ovulaci a hormonech) bude taková, že ti zase zkusí Clostík, plus progesteron v druhej půlce cyklu (Utrogestan, Duphaston). Možná nabídnou IUI. A budou sledovat ultrazvukem tvůj cyklus a reakci na hormony. A pokud by Clostík nezabral upraví ti jeho dávku. Často se zkouší ještě na jeho podporu Metformin. Kdyby ani tak vaječníky nereagovali nejspíš dají hormony v injekcích (Puregon, Gonal…). A to buď s IUI pokud nebudete mít problém se spermiem nebo rovnou IVF. Kdy pícháním hormonů a stálým sledováním ultrazvukem prostě dozrání folíků docílí.
Byli jste na spermiogramu?
Držím palce, aby péče CAR byla mnohem lepší než ta od tvého doktora a vy jste se dočkali miminka :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.2.11 18:09

No :-) já si pořád říkala, že kdyby byl někde větší problém tak si mě doktor víc všímá ale bohužel jsem se spletla.Dostala mě poslední reakce, když jsem přišla po 60 dnech co ms nedorazila a bylo mi řečeno, že se to stává :-( Krev na hormonální profil mi byla brána jednou před prvním práškem a vyšel prý nízký hormon žlutého tělíska.Na to měl být ten clostík od té doby mi krev ani uz nedělal až teď když nedorazila ms dostala jsem injekci a pak už jsem tam nešla. Právě proto se chystáme do pronatalu.Doufám, že nám pomůžou.A hlavně vím, že potřebuji citlivější přístup u svého dr. jsem si připadala nepříjemně…Takže myslíte, že třeba nebudeme muset hned jít na nějaký větší zákrok, že by stačily třeba jen nějaké hormony.Nechodíte náhodou někdo do Pronatalu?Nebo nechodili jste?Jaké to tam je?Ještě jsem si vzpomněla na problém před ms mi teče z bradavek :-( vždycky jsem si myslela aaa že by příznak těhu??? :-D :-D :-D a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.2.11 18:13

Na spermiogramu jsme ještě nebyli ale myslím, že nás to čeká hned až dorazíme při objednání mi řekli ať rovnou přijde i manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
21.2.11 19:14

To co čtu je hodně zvláštní. Clostík se má brát max půl roku a samozřejmě dělat kontrolní UTZ. mě clostík pomohl poprvé 7 cyklus a podruhé 6 cyklus ale brala sjem k tomu i utrogestan. Ovulace sjem pocítila ne hned asi až 4 cyklus léčby. pokud ovulace neni vůbec tak to nemá cenu a CAR bude nejlepší variantou. tam podrobně vyšetří a stanoví léčbu a nemít MS 60dní je docela síla a při nejmenšim je tvůj doktor hodně zvláštní :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
21.2.11 19:35
Markéta80 píše:
To co čtu je hodně zvláštní. Clostík se má brát max půl roku a samozřejmě dělat kontrolní UTZ. mě clostík pomohl poprvé 7 cyklus a podruhé 6 cyklus ale brala sjem k tomu i utrogestan. Ovulace sjem pocítila ne hned asi až 4 cyklus léčby. pokud ovulace neni vůbec tak to nemá cenu a CAR bude nejlepší variantou. tam podrobně vyšetří a stanoví léčbu a nemít MS 60dní je docela síla a při nejmenšim je tvůj doktor hodně zvláštní :-?

Ahojky,já beruclostil první cyklus…mám jej na dva cykly,pak mám ještěměsíc počkat a pak,pokud se nepovede jdu do centra,ale věřím,že to výjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.2.11 19:42

Teda co tohle je za doktora? Clostík brát tak dlouho bez hlídání? Ten by teda zasloužil. :cert: Clostík se nemá brát víckrát, jak 6krát za život, kvůli výskytu nádorů a i mezi těmi 6 cykly by měla být 3 měsíční pauza. Pokud se na jeho léčbu nereaguje, nemá cenu se s ním dál o něco pokoušet. Nám pomohl hned napoprvé, u mě byl problém z LH hormonem a hypofýzou, měla jsem malá vajíčka. Držím palce, aby jste se dostali do rukou odborníků, co vám pomůžou a budete se moct brzy radovat z pozitivního testíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.2.11 19:47

No koukám, že jsme opravdu vyjímečný případ :-( jsem snad jediná kdo ho bral takhle dlouho :-( :-( :-( doktor se tvářil jako by to bylo naprosto normální nezabral???tak zvedneme dávku a basta jsem s toho rozesmutnělá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.2.11 19:53

Ale je pravda, že neřešil ani moje dlouhé a nepravidelné cykly jakmile jsem řekla, že chci miminko říkal, že stačí clostík.Já právě četla u hodně snažilek, že berou ještě utrogestan a jeden měsíc jsem měla pozitivní těhotenský test ale lékař mi řekl, že tam nic není třeba kdybych dostala utroš na udržení bylo by :-( ach jo nicméně hurá do CARU nevíte jestli se v pronatalu platí i první návštěva?První důkladné vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
21.2.11 19:54
verca001 píše:
No koukám, že jsme opravdu vyjímečný případ :-( jsem snad jediná kdo ho bral takhle dlouho :-( :-( :-( doktor se tvářil jako by to bylo naprosto normální nezabral???tak zvedneme dávku a basta jsem s toho rozesmutnělá :-(

já bych vyměnila doktora,může se užívat přesně tak jak píše gabi…déle ne.Dr ohrožuje tvé zdraví!

Gabi,takže jsi měla i nízkou sliznici? Mě nedorůstá sliznice,neovuluji (nedorůstají folikuly) a na poslední kontrolezjistila,že mám jeden vaječník ,,scvrklý" a je na něm cystička......jak já doufám že clostil zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.2.11 19:54

ahoj, ak chces, pod k nam do temy:
https://www.emimino.cz/…ovani/11808/?…

meriame bazalnu teplotu a ovulaciu stimulujeme sojou, je velmi dobra, uz z nej mame par tehuliek :dance: som medzi nimi :srdce:

pomozeme, poradime. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.2.11 20:01

Děkuji všem moc za radičky už k němu nepůjdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.2.11 20:04
hvězdička25 píše:
verca001 píše:
No koukám, že jsme opravdu vyjímečný případ :-( jsem snad jediná kdo ho bral takhle dlouho :-( :-( :-( doktor se tvářil jako by to bylo naprosto normální nezabral???tak zvedneme dávku a basta jsem s toho rozesmutnělá :-(

já bych vyměnila doktora,může se užívat přesně tak jak píše gabi…déle ne.Dr ohrožuje tvé zdraví!

Gabi,takže jsi měla i nízkou sliznici? Mě nedorůstá sliznice,neovuluji (nedorůstají folikuly) a na poslední kontrolezjistila,že mám jeden vaječník ,,scvrklý" a je na něm cystička......jak já doufám že clostil zabere…

Nízkou sliznici jsem neměla, mě čistě jen nedozrávaly ty vajíčka, hypofýza nedokázala dostatečně stimulovat. Já jsem teda brala jen ten Clostík, nic jinému k němu, ale holky právě ten Utrogestan dostávají, protože Clostík paradoxně sliznici zmenšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí