Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@glaubie Ahoj
to víš,že se můžeš přidat k nám
.A bereš k tomu clostylu něco jiného?Třeba nějaké bylinky nebo vitamíny?On dost snižuje sliznici a mě doktorka dala Femaru když předtím nebyl
.To ti nepichli ani Ovitrelle a čekali jestli praskne folík sám?
.Jinak já teď taky budu brát 5-9 DC,ale trošku jiné dávkování,protože mi zbylo z minula sedm prášku,tak to doktorka vymyslela tak,že mi to rozepsal do dnů
.První dva dny beru 1-0-1 a další tři dny 1-0-0
.A nějaké vyšetření tu dělali když to byl nasazen clostyl? ![]()
@dixisa ahojky
ja beru jeste cely cyklus Fertipronu a po ovulaci mam psany Duphaston. Ja se prave na to ptala, kdyz jsem mela loni uuuuplne prvni clostil v Caru, tak mi tu injekci napsali… Ale tenhle mudr ze ne, ze to neni treba, i sliznici jsem mela vysokou. Takze mu duveruju, protoze diky sve byvale gynekolozce ktera byla silena jsem asi pul roku chodila do caru a odtama i od ni jsem pak zdrhla k soucasnymu gynekologovi…ja to mam jeste trosku komplikovany, pred rokem a pul mi zjistili pco, nicmene tenhle mudr je prvni, co mi rekl, ze do roka otehotnim bez caru. K nasazeni clostilu mu stacila jen ta diagnoza a utz a bylo vymalovany
ty proste jen neovulujes?
@kopliko Ahoj tak to se snažíte pěkně dlouho
.A brala jsi nějaké vitamíny nebo něco na podporu pro otěhotnění?
.Jinak ten výraz nadsamec vznik tak,že když se můj přítel dozvěděl v jaké není kondici co se týče jeho věku
tak se takhle prohlásil
,že je takový
a to jsme měli jen dva dny abstinence před IUI
.Jinak je fakt tak jak psala LeBre,že někdo na clostyl reaguje velmi dobře a je možné,že otěhotníš přes něj hnedka
.Děkuji snad už se nám zadaří,protože jsem prodělala biochemko v září a říká se,že od té doby je už „pohnojeno“,ale ono zatím nic
.Vím,že psychika je hrozná tak jsem si prošla různými stadiemi,ale nakonec jsem teď v klidu a docela mi pomohlo,že jsem různé vitamíny.Mám doma taky gel na podporu při početí.Je to takový průhledný a spermie v něm lépe plavou a má to nahradit hlen když nemáš svůj při ovulaci
.Někdy je dobré chodit u na hormonální jógu místo hormonů,které bereš a nebo taky zkusit cvičení podle Mojžíšové
,ale to už je lepší chodit k někomu co tě to naučí a pak popřípadě sama cvicit doma
.
@glaubie Ahoj
já beru Nosifol celý cyklus a vím,že je dražší,ale má v sobě více látek než je Fertiprona a po ovulaci nic neberu
.Předtím než jsme šli na IUI tak jsem měla jen Ovitrelle a pak jsem brala Utrogestan a Gynprodyl,ale to bylo jen jednou a od té doby od září po ovulaci nic neberu
.No právě jsem už měla několikrát Ovitrelle a nevím prostě nějak zatím se nám nezadařilo,kromě toho biochemka co bylo v září
.Mám aspoň naději,že se náš genetický materiál spojí
a mé vajíčko se nechá oplodnit
.No právě,že ten clostyl někomu sráží dost sliznici tak třeba některé ženy tady berou k němu Gynex
,ale mě ho doktorka k Femaře nedoporučila
.Já jsem taky změnila gynekologa,ale za ženskou,která je super a vždy poradí a jsem u ní skoro jako doma
.Na PCO je právě dobrý ten inositol,který se dá koupit buď čistý a nebo taky ve formě té Fertiprony a nebo toho Nosifolu
.Já ovuluji normálně,ale když máš více vajíček,tedy folikulu máš větší šanci,že jedno z nich bude zdravé bez nějaké vady
,když to tak řeknu a bude prostě kvalitní
.A inositol je dobrý i na kvalitu vajíček proto beru ten Nosifol
a doktorka doporučila právě tu Femaru od 5-9DC
.
@dixisa a Femara je co?
uz me to cely celkem zacina srazet na kolena, tricitka se pomalu plizi a uz jsem jedina bezdetna a netehotna.. Ale porad si rikam, ze mam super mudra, jsem tak trosku z oboru a bavime se spolu trosku… Jinak, takze vim jak zhruba funguji cary a mam i vlastni zkusenost… Takze pevne doufam, ze to zvladneme takhle
takze se taky snazite o prvni.. A porad s carem, nebo sami?
@glaubie Femara je něco jako Clostilbegyt,ale když Clostilbegyt měl výpadek tak se nabízela Femara
.Je sice na rakovinu prsu,ale vedlejší účinky je stimulace vaječníku
.To věřím,že je to takové dost nepříjemné když člověk se snaží déle.Me je 26 a příteli 32
,ale přece jen jsem si myslela,že když jsme mladi půjde to hned,ale bohužel nějak zatím to nejde
.Je fajn,že si máš s ním takhle možnost povykládat když jsi z oboru tak trošku
.Ano snažíme se o první a povedlo se nám to v září,ale nedopadlo to
.Snažili jsme se sami celý rok a když jsme šli na vyřešení spermiogramu tak mi má doktorka nabídla,že nám tam mohou udělat IUI
tak máme už jedno za sebou
.A vy jste se snažili jen přírodně? ![]()
@dixisa zajimavy, proto jsem asi o ni neslysela. Ja mela Clostil jako podpultovku, no, kdyz mel vypadek
ja chtela miminko prirozene… Chci se vyhnout caru, nebo kdyz uz na nej prijde, hlavne chci jinam nez do Brna na Obilnak
nemame ani spermio a nemam ani vysetrenou pruchodnost vajecniku, mudr to zatim zaklada na tom, ze mi nedozravaji folikuly, takze jedu ted v tom Clostilu a kdyz se nezadari, tak by nas po novym roce cekalo uz nejaky vysetreni…
@dixisa Ahoj, no jééje. Já už toho brala
Prvních 5 měsíců jsem to tedy neřešila, ale pak to začalo inofolic, gynex, Maca, chlorella a zelený ječmen, kotryhelový čaj, gel máme. Tak jak jsem teď dostala ten clostik, tak jsem vše zabalila do krabice a prdím na to. Teda krom listovky a kotryhelu kvůli clostiku. O cvičení podle Mojžíšové a hormonální jogu jsem se zatím zajímala jen teoreticky. Momentálně chodím k fyzioterapeutovi, který se mnou provádí podobné i stejné cviky jako Mojžíšová. Tak až přestanu chodit k němu, chci zkusit asi tu hormonální jogu. Ty něco z toho cvičíš?A tvůj přítel neměl problém s odběrem před IUI? Ten můj byl na spermiogramu jak malý vyplašený kluk
Toho biochemka je mi líto, ale jak píšeš je pohnojeno. Když už se to podařilo jednou, tak prostě musí znovu a tentokrát pořádně!
Máte v plánu zkusit další IUI?
@glaubie Ahoj
to máme stejně. Třícítku mám za dveřma, bezdětná a okolo samé těhulky nebo maminky. A pak na to nemá člověk myslet, viď? Tak ať se vám brzy poštěstí ![]()
@kopliko je to hruza… Nejhorsi na tom asi je, ze od te doby, co mi otehotnela nehlepsi kamoska jsme se skoro prestaly vidat, nepiseme si moc… Rikala jsem ji co mi je a jak se veci maji a i tak je vzdycky hlavni tema jeji tehotenstvi, porod, ultrazvuky, jmeno pro mimino, jak je ji blbe atd. Od leta jsem od ni neslysela jak se mas…jsem rada, ze mam dost kamaradek uz s vetsima detma, ktery me drzi nad vodou.. Nikdy jsem si nemyslela, ze mi hodiny budou tak mlatit
vy jste se rozhodli az ted ze je cas, nebo to proste nejde uz dlouho?
@glaubie Ano asi proto no
,ale je fakt,že na mě zabírala už po třech prášcích co jsem měla minule byly hezké folíky
.No my jsme byli v Ostravě v Gyncentrumu
protože jsme byli domluveni s přítelem,že když nám to do roka nevyjde půjde se nechat vyšetřit na spg právě
.Aha no v Brně to neznám,ale určitě tu bude spousta témat o tom
.Jinak průchodnost se dá řešit spousty případy a není vždy jen řešení laparoskopie,ale dá se to zjistit i přes pěnu co do tebe vpraví a sledují to pak ultrazvukem
.Ale,po clostylu ti rostou hezky ne?
.A jak dlouho už se snažíte? ![]()
@kopliko Tak to já taky jsem to neřešila nějakou dobu a pak
jsem se začala o to zajímat,přečetla jsem různé diskuze tady a vždycky jsem něco zkusila
nějaký vitamin nebo něco
.Aha takže kontryhel máš na sliznice,že?Je to dobrý,že chodíš k fyzioterapeutovi.Muzu se zeptat jak dlouho tam chodíš?
.Já jsem ještě nebyla nikde cvicit ty cviky co se cvičí při té metodě od Mojžíšové
,ale chci se zeptat doktorky jestli by mi někoho nedoporučila
.Jdu k ní na folikumetrii tak jsem zvědavá
co folici a taky jestli mi někoho doporučí
.No s odběrem neměl problém,ale moc se mu nechtělo
,ale byl parádní,že mě držel za ruku při IUI
fakt to byla super podpora
.Ano snad je pohnojeno a brzy třeba se dozvím dobrou zprávu
.Já bych chtěla na další IUI treba i teď,ale přítel se moc netvářil tak uvidíme no
.Ty už jsi byla někdy na IUI? ![]()
@dixisa antiko neberu rok… Ale pravdepodobne jsem celou dobu neovulovala.. S Clostilem jedu druhej cyklus., takze teoreticky se poradne snazime jen chvilku. Jeeee, ty jsi z Ostravy? Ja tam dlouho zila a mam to tam moc rada ![]()
@glaubie To je mi líto,že jsi neovulovala
,ale to se dá spravit tím clostylem
.Ne z Ostravy nejsem,ale jsem z Českého Těšína
.Mě tam doporučila tu kliniku moje doktorka
.Rodiče od přítele jsou z Ostravy tak občas tam jezdíme
nebo za nimi na chalupu
.Nevím jestli ti řekne něco název vesnice Hovězí
,ale je tam krásně
.Za Vsetínem to je
.
@dixisa ja to ani nepoznala, az po kontryhelu a Clostilu jsem teprv zjistila co jsou ovulacni bolesti.. Dr mi rika, ze jsem si bohuzel zadelala asi sama, tim, ze jsem pres 11 let brala antiko… A postupne mam pocit, ze se mi i cyklus rovna, nez jsem zacla zobat duphaston, mela jsem ho konecne jak hodinky.. Jen ted to mam trosku prodlouzeny. Takze vy z tesina jezdite do caru do ovy na kazdou kontrolu, utz?