Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,jsem v pátém týdnu po léčbě clostilbegytem a chci se zeptat kolikačetné těhotenství jste po jeho užívání měly? Ve středu jdu k doktorce na první kontrolu a mám hrůzu z toho,že mi řekne,že je tam více než jeden plod
. Otěhotněla jsem hned druhý cyklus
-při prvním jsem brala 2denně po dobu 5 dní a na folikulometrii jsem měla jeden folikul. Další měsíc jsem brala 3 denně po dobu 6 dní,ale na folikulometrii jsem nebyla,protože doktorka měla dovolenou. Tak jsem zvědavá-neumím si představit,že bysme měli dvojčata nebo dokonce trojčata
.
Libuško ![]()
není to šumák? však po dětech jsi jistě toužila, když jsi podstoupila dokonce i léčbu, proč by sis neuměla představit dvojčátka?
Raduj se a nedes se dopředu, na to je vždycky času dost .koneckoncu stejne s tím nic neudelas, preci si nehodíš korunu, který si necháš
, kdyby náááhodou jsi fakt čekala dvojčata - jsi těhotná
tak buď štastná.
Gratuluju!!
(ale jinak doufám, že se ti holky ozvou, chtela jsem te jen pozitivne naladit
než ti nekdo napise zkusenosti)
ahoj, já jsem štastná-snažili jsme se rok a půl,ale bude to první,tak je to pro mě všechno nové. Jsem z toho trošku vyjukaná
. Zvládly to jiné-zvládla bych to určitš taky ![]()
Já jsem brala glostilbegit před prvním otěhotněním,2× denně po dobu 5dní,a také jsem otěhotněla při druhém cyklu a bylo tam od začátku jen jedno mimi.
Kamarádka ho před prvním těhotenstvím brala taky.Nevím sice v jaké dávce ale asi standartně těch 5 dní a taky měla jen jedno mimčo.
Tak doufám že jsem tě trochu uklidnila
Ahojky
Já mám po Clostilbegytu taky jen jedno dítko a to jsem měla 3 veliké folíky! Dva jsem měla vlevo a jeden vpravo - jeden měl 24 mm, druhý 23 mm a třetí asi 20 mm.
Clostík jsem brala 2× denně 5 dní.
V rodině máme vícečetné těhotenství a to z obou stran takže u nás byla pravděpodobnost hodně vysoká a i tak máme jen jedno mimčo.
![]()
Hlavní je aby jsi měla zdravé miminko - jedno nebo dvě - hlavně aby bylo/y v pořádku!
V letáku sice píší, že je „riziko“ vícečerného těhu, ale neznám nikoho kdo by měl dvojčátka po Clostíku a to znám hodně holek co ho bralo.
![]()
Přeji pohodové a bezproblémové těhu
![]()
Hele ja te chapu, ja sla se stejnou hruzou v ocich na prvni UTZ a to jsem otehotnela prirozene a bez jakychkoliv pomucek
A taky jsem tajne doufala, ze na me nevykouknou dve (mame to totiz v rodine) ![]()
Já jsem při něm neotěhotněla vůbec (to tě asi nezajímá), ale až asi pátý měsíc po vysazení. Dítko mám jedno. Kamarádka ho užívala první měsíc a má dvojčátka
.
Někde jsem četla, že šance na vícečetné těhotenství se zvyšuje asi o 10%. To není zas tak moc.
A z osobní zkušenosti ještě - folikuly 2 nádherný, dítko jedno. Ale přiznám se, že taky jsem měla při první KO trochu větry, co když budou dvě
.
Jestli budou dvě, v:,–(ím se, že budeš taky šťastná ![]()
Dej pak vědět, budem tu napnutý
![]()
Ahoj holky,dík za povzbuzení. Jak říká manžel-kdyby to byly dvojčátka, tak to máme aspon hned za sebou(chtěli bysme dvě děti)
. Určitě dám vědět jak dopadnu
.
Holky máte nádherný děti
. už se fakt těším až mi bude v postýlce taky jedno(nebo dvě) spinkat
.
Libuško, neděs se, já jsem po IUI a narostlo mi 8 zralých plnohodnotných folíků, takže MUDra ani to IUI udělat nechtěla ( standartně se prý dělá při max. 3 folících), no a z 8 čekáme jen jedno miminko a od počátku bylo jen jedno. Takže lepší dvojčata než nic. ![]()
PS: já na clostík 2× nereagovala vůbec a pak bylo rovnou to úspěšné IUI.
Já brala Clomhexal /to samé/ a na první pokus jedno miminko. Taky jsem se ale „bála“, že budou dvě ![]()
ahoj holky,tak mám za sebou první UTZ a je tam jedno mimčo!!!!!!!!!!!! Tak snad bude všechno OK.
ahoj holky, já teda clostilbegyt brala 1 měsíc … teď jsem těhotná, bohužel nízké hcg takže pořád vyčkávám jestli to není mimoděložní nebo neprospívající těhotenství. v každém případě „vděčím“ clostilbegytu po měsíci užívání za spoustu cyst
.
Lidu - moc gratuluji k těhu a k jednomu mimískovi!!!
Daloulo - já jsem měla taky hodně nízké HCG a mimísek zabojoval a zvládly jsme to celých 9 měs.!
Určitě bude všechno v pořádku, držím palce
![]()